Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

9 upozoravajućih znakova da više ne volite partnera

Život je prekratak da bismo ga proveli sa pogrešnim ljudima, čineći pogrešne stvari. Problem nastaje kada mislimo da i dalje volimo nekoga, a ceo odnos se odavno već pretvorio u stvar navike i zone komfora. Nekada jednostavno mislimo da „tako treba“, te uzimamo zdravo za gotovo to što je u stvari alarm da stvari među nama više nisu na zadovoljavajućem nivou.

Ovo je česta pojava u dužim vezama, kada se partneri već naviknu jedno na drugo, opuste se i utonu u neku monotoniju i sivilo koje pogrešno tumače kao „srećnu i mirnu vezu/brak“. Činjenica je da je zaljubljenost osećanje koje se gubi nakon par meseci ili godina ali ljubav nikada ne bi trebala da izbledi, već samo da promeni oblik. Ako ste nekada dragog/dragu iznenađivali večerama, putovanjima ili ludim provodom, sada se to promenilo i oboje više uživate u mirnim večerima kod kuće uz dobar film i picu. To je transformacija koja ne škodi vašem odnosu već je jednostavno prirodna promena i ne znači da se ne volite, ali evo koji su znaci koji bi trebali da vas zabrinu i nateraju da porazmislite koliko volite partnera i ukoliko ste sebi postavljali pitanje "da li me partner voli", ili ste se možda zapitali "da li volim partnera". To je strašna spoznaja i veliki šok, ali je uvek bolje biti iskren i poštedeti oboje nesrećne i neispunjene veze, nego živeti u pretvaranju i trošiti vreme uzalud.

da li volim partnera

1. Koristite se „belim lažima“ kako biste zaštitili partnerova osećanja

Laganje je uvek loša opcija. Pa čak kad se radi o tzv. „belim lažima“, tj. sitnim izbegavanjima istine i ulepšavanjima realnosti kako ne biste povredili partnera. Ovo ne zvuči tako strašno, ali je u suštini znak da više niste spremni da im kažete istinu u lice jer nemate volje ni želje da se objašnjavate ili da im pomognete da promene sporni problem.

2. Ne fali vam partner kada niste zajedno

Znate onaj osećaj praznine kada se razdvojite od osobe koju volite? Taj osećaj vam fali. Više uopšte ne osećate potrebu da provodite vreme zajedno, štaviše, radije ćete biti sami. S druge strane, naravno da je potrebno da svako ima svoje aktivnosti i vreme za sebe, ali kada to postane prioritet umesto da vam je prioritet zajednički provedeno vreme, znajte da tu nešto ne štima.

3. Sramota vas je zbog partnera kada ste u društvu

Više niste ponosni na njegova/njena dostignuća ili osobine. Štaviše sramota vas je zbog njegovog ili njenog ponašanja koje vam je nekad bilo simpatično. Definitivno jedan od znakova da više niste zagrejani za partnera i da je ljubav izbledela.

4. Niste srećni kada se prisećate zajedničkih uspomena

Kada smo zaljubljeni ili kasnije, kada volimo, prisećanje lepih momenata koje smo proživeli zajedno nas nasmeši, razneži i ispunjava. Ukoliko je vaša ljubav izbledela, nećete osećati ništa kada se prisetite prvog sastanka, prvog putovanja, dana kada ste iskusili nešto novo po prvi put. Suprotno od ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost.

5. Tuga je vaš svakodnevni gost

Svi smo ponekad tužni, često i bez razloga osećanje tuge ili depresije nas preplavi i nekako zaseni sve lepo što imamo u životu međutim kada ste istinski nesrećni, tuga je vaš stalni gost. Partner vas više ne može nasmejati, ništa vam ne čini zadovoljstvo i negativnost je stalno prisutna. To je jasan znak da radite nešto pogrešno i da ne volite partnera, tj. Da vas veza ne ispunjava ali da ste odlučili da se pravite da to neprimećujete. Takvo ponašanje je samodestruktivno i opasno po zdravlje, kako mentalno tako i fizičko.

6. Ni traga od ljubomore ili posesivnosti

Ljubomora i posesivnost su loše osobine ako su preterano izražene, baš kao i sve što ime „pre-“ znači da nešto ne štima, ali postoji zdrava ljubomora. To je onaj osećaj koji se javi kada nekog toliko volimo da s vremena na vreme poludimo zbog nekih sitnica koje nama deluju enormno. Simpatični izlivi ljubomore s vremena na vreme su čak dobrodošli jer pokazuju da vam je i dalje stalo do partnera i da ga volite. Kada i to nestane, jasno je da vam je apsolutno svejedno čak i da vas prevari na vaše oči.

7. Niste više intimni

Ne postoji privlačnost, ne postoji žudnja jedno za drugim. Ne samo na fizičkom već i na emotivnom nivou. Nekada je to opravdano – stres van vašeg odnosa koji nas psihički sprečava da se opustimo i uživamo, fizičke promene na našem telu (npr. Kada neko nabaci koji kilogram viška, izbegava odnos jer se stidi svog tela) i sl. Ali kada nema nekog očiglednog razloga i promena u vezi, znači da jednostavno više ne postoji hemija i vi ne činite apsolutno ništa da to promenite.

8. Od mrava pravite slona

Siguran znak nezadovoljstva u vezi je kada partneri od sitnica prave razloge za raskid veze ili razvod braka. Tražite bilo kakav razlog da započnete svađu ili da prebacujete partneru jer ste nezadovoljni, ali ne zbog toga što nije npr. Kupio ono što ste ga zamolili a već je išao u prodavnicu, već jer ga ne volite više i samo tražite razloge da to potkrepite.

9. Maštate kako bi bilo da ste sa nekim drugim

Definitivno crvena lampica. Razmišljate o drugim opcijama i kako bi bilo da niste sa partnerom. Ovo znači da ste otvoreni za opciju raskida ali da čekate pravi trenutak, ili samo izbegavate da to uradite i čekate partnera da prvi započne razgovor na tu temu (još jedan razlog zašto se svađate oko sitnica – želite da on/ona shvati da „niste jedno za drugo“, time nećete vi biti krivi za iniciranje razgovora o raskidu).

Da li ste prepoznali neke od znakova?

Najgore je ostati u vezi sa osobom prema kojoj ne osećate ništa. Ono što morate pokušati jeste da se rastanete kao prijatelji (iako zvuči kao kliše). Najbitnije je da niste učinili ništa pakosno jedno drugom, već ste jednostavno prerasli taj svoj odnos i vreme je da nastavite dalje, različitim putevima. Bitno je da se rastanete mirno jer nećete biti ogorčeni, već ćete imati snage i volje da počnete ponovo da živite i potražite partnera sa kojim ćete možda biti srećniji. Svaka osoba koju sretnemo u životu nas može nečemu naučiti, zato naučite nešto iz svog odnosa i iskoristite iskustvo.