Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Niste sigurni u svoju vezu? 3 koraka koja trebate preduzeti

Da li znate šta stvarno želite? Da li se žalite da partner nije uvek tu za vas ili vas stalno izluđuje? Imate li osećaj kao da se više ne poznajete? Da li se potajno nadate da će vas partner napustiti? Imate li osećaj da bi vam neko drugi bio bolji partner? Osećate li se kao da ste zaglavljeni u vezi koja ne ide nigde? Ukoliko ste odgovorili potvrdno na jedno ili više od ovih pitanja, vreme je da poradite na svojoj vezi i da pokušate da poboljšate kvalitet svog života, pa makar to značilo i da je vreme da se prekine sa destruktivnom vezom koja vas čini nesrećnim.

sigurnost u vezi

Koji su koraci koji bi mogli da vam skrate muke i olakšaju donošenje važne odluke koja se tiče ne samo vašeg života, već i života vašeg partnera? Lepotica i zver sajt za online upoznavanje, donosi Vam tekst o 3 koraka koje treba da preduzmete ako niste sigurni u vašeg partnera i vezu.

Da li da ostanem u vezi ili da je prekinem?

Ova neodlučnost je znak da su jedna ili obe osobe nezadovoljne vezom, ali ne smatraju je dovoljno lošom da bi je prekinuli. Ambivalentnost je uobičajena stvar u dugim vezama jer, s jedne strane lako je razići se godinama, ali s druge strane godine uložene u nešto zajedničko znak su da su ulozi puno veći i razilaženje je puno komplikovanije nego što možda deluje u tri ujutru kada ste 99% sigurni da je kraj ono što želite. Održati povezanost sa partnerom i ostati zadovoljan u vezi tokom godina zahteva stalnu predanost, energiju i komunikacijske veštine. Lako je zanemariti vezu ili je uzimati zdravo za gotovo, ali da bi se veza održala potrebno je negovati na razne načine. Kako održavati zdravu vezu ili brak? Treba umeti:

  • Vešto raspravljati o važnim i teškim temama
  • Nositi se sa različitim emocijama koje nadiru
  • Nuditi jednom drugom osećaj toplote i sigurnosti
  • Biti podrška svom partneru
  • Provoditi kvalitetno zajedničko vreme

10 ključnih stvari za uspešnu vezu

Ambivalentnost često jenjava godinama, rasprave o važnim temama se odgađaju, nesporazumi se grade, a udaljenost raste. Ono što počne kao nešto divno i lepo se brzo pretvori u nešto ružno i zapitate se da li treba da ostanete sa partnerom. Nažalost, čak i ako odlučite da ostanete u vezi, ambivalentnost može naškoditi vašoj vezi. To se dešava zato što dok se osećate ambivalentno, vaš osećaj predanosti opada. Manje su šanse da ćete se potruditi da poboljšate komunikaciju, da raspravljate o važnim temama ili da provodite vreme zajedno. Dakle, udaljenost među partnerima će ostati, možda će se čak i povećati. Tenzije će se osetiti u vazduhu, a vi ćete ostati zaglavljeni u vezi koja stagnira.

Da li vaša veza pati od ambivalentnosti?

Ambivalentnost je mač sa dve oštrice. Ako je jedan od partnera nezadovoljan vezom, velike su šanse da se i drugi partner oseća isto. Nije važno ko je započeo jer ste zajedno u tome. Da biste otkrili ambivalentnost kod sebe potrebno je da budete iskreni, samosvesni, hrabri i odgovorni. Prvo što je potrebno jeste da hrabro priznate da vaša veza nije onakva kakvom ste je vi zamišljali, a onda treba da primetite da vi ništa ne radite po tom pitanju.

Da li se viđate ili ste u vezi?

Kako se nositi sa ambivalentnošću?

Ako ste umorni od statusa kvo, treba da donesete pravu odluku tako da vaša veza može ponovo zaživeti ili se, pak, završiti. Nekada je završavanje veze dobra opcija, ali ako osećate da se vi i vaš partner možete posvetiti vezi i popravljanju komunikacije i svega onoga što ne valja u vezi, definitivno treba da probate, jer nemate šta izgubiti. Čak i ako vam ne uspe, barem ćete znati da ste pokušali pa vam neće toliko teško pasti.


Ključ je doći u dodir sa onim što stvarno želite i izraziti to na jasan način koji će drugi poštovati.

Ovde su tri veštine koje treba da savladate:


1. Naučite da se nosite sa svojim bolnim osećajima

Kada se dirne u bolne tačke, naučite da stanete, dišete normalno i da otkrijete u čemu je tačno problem i da li osećate fizički bol u telu i gde. Vaše telo će vam reći šta se emotivno dešava sa vama. Na primer, knedla u grlu je obično znak tuge. Napetost u rukama ili dlanovima obično označava ljutnju. Poskakivanja u stomaku su obično znak straha. Imenujte osećaj, duboko dišite i pustite da osećaj jednostavno samo prođe kroz vaše telo. Ova smirujuća metoda će vam omogućiti da povratite svoju staloženost i da možete pristupiti partneru na način koji bi mogao pomoći vašoj vezi, a ne uništiti je.

Veza u krizi? 3 koraka koja će pomoći da spasete vezu ili brak

2. Identifikujte šta je to što stvarno želite

Kada ste povređeni to je znak da su vaše potrebe i želje zanemarene. Kada vam se povrati smirenost , recite jasno šta stvarno želite. Ali ne nešto u stilu „želim da prestaneš da se ponašaš kao idiot“ nego nešto jasnije i konkretnije kao „želim da provodimo vreme radeći stvari u kojima oboje uživamo“ ili „želim da me razumeš“. To podstiče vašeg partnera da bolje upozna vas i vaše potrebe, što jača povezanost. Takođe potiče vašeg partnera da vam pomogne da dobijete ono što želite, što dovodi do zadovoljstva u vezi. Kad su trud i želja obostrani, možete lakše podstaknuti partnera da izrazi koje su mu srcu želje i tako oboje možete dobiti ono što želite. Rezultat svega toga je srećna veza.

3. Izbegavajte da potežete stvari koje mogu dovesti do rasprava i svađa

Kritike, osuđivanja, procene čak i zapažanja i sećanja na ono što se dogodilo, to je sve sporno. Najbolje bi bilo da izbegavate te stvari jer njima nećete ništa postići, one samo vode do svađa i rasprava.

Ove 3 veštine su veoma jednostavne, a opet neverovatno učinkovite za izgradnju povezanosti i zadovoljstva u vezi. Ali steći ove veštine i nije tako lako kao što deluje dok čitate ovaj članak. Teško je rešiti se starih navika, a nove navike zahtevaju mnogo posvećenosti, jer su greške dok se stiču nove navike neizbežne. Strpljenje je ključna stvar. Takođe je važna pažnja posvećena detaljima, i naučiti da se uspori u određenim momentima.

Proslavite sitne pomake u komunikaciji, budite sigurni da možete u vezi dobiti sve ono što želite. Uživajte u više lepih trenutaka i manje svađa i rasprava. Bilo da pokušavate zajedno ili ste sami u ovome ove veštine će vam pomoći da nađete put ka srećnijoj egzistenciji.

Takođe, preporučujemo vam da pročitate tekst o 4 bitne stvari bez koje nema uspešne veze.