Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Pratite svoje srce i intuiciju, zato što će vas mozak prevariti...

Nikada ne potcenjujte značaj vaših osećanja i emocija. Bez obzira na to koliko dobro nešto deluje, ukoliko istinski u sebi ne osećate da je dobro – otiđite. Ukoliko vam intuicija ne govori da je nešto dobro, velike su šanse da upravo i nije. Jer, verovali ili ne, vaše srce mnogo je mudrije od vaseg mozga. Većina ljudi, kada se suočava sa teškom odlukom, oslanja se na svoj mozak, jer veruju da inteligencija dolazi iz njega, što je velika zabluda. Vreme je da se osvestite.

pratite svoje srce ne mozak

Srce je moćnije od mozga

Zapravo, vaše srce je najmoćnija inteligencija koja postoji u vašem telu, koja je nastala pre vašeg mozga. Ovo je nešto što verovatno niste znali. Da, vaše srce počelo je da kuca i pre nego što je vaš mozak uopšte postojao. Stoga, inteligencija koja je kreirala vaše telo (pa i vaš mozak) je upravo - srce. Emotivni mozak formiramo mnogo ranije od racionalnog mozga, a otkucaje srca pre i jednog od ova dva. Istraživanja pokazuju da srce emituje čak 60 puta veću energiju od mozga. Sada možete da razumete kako vaše srce u velikoj meri utiče na to kako mozak funkcioniše, a ne obrnuto, kako se inače pogrešno misli. Ne možete verovati svom mozgu 100% vremena. Vaš mozak želi da vas zaštiti od svih mogućih oblika boli, dok vaše srce želi da vas odvede tamo gde trebate poći. Živeti u svojoj glavi nije samo opasno, već je i nepromišljeno. Kada ste zaključani u svojoj glavi – mrtvi ste iznutra. Mrtvi ste i slepi za sva čuda ovog sveta i njegovu lepotu, za jasnoću donošenja odluka i za istinski mir, koji možete pronaći samo ako pratite svoje srce.

Srce i intuicija vs. mozak i praktičnost

Kako biste bili u dodiru sa svojim emocijama, vaše srce je ključ koji otvara sav potencijal, mir i jasnoću. Ono zna pravi put. Pratite svoj instinkt i intuicIju. Izađite iz svojih misli i kročite u dubine svog srca. Intuicija koja vas navodi da reagujete na iznenadne inspiracije, nažalost ima negativnu konotaciju u društvu. Od nas se očekuje da razmišljamo glavom i budemo „praktični“, ali logika nas nikada neće dovesti to istinskog ispunjenja ili sreće. To možete postići samo ukoliko u potpunosti živite u skladu sa onime što jeste i pratite svoje srce, čak i ako to ne odgovara onima oko vas. Poznati glumac Džim Keri rekao je jednom prilikom: „Toliko nas bira svoj put vođeni strahom, maskiranim u praktičnost.“ Kao društvo uslovljeni smo da se konformišemo sa standardima društva, što nas obeshrabruje da pratimo svoju intuciju. Polazimo praktičnim putem jer nam je on poznat, siguran i manje rizičan. Ali, kada potiskujemo želju da se vodimo inspiracijom, punimo svoju dušu tenzijom i počinjemo da doživljavamo niža emotivna stanja uključujući depresiju, anksioznost i razočarenje koja su postala široko rasprostranjena „bolest modernog doba“. Promašimo svoj put. Zbog čega? Da bismo se osećali „sigurno“? Da bismo mogli da predvidimo stvari? Naravno, to ima svoje prednosti, ali ako vas vaše srce zove, a vi odlučite da taj poziv ignorišete, posledice mogu u velikoj meri nadjačati prednosti.

Srcem do ličnog ispunjenja i sreće

Kada vas srce vuče da pođete putem koji nije prethodno utaban ili prihvaćen, postavite sebi sledeća teška pitanja i budite iskreni prema sebi:

  • Da li za mene postoji neka druga svrha osim da ispunjavam potrebe drugih ljudi i radim ono što se od mene očekuje?
  • Da li mi je važnije kako me drugi vide od sopstvene sreće?
  • Da li potiskujem svoje istinske želje i porive?
  • Koji će biti efekti dugotrajnog potiskivanja naspram posledica kratkoročnog prihvatanja od strane prijatelja, porodice ili društva?

Svako od nas je nadaren raznim talentima i veštinama koje možemo pronaći unutar sebe, samo ako se okrenemo stvarima za kojima smo strastveni i koje nas inspirišu. Okretanjem glave od svojih strasti i impulsa mi zapravo poričemo i zatvaramo vrata veličanstvenom pristupu moćnoj kreaciji koja postoji unutar svih nas. Svi mi imamo svoju svrhu koja nekada, barem na početku, ne deluje praktično. Nju morate osetiti u svom srcu. Sve odgovore koji su vam zaista potrebni imate u sebi. Sve što vam treba nalazi se upravo u vama. Ono što treba da naučite jeste da znate to da pronađete, prepoznate i pratite svoje srce. Nemojte pomešati glasove oko vas i glasove u svojoj glavi sa vođstvom mnogo mudrijeg, moćnijeg srca.

Pratite svoje srce – vaš mozak je glup...