Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta sam naučila od nekoga koga sam volela a ko mi nije uzvratio ljubav

Naučila sam kako i da treba da govorim istinu. Osim toga, naučila sam da treba pričam sa nekim, u vezi mojih osećanja. Uradila sam to sa svojom najboljom prijateljicom, koja me je posavetovala da porazgovaram sa njim i kažem mu onako kako jeste.

Tako sam i uradila.

Posle tog razgovora, osetila sam neverovatno olakšanje. Ali, on nije. On nije osećao isto što i ja...

To iskustvo me je naučilo da pokažem svoja osećanja i da ih ne držim samo u sebi. I to je jedna od veoma važnih lekcija koju sam naučila.

Naučila sam kako i da na vreme prepoznam neke znake upozorenja. Jer, ti znaci su uvek tu. Ali istina je da me je ljubav prema muškarcu, zaslepila. Da, ljubav ume da bude slepa.

Ali posle svega, to je bila neuzvraćena ljubav. Videla sam to i znala sam negde duboko u sebi da je to tako, ali sam ipak odlučila da to ignorišem. Možda se pitate zašto? Pa zato što nisam bila spremna da se suočim sa okrutnom istinom i da odustanem od njega, od nas i naše, tj moje ljubavi prema njemu.

Ali sada sam pametnija.

Naučila sam da ne gubim vreme sa pogrešnim osoba. Moje vreme je ipak, isuviše dragoceno, da bih ga trošila na nekog kome nije stalo do mene. Više ne trošim ni energiju ni vreme, na ljude koji mi ne uzvraćaju ljubav. Sada sam mnogo pažljivija sa svojim osećanjima.

Čuvam ih sebično za moju Zverku, kada on naiđe.

Takođe, naučila sam da očekujem neočekivano. I to sam morala da naučim na onaj teži način. Na svojoj koži. Stvari za koje sam mislila da se nikada neće dogoditi - dogodile su se.

Stvarno nisam imala namere da se zaljubim u nekoga ko nije isto, ili barem makar približno, osećao prema meni.

Ali, i to se desilo.

Desilo se, iako nikada nisam pomislila da to može - da nekoga molim za ljubav i pažnju.

Da, izgubila sam dostojanstvo, jer sam uvek mislila da je bolje izgubiti dostojanstvo zbog ljubavi, nego ljubav zbog dostojanstva. Ali sada, i na to gledam kao na jednu veliku životnu lekciju.

Naučila sam i da mogu da prođem kroz sve to, sama. Da, bila sam ljuta na sebe i plakala danima, ali sam prošla kroz sve to. Sa vremenom, i bol je nestajao.

A sada, sada znam šta hoću i šta neću, i šta treba da očekujem od jedne veze.

I ono što je najvažnije, više se nikada neću zadovoljiti nečim, dok ne budem imala ono što zaslužujem. Nikada više…

voleti nekoga ko ne voli vas