Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

7 razloga ​zašto su ženama privlačniji loši momci

Da nije česta pojava, ova činjenica ne bi bila predmet ozbiljnih psiholoških istraživanja. Naučnici su se pozabavili pitanjem zašto su loši momci privlačniji dama, i evo koji su njihovi zaključci.

losi momci

1. Bolji partneri za produženje vrste

Ponovo se povlači naš primitivni predak koji je objašnjenje broj jedan za ovu pojavu: dame (pogotovo one u toku ovulacije) loše momke (umišljene, previše samouverene, drske i sl.) smatraju privlačnijim jer im deluju podobnije za produženje vrste: izdvajaju se iz „čopora“ i agresivniji su od ostalih (što znači zaštita za porodicu). Koliko god se vam se to ne dopadalo, ovo su naučno potkovane činjenice.

Zašto dobri momci ne prolaze najbolje kod žena

2. Uobražene osobe lakše nalaze seksualne partnere

Da, naravno da će taj drski momak koji nosom para nebo pre naći šemu za jedno veče nego fin momak koji pokušava da dokaže devojci na prvom sastanku kako je ona savršena i nešto najbolje što mu se dogodilo u životu. Jednostavno ima nešto fatalno privlačno u momcima sa samopouzdanjem, a ako ne tražite nešto dugoročno, definitivno vam neće zasmetati to što ima malo više samopouzdanja nego što bi trebalo.

3. Jer ne traže dugoročnu vezu

Loši momci su poznati po čestim aferama i manjku potrebe za vezivanjem, što upravo može biti razlog zašto su nekim damama privlačniji. Ovo ne znači da svaki „dobar dečko“ želi brak, već je to činjenica zbog koje bi se trebalo zapitati ako ste u vezi sa lošim momkom da li ste vi zaista spremni za ozbiljnu vezu i predanost?

10 stvari koje ćete naučiti dok se oko vas svi žene i udaju

4. Uzbuđenje

Adrenalin kada radite nešto „loše“ s njim (makar bilo i prelaženje van pešačkog prelaza - nekima je i to veliki izazov) jednostavno raspaljuje vašu unutrašnju seksualnu boginju i čini da se i vi osećate nestašno pored njega, ali i budi osećanje samopouzdanja što je jedan takav alfa mužjak pored vas (trenutno).

5. Zbog osećaja zaštićenosti

Iako su emancipovane dame danas jače nego ikad, ima i dalje nežnijeg pola kome je potrebna muška zaštita (sve dame vole da se osećaju zaštićeno, neke se samo prave da mogu same), i upravo je u ovome razlog zašto neke biraju „loše“ momke: oni su primećeni, ostavljaju snažan utisak gde god da se pojave i zrače testosteronom koji kao da govori „ovo je moja teritorija“. Ništa ne štiti bolje od alfa mužjaka koji je svestan svoje snage.

"Balkanci" - 5 stvari koje trebate znati

6. Zbog Frojda

Sa naučne strane, psihologija tvrdi da razlog zašto neke žene preferiraju „loše momke“ leži u odnosu sa njihovim ocem, te da one po modelu svojih roditelja traže sebi partnera. Dakle ako je otac bio grublji, agresivniji ili čak nasilan, žene će nesvesno više privlačiti taj tip jer će osećati potrebu da „poprave“ taj odnos iz detinjstva i nadoknade ljubav roditelja suprotnog pola koja im je falila u mladalačkim godinama.

7. Žele da ga spasu od njega samog

Neki ljudi jednostavno imaju potrebu da pomažu drugima, čak kada drugi tu pomoć i ne traže. Pojedine žene privlače loši momci jer imaju nagon da im pomognu, makar i na svoju štetu, dok s druge strane veliku ulogu igra i njihov ego koji im govori da je baš ONA ta koja ga može promeniti, i nijedna druga.

Zašto je teško voleti ljude koji ne vole sami sebe