Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​5 razloga zašto ne treba da se vratite bivšem/bivšoj

Nema sumnje da su raskidi izuzetno težak emotivan period koji ima posledice i na fizičko stanje ljudi. Mentalno smo labilni, osećamo potrebu da plačemo i izgubljeni smo. Najzad, kada prođe krizni period, i kada je vreme da se krene dalje, šta se često događa? Događa se to da se bivši partneri vraćaju i mole za oprost i za drugu šansu. Naravno da je prvo osećanje poplava emocija, osećamo se ponovo živim, odjednom se budi nada da ipak ima sreće za nas dvoje i spremni smo da raširenih ruku poletimo u susret drugoj osobi. Najzad, to je ono o čemu smo sanjali nakon raskida, zar ne? Ipak, budite oprezni o čemu sanjate i šta želite, jer se može ostvariti. Iako mislite da je bivši/bivša još uvek „vaše sve“ i da morate dati drugu šansu, evo nekih izuzetno ubedljivih razloga zašto ne treba da pokušavate da popravite vezu koja nije uspela.

vracanje bivsima

1. Podsetite se zašto ste raskinuli

Prirodna reakcija našeg uma je da se nakon raskida fokusira samo na lepe trenutke veze i time nas dodatno muči. Ovaj mazohistički sistem nas sprečava da vidimo pravo stanje stvari i stavlja nas u poziciju da mislimo kako je raskid greška, jer je bilo toliko divnih stvari koje ste proživeli zajedno, ali šta je sa lošim momentima kroz koje ste prošli? Naučno je dokazano da sve lepo dolazi u prvi plan i time zamagljuje realnu sliku. Logično je da je neka loša stvar dovela do raskida. Osvestite se i trezveno razmislite o tome. Ne bi bilo loše da zapišete sebi listu stvari koje su prouzrokovale raskid kako ne biste pali pod uticaj i zaboravili šta je zaista važno i zbog čega ste bili nesrećni.

2. Biće vam još gore

Da, nestaće sva patnja, anksioznost, depresija u koju ste upali nakon raskida, ali verujte da ovo „blaženo“ stanje neće trajati drugo. Što više vremena prođe i što više budete imali vremena da se osvrnete i zaista analizirate vašu vezu, shvatićete da svaka komunikacija sa partnerom čini da se osećate još gore. Nemoguće je da stvari budu kao što su bile.

12 stvari koje škode Vašoj vezi više od prevare

3. Poverenje je nestalo

Šta je veza bez poverenja? Dok vam s jedne strane misli zamagljuju osećanja prema bivšem partneru i ta snažna želja da ponovo budete zajedno, verovatno ne razmišljate o poverenju. Ova osoba vam je slomila srce, bez milosti ga lomeći na komadiće koje ste sami morali da lepite i da se oporavljate od kraha veze. Ako su jednom to učinili, zašto mislite da neće i drugi put? Ovo pitanje će vam uvek biti u podsvesti i samim tim će biti nemoguće da mu/joj verujete ponovo.

4. Zaslužujete bolje

Zaslužujete osobu zbog koje se ne osećate užasno. Nekoga ko vas neće ostaviti na cedilu kad je najpotrebniji i kad život postane zamršen i komplikovan, jer će sami prepoznati da ste osoba pored koje vidi sebe na duge staze i samim tim ste vredni pomoći, pažnje, nežnosti i ljubavi.

5. Zaista postoji neko bolji za vas

Tamo negde se zaista nalazi takva osoba: bolja, osećajnija, sa više empatije... Kako možete reći da nema nikog boljeg za vas, ako niste potražili ili ako niste nekome dali šansu da bude bolji, da bude najbolji? Vaš budući muž/supruga možda su upravo sad u jednoj vezi osuđenoj na propast i pitaju se gde ste vi i zašto se još niste sreli.


Umesto vraćanja bivšem ili bivšoj, potražite novu ljubav ili srodnu dušu na našem sajtu za upoznavanje Lepotica i Zver.