Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​Kako preboleti raskid? Dobre strane loše veze

Svi znaju da su raskidi stresni i bolni. Prvo što sledi nakon raskida veze jeste preuzimanje uloge povređenog , odnosno povređene. Ne, ne treba da se pretvarate da ste dobro i da je sve u redu, kada svi znaju da to nije istina. Ako ignorišete svoja osećanja, nikada nećete preboleti partnera i u budućnosti ćete se mentalno stalno vraćati na raskid. Isto tako ne treba ići ni u drugu krajnost i „proganjati“ bivšeg/bivšu ili pokušavati da im na svaki mogući način zagorčate život i naterate ih da se pokaju i da vam se vrate. Postoje mnogo razumniji i zdraviji način da se preboli raskid veze.

kako preboleti raskid

Bivši partner je - bivši...

Prvo čega morate biti svesni jeste da se ne može preboleti partner ako vi to ne želite. Isto tako morate znati da će biti potrebno vreme i da će trebati dosta truda, strpljenja i istrajnosti da se ne bacite u očajavanje. Iskoristite ovo vreme da naučite ponešto o vezama, o ljubavi, o muškarcima/ženama. Ne samo da ćete prolaziti kroz ovaj period s manje stresa, već ćete i povećati svoje šanse da upoznate pravu osobu time što učite nove stvari o ljudima i o vezama, kojima ćete kasnije obogatiti svoju novu vezu. Nemojte se vraćati i razmišljati u čemu je bio problem. Više niste zajedno i postoji dobar razlog za to. Nemojte biti samodestruktivni i uništavati svoju budućnost zbog nečega što se ne može promeniti.

Kanališite Vašu energiju na pravi način

Drugi korak jeste da pronađete način da kanališete negativnu energiju. Neka to bude fizička aktivnost jer ne samo da se tokom fizičke aktivnosti oslobađate negativnosti, već se u telu luči dopamin, hormon sreće. Ovaj hormon se luči svaki put kada se znojimo tokom vežbanja. Ovo znači da će se vaše raspoloženje automatski popraviti nakon trčanja, vežbanja u teretani, aerobika ili bilo kog drugog vida fizičke aktivnosti. Boks je jedan od najboljih načina da se oslobodite misli o bivšem/bivšoj. Razlog je i više nego očigledan. Ako niste veliki ljubitelj teretane, idite u prirodu i šetajte što češće, minimum 20-ak minuta dnevno. Svež vazduh će vam pomoći da ostanete hladne glave. Još jedan način kanalisanja energije može biti i umetnost: ako ste kreativni, slikajte, pišite, stvarajte nešto lepo. Ukoliko pišete dnevnik, nemojte nikad pisati negativne stvari: „Ne mogu bez njega/nje, nije mi dobro, nisam srećan/srećna“ već pišite suprotno, pišite kao da ste već srećni i ispunjeni. Ovaj zakon kontriranja će vam pomoći da zaista i počnete tako da se osećate. Reči su moćnije nego što možete zamisliti.

Kako uspešni ljudi ostaju smireni?

Smeh leči...

Treća stvar koju morate da uradite jeste da se smejete više. Makar to bili smešni videi o mačkama na youtube-u, sve što vas nasmeje je dobro za vas, šta god drugi govorili. Gledajte komedije ili serije koje volite. Smeh je lek i pomoći će vam da popravite svoje raspoloženje, i vratiti vam životnu energiju. Družite se sa bliskim ljudima, izađite među ljude i zabavite se. Zaslužili ste to.

Naučite nešto iz raskida. Nemojte se predavati i biti žrtva, jer je to siguran put u ličnu propast. Primetićete da negativno razmišljanje utiče na vaše zdravlje pre svega, zatim na vaše performanse na poslu, ali i na sve ljude iz vaše okoline.

Naučite da se nosite sa teškim situacijama i bićete mnogo srećniji. Nekada je jedan loš raskid ono što je potrebno da biste kasnije imali dobru vezu...

Koje greške dovode do raskida?