Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

2 načina kako Facebook i Instagram mogu uništiti vašu vezu

Facebook i Instagram spadaju među najpopularnije socijalne mreže današnjice i broje milione i milione korisnika koji provode sate svog budnog vremena listajući slike i gledajući tuđe profile. Iako ima bezbroj dobrih strana kao što su širenje korisnih informacija, olakšana komunikacija sa prijateljima/rodbinom u inostranstvu ili sa onima koje ne viđate često, društvene mreže imaju i brojne loše strane. Kako Facebook i Instagram može da uništi vašu vezu?

kako facebook unistava vezu


1. Upoređivanje

Ovo se ne odnosi samo na vaš ljubavni odnos sa partnerom, već i na lični život. Upoređivanje je otrovno i uništava sreću jer smo konstantno nezadovoljni sobom i onim što posedujemo, misleći da drugi žive savršenim životom koji mi nikada nećemo imati. Ne budite u zabludi.

Fejsbuk i Instagram objave predstavljaju male, ušminkane delove života koji je daleko od savršenog. Čak i devojka sa 2,000 „lajkova“ na slici ima običan život sa problemima i osećajima nesigurnosti. Niko nije savršen zato prestanite da upoređujete, jer ste unikatni i vaš život je jedinstven.

11 vrsta slika na Vašem profilu koje odbijaju momke

Ko kaže da biste bili srećni u tuđim cipelama?

Upoređivanje ljubavnog života je opasno jer nam kvari mišljenje o našoj vezi: kada vidite nasmejane, zgodne parove na nekim atraktivnim turističkim mestima pomislite kako vi vodite dosadan život, kako niste ni lepi ni zgodni kao oni i kako vam možda sadašnji partner ne pruža onoliko sreće i zadovoljstva koliko bi trebalo. Ko zna šta se krije iza slike. Obično su „najsrećniji“ parovi oni koji slikama pokušavaju da uvere i druge, a i sebe, da su istinski srećni i da žive život punim plućima, dok je u realnosti njihov dan ispunjen konfliktima, nesigurnostima, odricanjima. Slike nisu odraz realnosti.

Fokusirajte se na dobre strane vaše veze i na osobine kod svog partnera koje volite i zbog kojih ste u vezi sa njim/njom. Uvek će biti boljih, lepših i zgodnijih, ali niko neće biti On ili Ona.

2. Komentarisanje/lajkovanje

Česti su sukobi među parovima kada jedna osoba lajkuje sliku ili neku objavu svog bivšeg/bivše ili neke druge atraktivne osobe suprotnog pola. Ovaj čin može izazvati ljubomoru kod drugog partnera koji će pokušati da uvede „restrikcije“, tražiće šifru kako bi proverio vaš profil i poruke i sl. Zato je najbolje da smanjite aktivnost na Facebook-u i instagramu. Naravno da je i ovde reč o poverenju, ali i sami ćete priznati da vam ne bi bilo prijatno da vidite kako vaš muškarac lajkuje neke polu nage devojke u bikinijima, odnosno kako vaša devojka komentariše neke zgodne momke.

Koliko god imali poverenja, osećaj neugodnosti i crv sumnje će početi pre ili kasnije da vas izjeda i kopkaće vas hiljadu pitanja, počećete da istražujete ko su ti ljudi i kakve veze ima vaš partner/partnerka sa njima. Ovako polako ali sigurno postajete „control freak“, opsesivna i ljubomorna osoba koja uhodi svog partnera i narušava mu privatnost iz želje da pronađe dokaz da ga/je vara. Komentari se mogu pogrešno protumačiti (a isto je i sa lajkovima), te vas te osobe mogu kontaktirati i to će sigurno dovesti do problema i konflikta sa partnerom.

Pođite od sebe: šta bi vama zasmetalo da partner učini? Sada kada znate odgovor, nemojte ni vi to raditi, već se posvetite više realnosti, razvijanju svoje veze i uživanju sa partnerom.

A ukoliko nemate partnera, sajt za upoznavanje www.lepoticaizver.com Vam pomaže da upoznate isključivo ljude koji znaju šta žele. Registruje Vaš nalog besplatno i kako bi bili u mogućnosti da stupite u kontakt sa preko 1000 registrovanih članova iz celog regiona, kao i dijaspore.