Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​Veza u krizi? 3 koraka koji će vam pomoći da spasete vezu ili brak

Svaki početak veze je sjajan, uzbudljiv i nema bolje osećaja od „sveže veze”. Prve svađe su užasne jer su znak zrelosti veze, tj. znak su da oni trnci sa početka veze nestaju i da je veza „ozbiljnija”. Ako nakon ovoga osetite da je veza krenula nizbrdo, vaš sledeći sukob može rezultirati razlazom. Iako se u ovakvim situacijama mnogi pitaju kako prekinuti vezu, prekinuti vezu nije rešenje. Rešenje je suočiti se sa problemima u vezi i videti da li su rešivi ili ne.

Brak u krizi ili veza u krizi se u ovakvim situacijama ili popravljaju ili raspadaju u potpunosti, zato je bitno da date sve od sebe da ispravite i spasete šta se spasti da.

10 stvari koje se događaju sa muskarcem kada veza postane ozbiljna

veza u krizi

1. Šta je problem u vezi/braku?

Budite iskreni i prema sebi i prema partneru: šta je problem u vašem odnosu sa partnerom?

Prvi korak kada vam je veza u krizi jeste da identifikujete problem. Zašto se svađate sa partnerom? Kako rešiti konflikt sa partnerom? Svako ima probleme, neko veće neko manje, ali činjenica je da ne postoje partneri koji nemaju svađe u braku/vezi. Nemojte zanemarivati ni sitnice oko kojih se prepirete. Sitni problemi mogu izrasti u velika neslaganja i biti okidač za ozbiljne rasprave u kasnijim fazama veze. Nemojte odlagati. Sedite, porazgovarajte sa partnerom otvoreno i utvrdite u čemu je problem.

Kako preboleti raskid? Dobre strane loše veze

2. Razgovarajte o problemu

Da bi veza/brak uspela i bila srećna, oba partnera moraju da rade na tome. Kao što se sreća gradi u dvoje, i problemi se rešavaju u dvoje. Dakle, ako ste identifikovali problem, vreme je za sledeći korak: rešavanje. Najbitnije je da sa partnerom porazgovarate o problemu i vidite ko šta može da učini kako bi se situacija popravila.

10 stvari koje ljudi u srećnim vezama čine

3. Da li se još uvek volite?

Svaki problem je rešiv, ako se partneri i dalje vole. Dobro razmislite o vašem odnosu sa partnerom: da li se samo vi zalažete da ispravite stvari, ili je taj napor obostran? Veze u krizi se ne mogu popraviti ako jedan partner više ne oseća ljubav ili privlačnost. Najbitnija je iskrenost i direktnost, jer ćete tako oboma uštedeti vreme a i spasiti se nepotrebnog stresa koji dolazi ako ostanete u destruktivnoj vezi. Ako ste sigurni da ste na istim talasnim dužinama (i dalje) sa partnerom, vreme je da poradite na vašem braku u krizi ili vezi koja je krenula nizbrdo.

4 razloga zašto je teško voleti ljude koji ne vole sami sebe

Ono što je najbitnije kada vaš odnos sa partnerom krene u lošem smeru jeste da ne pogoršavate stvari negativnim razmišljanjem, ljubomorom, nepotrebnim svađama zbog sitnica ili da (dešava se) na bilo koji način pokušate da zagorčate partneru život samo zato što ste lično nesrećni. Setite se početka veze, koliko vam je radosti doneo/donela i koliko vam se život promenio otkako ste zajedno. Zarad starih osećanja i uspomena, poradite na vezi. Dajte i sebi, a i partneru još jednu šansu da upoznate sreću i iskrenu ljubav, jer se na vezi mora konstatno raditi i u nju ulagati. Nemojte misliti da je nemoguće da budete srećni „kao pre“ jer ste se posvađali nekoliko puta, pa čak i razmišljali o raskidu. Shvatite to kao šansu za obnavljanje ljubavi i nov početak. Sada ste naučili nešto iz svojih grešaka i nećete ih više ponavljati ako želite da zaista uspete sa partnerom.

8 stvari koje treba da uradite u sobi da biste spasili vezu ili brak