Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta su karmičke veze i kako prepoznati karmičku ljubav?

Šta su karmičke veze, znate li? Da li ste ikada čuli za karmičku ljubav? Ovakve vrste ljubavnih odnosa dolaze u vaš život kako bi vas testirale, naučile važnu životnu lekciju i pomogle vam da rastete i razvijate se. Karmičke veze nisu uvek lepe, ali su neophodne. Šta su karmičke veze, pitate se? Pa, neki ljudi dolaze u naš život sa određenom svrhom, ali ne uvek iz prijatnog razloga i nisu uvek tu i da ostanu. Zapravo, neki odnosi imaju za cilj da nas nauče nečem dubljem, nečemu što nam je potrebno za lični rast i razvoj. Upravo ovo su karmičke veze. Kako prepoznati karmičku ljubav? Da li je upravo to ono što doživljavate? Saznajte u nastavku.

karmicke veze ljubavi

Šta su karmičke veze?

Svako prođe kroz barem jednu karmičku ljubav u svom životu. To mogu takođe biti i prijateljstva, ali veća je verovatnoća da je u pitanju romantična veza. Ova vrsta odnosa je različita od pojma srodne duše. Karmičke veze ne odražavaju vaše kvalitete i te osobe vam nisu poslate da bi pored vas i ostale - umesto toga, karmička veza nije namenjena da traje, već da uči. Postoje određeni načini na koje možete odrediti da li je neko u vašem životu prisutan kao karmička ljubav ili ste ih jednostavno nasumično upoznali. Nije baš svaka osoba u vašem životu poslata sa višim ciljem, ali neke i te kako jesu. Pre nego što počnete da se preispitujete ko je ko u vašem životu i šta oni trebaju da vas nauče, važno je da naučite kako da uočite i prepoznate znakove koji će vam dati odgovor na to da li je u pitanju karmička veza, odnosno karmička ljubav.

Šta je i kako prepoznati karmičku ljubav?

Velike su šanse da imate karmičku vezu u vašem životu, ukoliko se prepozate u nekoliko stavki, koje ćemo navesti u nastavku. Samo jedna stvar ne mora nužno da znači da je u pitanju karmička ljubav, ali nekoliko njih trebalo bi da vam pruže dobru predstavu o tome šta se zaista događa ispod površine, odnosno otkrije da li je u pitanju karmička veza.

Malo ste zajedno - malo niste

Da li je vaša veza nestabilna? Malo jeste zajedno i ruže cvetaju, a zatim niste i to boli, pošteno. Ali, uprkos tome, ta osoba nikada ne odlazi, već se uvek na neki način iznova vraća u vaš život. Šanse da je to zapravo karmička veza su poprilično velike. Ova veza je stvorena da vas nauči određenu lekciju, ali neće jednostavno nestati nakon što je naučite. Vi morate biti ti koji će prepoznati da je u pitanju karmička ljubav, a ne prava, i skupiti snage da pustite tu osobu dalje, kako biste pokazali da ste shvatili njenu suštinu i poruku, i da to nije veza koja treba da ostane u vašem životu, već je samo tu radi vašeg iskustva. Dok to ne shvatite, karmički partner će se konstantno vraćati i ciklus će se ponavljati iznova i iznova, dok zaista, istinski ne shvatite lekciju koju vam karmička veza donosi.

Nemate zdrav odnos

Zdrav odnos je dvosmerna ulica, pri čemu su oba partnera prepoznala i zadovoljila sve svoje potrebe. A šta je karmička veza? Često sebična veza, od koje jedan partner (ponekada i oba) ima koristi samo kada mu/joj je to potrebno. Karmička veza takođe će verovatno biti jednostrana, gde će jedna osoba dobiti sve pozitivne aspekte veze, a druga konstantno davati, pružati i davati iznova, dok druga osoba crpi njenu energiju i ljubav.

Teško je prekinuti vezu

Već sam napomenula da je ključna stvar kada su u pitanju karmičke veze prepoznati kada treba da je pustite, nakon što naučite lekciju, kako biste nastavili da se razvijate, ali to često može biti veoma teško uraditi u ovom slučaju. Karmičke ljubavi najčešće su izuzetno zarazna vrsta odnosa, ponekada i toksična, a karmičkim partnerima ume biti vrlo teško reći zbogom, čak i kada za to imate dobrih razloga.

Imate osećaj da vam je „suđeno“

Kada budete imali karmičku vezu u svom životu, imaćete osećaj kao da vam je ta osoba poslata s razlogom, ali ne posebno pozitivno. Osećaćete se neobično privučeno ka ovoj osobi, poput zavisnika kojem konstantno treba nova doza karmičkog partnera. Iako stvari u principu ne funkcionišu, ne možete da shvatite zašto, pogotovo kada su emocije i privlačnost koje osećate toliko jaki. Da li ste se ikada zapitali: „Kako ga/je toliko volim, a nikako nam ne ide?“ Ako zaista želite znati šta su karmička veza i karmička ljubav, ovo je jedan od najvećih pokazatelja.

„Kliknete“ od samog početka

Od trenutka kada prvi put sretnete ili upoznate ovu osobu, primećujete obostranu snažnu privlačnost i hemiju, što se često pomeša sa „pravom ljubavi“ i srodnom dušom. Imate snažan osećaj da je ova osoba trebala da bude u vašem životu. Ona u vama budi nešto što jednostavno ne možete objasniti rečima. Jednostavno to osećate, a te emocije možda idu i toliko duboko, da pomislite kao da tu osobu nekako već poznajete, kao da ste se upoznali u prethodnom životu, koliko god to suludo zvučalo. Prosto, postoji dubok i snažan osećaj „poznatog“, kada je u pitanju karmička ljubav.

Teško vam je da se odvojite

Kada vaš karmički partner nije sa vama, konstantno razmišljate o njemu ili njoj. Kad je sa vama, ponekada se osećate kao da ste potrošeni ili ugušeni. Ova vrsta odnosa je izuzetno intenzivna i čak možete imati osećaj kao da zavisite od njih da bi se osećali uravnoteženo ili čak išta osetili.

Nestabilna veza

Karmičke veze nikada nisu lagana plovidba, po mirnom moru. Umesto toga, karmičke ljubavi su nepredvidivi, olujni, burni odnosi, sa puno intenziteta i problema, a ne stabilna i mirna veza, koja iz vas izvlači najbolje, već često obrnuto.

Primećujete svoje nesigurnosti

Kada ste u karmičkoj vezi, vi se ne osećate se prijatno, opušteno ili pozitivno kada ste u prisustvu karmičkog partnera, već umesto toga više primećujete svoje nesigurnosti, neadekvatnosti i strahove. Na površinu izlazi vaš strah od toga da ostanete sami, da vas ova osoba ostavi ili da je odbijete, da joj niste dovoljno dobri, atraktivni itd, upravo zbog snažnih emocija koje zapravo nisu adekvatno uzvraćene. Karmički partner nateraće vas da prepoznate svoje najdublje strahove. Možda čak počnete da mislite da niste dovoljno dobri za tu osobu i da je samo pitanje vremena kada ćete joj dosaditi.

Kako da naučite lekciju karmičke veze?

Dakle, šta je karmička veza? Ona koja nije zdrava, pozitivna i verovatno neće izdržati test vremena, već je tu privremeno, kako bi vas nečemu naučila. Ukoliko karmičke veze potraju duže, i odbijete da je pustite, ostaćete u začaranom krugu karmičke ljubavi. Ovo je osoba koja vam je poslata iz određenog razloga. Naučite da prepoznate šta je to. Jednom kada zakopate dovoljno duboko i istražite koja bi to lekcija mogla biti, osmislite najbolji način da iskusite ono što bi karmička veza trebala da vam pokaže. Kada se budete osećali kao da ste naučili šta treba, vreme je da stavite tačku na karmičku ljubav. Ukoliko karmičkom partneru i posle toga dopuštate da se vraća u vaš život, ciklus će se ponavljati iznova i iznova. Ovo nije veza koja je tu da traje ili da vam donese beskrajnu sreću. Ovo nije vaša srodna duša ili neko sa kime biste trebali provesti ostatak svog života. Ovo je osoba koja je tu da vas nauči životnoj lekciji, a zatim napusti vaš život. Jednom kada uspete da okončate karmičku ljubav, uradite to sa ljubavlju i zahvalnošću. Da, ovo je bila lekcija, verovatno teška, ali poslata vam je sa dobrim namerama. Karmička veza nikada se ne događa iz negativnih razloga, već je samo tu da vas „trgne“. Da vas nauči nečemu što će vam omogućiti da pređete u sledeću fazu svog života, sa boljim uvidom u samog sebe. Sve ima svoj razlog, a bitno je da shvatite koji je razlog vaše karmičke veze i čemu je došla da vas nauči.