Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta Vas može očekivati ako ste u vezi sa nekim izvan vaše lige

Bacili ste oko na potencijalnog partnera? Verujete da je ona ili on mnogo atraktivniji od vas? Ako je tako, možda bi trebalo dobro da porazmislite pre nego što odlučite da preduzmete neke konkretnije korake. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da parovi koji ne odgovaraju jedno drugome u svojim približnim nivoima fizičke privlačnosti imaju tendenciju da budu u manje uspešnim ljubavnim vezama.

Istraživanja pokazuju da partneri koji odgovaraju jedno drugome u fizičkoj privlačnosti (dve umereno atraktivne, dve veoma atraktivne ili dve neatraktivne osobe) imaju veću verovatnoću da ostanu zajedno na duže staze od parova koji se manje podudaraju u atraktivnosti. Iako osobe koje su generalno dobrog izgleda smatramo atraktivnima, takođe smo skloni da gledamo osobe koje odgovaraju našem nivou fizičke atraktivnosti, jer verujemo da sa njima imamo veće šanse za uspešan odnos. Dakle, postoji veća verovatnoća da ćemo inicirati i pokušati održati vezu sa potencijalnim partnerom koji odgovara našem nivou fizičke privlačnosti.

5 osobina kod žene koje privlače uspešne muškarce

Postoji jedna „izreka“ koju ste možda čuli: „Ako želiš biti srećan u životu, nemoj da oženiš lepu ženu“. Možda ta rečenica zvuči smešno pa čak i besmisleno, ali kada smo već kod nje, hajde da se zabavimo nekim naučnim istraživanjima na tu temu.

Sprovedena su istraživanja koja se bave ženskom percepijom sopstvene privlačnosti, kao i njihovom percepcijom fizičke privlačnosti njihovih partnera i njihovom samosvesti o nivou predanosti i flerta, ali i mislima o raskidanju veze. Nakon tih istraživanja je došlo do otkrića da je većina žena reklo da su njihovi partneri na njihovom nivou fizičke privlačnosti, neke su čak rekle da su njihovi partneri veće fizičke privlačnosti od njih i da one to smatraju „pozitivnom iluzijom“.

Ono što je još važnije jeste to da su one žene koje sebe smatraju fizički privlačnijim od svojih partnera izjavile da su manje predane vezi i da razmišljaju o nekom fizički atraktivnijem partneru. Takođe su učestvovale više u flertu sa drugim muškarcima i mnogo njih je izjavilo da su čak razmišljale o raskidu sa svojim partnerom. Druga istraživanja kažu da parovi koji se ne podudaraju u fizičkoj privlačnosti generalno imaju kraće veze zbog povećanog nivoa ljubomore od strane manje atraktivnog partnera.

6 stvari koje muškarac Zver traži u vezi sa Lepoticom

Zašto ulazimo u veze sa osobama sa kojima se ne podudaramo u fizičkoj privlačnosti?

Postoji nekoliko razloga zašto žene nekada biraju partnere koji nisu tako atraktivni kao one.

  1. Nije fizička privlačnost jedini parametar kada biramo partnera. Dosta ljudi pravi izbore partnera na osnovu inteligencije, materijalnog bogatstva, duhovitosti.
  2. Kada započnemo vezu skloni smo da gledamo na sve stvari vezane za partnera nekim drugim očima, tako da partnera vidimo samo pozitivno i neke negativne stvari nismo u stanju da prepoznamo prvih par meseci. Moguće je da ove žene nisu uočile nepodudaranje u fizičkoj privlačnosti sve dok nisu već bile duboko uključene u vezu.
  3. Neke osobe imaju poremećaj nesigurnosti, što znači da uvek trebaju partnera i osećaju se veoma nelagodno ako su slobodne. Moguće je da te žene smatraju da je čak i takva veza bolje nego biti slobodan i nemati partnera.

Izuzetak u pravilu

Iako većina istraživanja pokazuje da smo skloni ulaziti u veze sa ljudima koje percipiramo kao slične nama u aspektu fizičke privlačnosti, postoji i jedan izuzetak. Jedno istraživanje kaže da ako veza započne nakon jakog kratkog poznanstva veće su šanse da će partneri odgovarati jedan drugom u aspektu fizičke privlačnosti, ali ako se par poznaje puno duže pre stupanja u vezu manje su šanse da će odgovarati jedno drugome u aspektu fizičke privlačnosti.

Ako ste pre veze sa vašim partnerom bili u dugogodišnjem prijateljskom odnosu, onda fizička privlačnost i ne igra toliko veliku ulogu u započinjanju i održavanju veze.

Želite da upoznate uspešne muškarce, i atraktivne i inteligentne žene? Registrujte se ovde i upoznajte interesantne ljude koji znaju šta žele.