Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Muškarac u šaci? Dve stvari koje svakom muškarcu znače najviše na svetu

Stari dobri kliše da se svekrve i snaje ne slažu je u 99% slučajeva istinit. Tu nema govora. To nije iznenađujuće jer je normalno da žene koje vole istog muškarca, iako na drugačije načine, dolaze u konflikt i sukobe upravo zbog te svoje ljubavi.

Moja svekrva je sasvim ok i korektna. Naravno da ima varnica tu i tamo, ali među kojim ženama nema? Iskreno, da ste me pitali pre par godina koga bih pitala za savet o braku, ona bi bila na poslednjem mestu iako je srećno udata ( i to ne prividno srećno kao mnogi!). Zašto? Pa... Valjda zbog stereotipa. Svašta, šta ću ja sa svekrvom da pričam o svojim problemima. Nama je predodređeno da se čerupamo.

Život nas je pomilovao i ipak smo našle zajednički jezik.

Jednom prilikom smo razgovarale o muževima i braku. Podelila je sa mnom nešto što sam ja od tad svim svojim prijateljicama govorila i savetovala ih kao što je ona mene jer sam zaista uverena i sigurna da je žena u pravu.

Požalila mi se na svoju rođaku kako je uvek doterana i srećna, dok je ona retko kad ima vremena za sebe, za šminkanje i doterivanje. Od svih kućanskih poslova, ona je na poslednjem mestu. Pitala je u čemu je caka, i kad stigne da vodi brigu o sebi i svom izgledu.

Kako biti, takoreći, „gospođa“, a ne jadna, istrošena žena koja odgaja decu, vodi domaćinstvo, brine o mužu i starim roditeljima.

K. joj je odgovorila da je to jednostavno.

Podeli poslove među decom i mužem i svako po malo završi ono za šta bi njoj trebao ceo dan. Tako ima vremena za sebe, ali i vremena da provede sa mužem. E sad, trik pitanje, kako naterati muškarce da pomognu?

Ne treba ih terati. Treba ih zamoliti, i naučiti da sami to urade, tj. da dobrovoljno pomognu.

Svima je poznato da na Balkanu i dalje važe uloge unutar braka i „muški“ poslovi i „ženski“ poslovi. Kako probiti ovaj zid? Kako navesti muškarca da pomaže, da ne postavlja previše pitanja i ne žali se već da, jednostavno, uradi šta ga zamolite?

To je teško.

Teško je za one koje ne znaju osnovno pravilo srećnog braka ali još bitnije srećne i zadovoljne žene, a to je – nek se oseća kao prioritet.

Neka bude na prvom mestu (ili neka se tako oseća).

A kako to da učiniš? Pa... Učini ga srećnim!

Šta je muškarcu potrebno da bi bio srećan?

M. mi je rekla da su to dve stvari:

1. Hrana

2. Seks

(ne obavezno tim redom)

muskarac u saci

Muškarac u šaci

Naravno da mi ovaj razgovor nije baš bio najprijatniji jer, Bože moj, ko još sa svekrvom o tome diskutuje, ali iskreno, što duže razmišljam o tome žena je 100% u pravu (testirala sam).

E sad, uvek će se naći biseri koji će odmah napasti i reći „A šta je ženi potrebno da bude srećna?“, „Žena je bitnija!“, „Žena zaslužuje da bude tretirana kao kraljica!“

Da, svi ste u pravu, ali...

Tu dolazimo do ključnog trenutka.

Žena može SVE ako zna KAKO. I biće srećna ako zna KAKO. Dobiće sve ako zna KAKO.

Šta to znači?

Znači da su muškarci (pogotovo naši Balkanci) poprilično tvrdoglavi i svojeglavi i da im često štošta nije po volji i imaju kojekakve zamerke. Te puno se šopinguje, te malo se posvećuje njemu pažnje, te ne valja ovo, ono... Naravno da to doprinosti stresu kod žena i automatski dolazi do svađe. MEĐUTIM ako znaš kako da „obuzdaš“ muškarca, da ne kažem, istreniraš (u pozitivnom smislu) možeš da radiš sa njim (i bez njega) šta želiš, ali će i on raditi šta god mu kažeš i to kad pucneš prstima.

Sa njim treba OŠTRO

Zašto?

Zato što muškarci nisu žene.

Oni ne vole previše izbora, ne vole da donose odluke, ne vole da ih ispituješ kako ti stoji ovo, kako ti stoji ono. On HOĆE od tebe da mu kažeš „Idemo tu..“, „Treba mi to...“, „Sutra ćemo raditi to i to..“. Ovo njima olakšava život, ali i vama. Šta god da zamislite, on će ispuniti, ali pod jednim uslovom :

DA SU NJEGOVE POTREBE ZADOVOLJENE

Ovo zvuči primitivno, ali mi se nismo mnogo maknuli od Kromanjonaca, samo nosimo lepša odela i idemo na manikire.

Kada je muškarac sit (i u jednom i u drugom smislu), tada ti je muškarac u šaci - u kući će biti mir i harmonija jer će on pozitivno odgovarati na sve ženine prohteve i zahteve, a zar nije to što sve mi želimo?

Oni su u stvari jako jednostavna bića kojima ne treba puno za sreću, ali se žene trude da to zakomplikuju jer je u njihovoj, tj. našoj prirodi da mislimo da je komplikovanije bolje.

NIJE

Što jednostavnije to bolje, pogotovo za njih.

Zašto sam ovako sigurna u ovo? Zato što sam „isprobala“ tu tehniku na svom mužu i uverila se da je svekrva u pravu. Ipak je ona 30 godina u srećnom braku i ima više iskustva. Očigledno je pronašla metod koji funkcioniše.

OVO NE ZNAČI DA MORAŠ BITI ROB NJEGOVIH POTREBA!

Veliki broj žena ali i muškaraca će ovo protumačiti na pogrešan način. Kada kažem „njegove potrebe“ ne znači da ga moraš zadovoljavati po bilo koju cenu. Naravno da je to suludo i tu nema sreće već samo podređivanja, a to je mizerno i ne vodi nikud. Imaš i ti svoje potrebe koje treba zadovoljiti i koje su isto tako važne.

Istinska sreća je kada oboje uživate u tome

Naravno da će biti dana kada ti nije ni do čega, bićeš premorena, pod stresom i misli će ti biti u drugom svetu, ali onih dana kada si raspoložena i u formi, zašto ga ne iznenadiš? Neki seksi veš i outfit koji će ga raspametiti će sigurno rasplamsati vatru među vama. Povremeno posvećivanje više pažnje vođenju ljubavi će mu staviti do znanja da ga voliš i da stvari nisu „zamrle“ među vama, niti da vas je pojela dosada kao što se dešava kod mnogih parova u dugim vezama ili brakovima.

RASPLAMSAJ STRASTI

Ljudi su vizuelna bića i ono što vidimo ima izuzetnu moć nad nama, ako nam se dopadne. Iskoristi to. Svedi ga s uma jer imaš tu moć i mogućnost. Samim tim ćeš se ti osećati kao kraljica koja vlada svojim muškarcem, koji je potpuno opčinjen njom i uradiće sve što poželiš...

Vrlo je mali broj muškaraca koji će odbiti seks sa dragom osobom, čak i kada su umorni ili pod stresom. Njima je seks blaženstvo posle kog su mirniji i opušteniji. S druge strane, sa nama je drugačija situacija i mi ne možemo da se opustimo i uživamo ako smo zabrinute, pod stresom ili se osećamo neprivlačno iz brojnih razloga.

Isprobaj ovu teoriju i zavedi ga kad ti deluje nezainteresovano. Iznenadićeš se kako će se brzo zainteresovati.

Zašto hrana?

Ponovo se vraćamo na kameno doba... Ipak smo mi svi potekli od pećinskog čoveka koji je pre svega naučio da zadovolji svoje nagone, a prvi i najvažniji nagon jeste preživljavanje. Da bi preživeo, potrebna je hrana, a od pravremena su žene ostajale u pećinama, dok su muškarci lovili i donosili im ulovljeno da pripreme kako ne bi svi umrli od gladi. Ovaj prainstinkt je i dalje u nama. Izražen je iako ga mi možda ne primećujemo.

Koje je omiljeno jelo tvog muškarca?

Probaj da ga obraduješ sutra i videćeš promenu u raspoloženju. Sigurno će ti biti zahvalan. Hrana je vrsta uživanja i mnogi od nas su hedonisti koji u tome vide pravi ritual uživancije. Napravi od ručka događaj. Ne mora to biti ništa spektakularno, ali mora biti spremljeno sa ljubavlju i napravi od ručka doba dana kada se povezujete, razgovarate, pitate jedno drugo o proteklom danu. Pokaži mu da ti je stalo do njega. Sigurno će biti i više nego zahvalan.

Priprema hrane je tako jednostavan čin, ali ne kaže se uzalud da „ljubav na usta ulazi“. Moguće je da se neko (ponovo) zaljubi u vas jer ste pripremile ukusno jelo ili dezert.

Setite se filma „Čokolada“. Koliku samo moć čulo ukusa ima nad nama, ali nam isto tako daje moć nad drugima. Iskoristite to i zavedite ga. Iz ličnog iskustva znam da ne morate biti savršena kuvarica, ili dobra kao njegova majka. Dovoljno je da vidi da se trudite da mu ugodite i zadovoljite čulo ukusa. Nekada je potrebno samo malo truda da bismo pokazali nekome koliko nam znači.

Možda će se torta jesti kašikom, ali će se pojesti u slast ako je pravljena s ljubavlju! (još jedno lično iskustvo).

Da li ste iznenađene?

Da li ste pretpostavljale da su ovo dve glavne potrebe muškarca?

Nikad ne zaboravite da muškarci i žene govore različitim jezicima. Možda vama deluje suludo da jedan skuvan ručak može nekoga oboriti s nogu, ali istina je. Isto tako je istina da muškarcima treba mnogo manje za sreću nego nama, ali to ne znači da su žene zahtevnija bića.

Nežnija, romantičnija, krhkija... Da.

Zahtevnija.. Možda malo. Ali zar nije u tome ženina čar? Ne može baš svako osvojiti njeno srce, ali zato ona može da drži muškarca u šaci, samo ako zna kako...