Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 tipova žena od kojih muškarci beže glavom bez obzira

Ukoliko mislite da je svako žensko ponašanje slatko i simpatično, varate se. U idealnoj vezi dozvoljavamo svom partneru da vidi najbolju verziju nas u svakom trenutku. Ipak, u stvarnosti, često im dopuštamo da vide najbolje, isto koliko i ono najgore što možemo ponuditi, što je razumljivo. Jednostavno je preteško uvek biti na zadatku sto postotno, 100% vremena. Ipak, spuštanje garda pred muškarcem sa kojim se viđate je jedna stvar, ali prihvatanje nesvesne uloge samosabotaže je sasvim druga.

tipovi zena za izbegavanje

Tipovi žena za "izbegavanje"

Ono što mnoge žene ne shvataju jeste da je veoma lako slučajno sabotirati vezu - ne morate da hakujete u e-mail svog partnera kako bi podigao crvenu zastavu. Postoji poprilično mali i jednostavan broj saveta za žene u ovom polju, a oni usaglašeno napominju da će sledeći načini ponašanja odmah oterati muškarca od vas, u širokom krugu. Stoga, obratite pažnju na sledeće tipove ponašanja, i pobrinite se da niste jedna od ovih vrsta zena, ukoliko ne želite da pobegne od vas glavom bez obzira:

Kontrol - frik žena

Tipičan primer ovakvih žena je da one žude za kontrolom u vezi i iskazuju to tako što konstantno opominju, kritikuju i „spuštaju“ svog partnera. One sebe vide kao neko ko uvek rešava probleme. Iako se iza toga kriju plemenite namere (ponekad), stalno govoriti svom muškarcu da je to što radi pogrešno nije toliko plemenito, koliko češće ljuti muškarca i dosađuje mu. Pokušavajući da ga kontroliše, ovakav tip žene omalovažava njegove misli, želje i, što je najvažnije, njegov osećaj kompetencije. Sve to mu oduzima nešto što je svakom muškaracu izuzetno bitno: njegovu muškost.

Druga majka

Ovaj tip žene radi upravo ono na šta ste prvo pomislili – preuzima ulogu roditelja svog partnera. Ona ga tetoši i brine o njemu, veruje da je nesposoban za greške, možda mu čak bira i koju će košulju ili kravatu nositi na poslu. Takođe se preokupira emotivnim aspektom veze. Ovo možda zvuči zdravo, ali zapravo nije. "Druga majka" stavlja čitav odnos, i sve radosti, tuge, uspone i padove na svoja leđa. Vrši pritisak na sebe, jer smatra da je njena dužnost da ta veza funkcioniše. Stalno se pita kako se partner oseća, da li je u redu i šta ona može da popravi. Problem sa ovom ulogom je dvostruk. Pre svega, devojka ili supruga koja se ponaša kao majka muškarcu dovešće ga do pobune, jer, to je ono što deca rade. Takođe, nije normalno da žena odgaja odraslog muškarca! Možda njoj ovo ne smeta u početku, ali to će voditi samo ka ogorčenosti i propasti ove nezdrave vrste veze.

Seksi lisica

Ova vrsta žena je šarmantna i uvek uspeva da pridobije mušakrce baš tamo gde ih žele – u svoje naručje. To čine definišući sebe svojom seksualnošću. Drugim rečima, ona kontroliše svog partnera seksom. Razlog zbog kojeg sabotira vezu je taj što u suštini prikriveno i suptilno manipuliše i ucenjuje svog partnera. Ukoliko muškarac želi seks, mora raditi ono što ona želi. Sigurno je da bilo koji odnos zasnovan na uceni, koliko god ona slatko upakovana i seksi bila, verovatno neće dugo ostati uspešan.

Dama u nevolji

Koncept "Dame u nevolji" je jednostavan: Muškarac upozna ženu, spašava je, i oni žive srećno do kraja života. Ovaj klasičan primer bajke u realnom životu možda zvuči romantično, lako i produktivno, međutim funkcioniše samo kratkoročno. Dugoročno, žena ne može uvijek biti „u nevolji“ , a muškarac ne može uvek glumiti heroja. Previše je iscrpljujuće i nerealno - na oba fronta. Na kraju, ove priče se završe tako što joj muškarac zamera zbog njene nesposobnosti i nesamostalnosti.

"Zadirkivačica"

Većina nas, u ovom ili onom trenutku, poznaje ovakvu vrstu žene, tip osobe koja zadirkuje dok se ne povuče pre nego što zaključi dogovor. Iako to ne mora nužno sabotirati stvari ukoliko je umereno, prekomerno popuštanje s muške strane dovodi do frustracije. Poput svakog zadirkivanja i šale, u početku je zabavno, ali vrlo brzo dosadi. Previše zadirkivanja gradi zid između dva partnera, temelj koji ne mogu svladati zbog prekida usled ovih igrica. Muškarac se u ovom slučaju oseća nezadovoljno, neadekvatno, a ona usamljeno - oba partnera osećaju da se ne mogu izraziti otvoreno i iskreno.

Da budemo iskreni, svaka žena je odigrala jednu od ovih uloga makar jednom u životu (a i muškarci svoje, što je tema za drugi tekst). Povremeno, upadanje u ovakve tipove ponašanja verovatno uopšte neće uticati na vašu vezu. Međutim, igranje sa njima i česta primena ovih vrsta ponašanja uništavaju odnose, dok im ne preostaje ništa drugo da se završe.