Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 stvari bez kojih nema dobre seks "šeme" i "kombinacije"

Sve se češće čuje da neko ima “šemu” ili “kombinaciju”. Šta to tačno znači? Pod terminom „šema” se podrazumeva neobavezan odnos između dve osobe (veza bez obaveza) koje se povremeno viđaju da bi uživale u seksu. Bez emotivne povezanosti (često se neplanski dogodi i veza) ali uz duboku seksualnu povezanost i snažnu hemiju ove „šeme” predstavljaju zadovoljstvo i olakšavaju život mnogima od nas jer pružaju užitak bez problema i eventualnih komplikacija koje emotivne veze donose.

Da bi veza bez obaveza bila uspešna, postoji nekoliko pravila koje morate poštovati. Na ovaj način ćete izbeći eventualne sukobe i probleme, ali i povređivanje partnera ili samih sebe.

kombinacije

1. Poštovanje

Bez obzira što ga nećete predstaviti roditeljima ili je nećete povesti na večeru sa prijateljima, morate gajiti poštovanje prema drugoj osobi. Nikada ali NIKADA nemojte potencirati da niste zaljubljeni ili da niste „odlepili” za tom osobom. I sami su svesni da ste zajedno zbog uživanja, a ne planiranja dece i svadbe.

5 zašto-zato o današnjim devojkama, vezama i šta se krije ispod šminke u izlascima

2. Komunikacija

Morate održavati komunikaciju i otvoreno razgovarati o svemu što osećate. Poslednje što želite da se dogodi jeste da upoznate novu osobu sa kojom želite vezu, a da svom prijatelju sa povlasticama ni ne kažete da imate planove sa drugom osobom. Ovo je bitno jer ne želite da bude kolateralne štete u ovoj „šemi”. Budite sigurni da ne šaljete pogrešne signale i ne navodite osobu da pomisli kako biste želeli vezu te da ga/je ostavite da se nada srećnom raspletu. Otvoreno pričajte koje su granice i šta tačno očekujete od veze, a šta možete da pružite.

Zašto su ženama privlačniji nedostupni muškarci

3. Iskreno PRIJATELJSTVO sa povlasticama

Ovo je najbolji deo koji većina zaboravi. „Prijateljstvo sa povlasticama” je odnos između dve osobe koje imaju izgrađen posebni vid prijateljstva. Pored njih se osećate opušteno, razgovarate o svemu i možete im poveriti i najdublje tajne. Divno je imati nekog sa kim ste intimni u svakom smislu te reči. Mnogi se nađu u emotivnim vezama sa partnerima koje vole, a prema kojima opet imaju neki rezervisani odnos i plaše se da se 100% otvore. Kod prijatelja sa povlasticama ovoga nema i to je najbolja stvar ovog tipa veze.

Kako pretvoriti prijateljstvo u ljubav

4. Odličan seks

„Šeme” su uvek sa osobama sa kojima ste seksualno kompatibilni i to znači da vam je oboma užitak zagarantovan jer ste otvoreni, tražite šta vam prija i pružate šta partneru treba da bi dostigao klimaks. Nema ništa bolje od obostranog i simultanog orgazma.

4 ne tako loša razloga zašto se ljudi upuštaju u afere

5. Niko vas ne primorava na monogamiju

Nemojte protumačiti pogrešno, naš sajt za upoznavanje ne propagira promiskuitet ali kod „šema” nema obavezujućeg pravila da ne smete da se viđate ili spavate sa drugim ljudima ako to želite. Sasvim je prihvatljivo da ako osetite hemiju i poželite da sa nekim budete intimni, to i učinite bez obaveze da se pravdate svojoj seks šemi.

Ako se on/ona osećaju uvređeno ili na neki način prevareno kada (i ako) saznaju, znajte da se tu razvija nešto više od seksa i budite spremni ili da istupite iz odnosa ili da pređete na viši nivo sa svojim prijateljem sa povlasticama.

Povezan tekst : Zašto je tako teško reći "Volim te"