Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto mi se vraćaš sada, kada sam spremna da nastavim dalje?

Raskinuli smo jer nismo više govorili istim jezikom. Budućnost za nas nije postojala i to je ok, pristali smo da nastavimo različitim putevima.

Postao si bivši. Postala sam bivša.

Prošlo je nekoliko meseci i ti si se vratio u moj život, nepozvan. Kako da te prebolim ako si stalno tu?

Odlazi, molim te. Najzad sam pronašla mir i ponovo našla snage da zavolim sebe i dam sebi šansu da budem srećna posle nas.

zasto bivsi zovu

Zašto se bivši javljaju kad ih najmanje očekuješ?

Zato što im đavo ne da mira da budu bivši. Zato što žele da vide kako neko i dalje pati za njima, a ako ne pate, onda žele da im nanesu bol i otvore staru ranu, da ih još više unakaze za neke bolje partnere koji ih možda traže.

Nauka se bavi ovim problemom odavno, problemom ljudi koji se iz prošlosti vraćaju u živote bivših partnera. Duhovi naše prošlosti. Tu da nam zagorčaju život.

Možda se on vraća jer:

1. Ne voli da gubi

Za njega je raskid izgubljena bitka, ali ne i rat.

2. Shvatio je šta je izgubio

Tužno, ali istinito, mnoge stvari više cenimo kada ih izgubimo.

3. Želi da te povredi još više

Ukoliko je on inicirao raskid, a sada se odjednom predomislio, znači da želi da vam sipa so na ranu. Zašto? Može biti iz milion različitih razloga, to samo vi možete da nagađate i pretpostavljate.

4. Video je da si, ipak, najbolja za njega

Kada je „ispitao“ tržište uvideo je da je s vama ipak bilo mnogo bolje i da ste kompatibilniji nego što je on sa većinom devojaka s kojima se video nakon vašeg raskida.

5. Nije mu jasno

Muči ga zašto ste se razišli i vraća se po objašnjenje i potvrdu da zaista ne treba da budete zajedno. Da li mu dati drugu šansu? Da li zaslužuje nov početak? Još jedno pitanje na koje samo vi znate odgovor.

Pitam se pod koji broj ti spadaš?

Dok brišem desetu poruku u inboxu koju si mi danas poslao, ponosna sam na sebe što sam dovoljno jaka da pritisnem „delete“. Iako te to neće obrisati iz mog života zauvek, znak je da sam svesna da zaslužujem bolje od tebe. Neću pokleknuti i javiti ti se, skrhana uspomenama koje smo stvarali ovih proteklih godina. Bivši su s razlogom bivši.

Žao mi je kada vidim devojke koje se predaju osećanjima. Ne smatram ih naivnim ni glupim, samo su žene koje su volele i nisu imale dovoljno vremena da prebole. Ponekad je potrebno par nedelja, ponekad meseci a nekad nije dovoljan ni čitav život. Kako preboleti? Moraš naučiti da voliš sebe i da oprostiš sebi za greške koje si učinila u prošlosti. Prvi korak je najteži.

Plači. Psuj. Daj sebi vremena.

Boleće.

Nećeš izlaziti danima iz sobe i zatvorićeš se u svoju ljušturu, moleći Boga da te niko ne kontaktira jer nisi sposobna da izađeš u svet.

Kada presuše suze, vreme je za dugu i za drugu tebe. Novu, jaku i okaljenu vatrom novog iskustva – teškog i bolnog raskida. Glavu gore i ponosno kaži „Zbogom“ svakom bivšem koji ti se vrati jer prava ljubav nikad ne nanosi bol.