Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

5 razloga zašto muškarac gubi interesovanje posle seksa i kako to promeniti

Viđala si se sa dečkom nekoliko nedelja, pre nego što si odlučila da je u redu da spavate zajedno. Mislila da si da mu se dopadaš i radoznala si šta vam to vreme donosi, a uz to si i uložila određeni napor da ga bolje upoznaš i stekneš poverenje u njega.

I to je dobro. Zar ne?

Osim što, nakon vašeg prvog seksa, on se distancirao i postao je hladan. Možda i više ne odgovara više toliko brzo na tvoje poruke.

zasto muskarac gubi interesovanje posle seksa

Zašto muškarci gube interesovanje posle prvog seksa?

Ako si kao i većina žena, nikada nećeš saznati zašto se to dogodilo i kako da sprečiš da se to ponovo dogodi. Zbog toga si možda povređena i počinješ da gradiš svoj mali Kineski zid oko sebe, kako bi se zaštitila.

Ali, ti nećeš biti ta žena. U svakom slučaju, ne želim da ti to dopustim.

Mi muškarci, možemo da budemo pomalo čudni i ponekad, pomalo smešni.

Možemo da sedimo sa društvom i diskutujemo o kladionici satima. Možemo da igramo video igre danima, i da u međuvremenu ponekad jedemo i da se istuširamo. Možemo da promenimo točak na automobilu za par minuta, ali nam opet, treba mnogo vremena da izvadimo veš iz veš mašine.

Mi muškarci, ponekad možemo da budemo kao mačke, jer je lako da nam se skrene pažnja.

Kada je ljubav i seks u pitanju, ponekada ne znamo tačno zašto radimo stvari koje radimo. Naročito kada je reč o seksu. Postoji nešto što se zove reptilski mozak koji u suštini traži samo seks i zadovoljstvo, bez obzira na moguće posledice.

To ne opravdava muškarca da izgubi interesovanje za tebe. Samo kažem da postoji jedna naučna komponenta za tu situaciju o kojoj ćemo pisati malo više ispod.

5 razloga zašto je izgubio interovanje posle prvog seksa

Prvo što treba da uradiš je da prestaneš da sebi postavljaš pitanje “zašto je izgubio interesovanje posle prvog seksa". Nije do tebe. Do njega je, ali stvarno.

Sve što je želeo je seks i ništa više

U određenom periodu života svakog muškara, seks je jedino što žele i da bi došli do toga, oni mogu i u stanju su da urade mnogo toga.

To može da im se dogodi u njihovim 20im, 30im ili u 50im.

Kao i uvek, pravilo je da nema pravia kada će se to dogoditi, niti kada će se to promeniti. To zavisi od muškarca do muškarca, i ne postoji slučaj koji je isti za sve nas.

Muškarac, kojim upravlja reptilski mozak, učiniće sve da dođe do tvog srca, da te šarmira i da mu se zbog toga, otvoriš.

Onoga trenutka kada je dobio ono što želi (seks), igri dolazi kraj. “Game over”. Uzbuđene koje je ta jurnjava donosila - nestalo je.

I to može da zaboli. Verovatno da ćeš biti besna i poželeti ko zna šta da uradiš, ali nemoj da to shvataš previše lično. To je “samo” život.

Nekim muškarcima, seks podiže samopouzdanje. Mislim, šta može muškarcu da podigne više ego nego žena koja je obučena i koja je spremna da se skine, do gole kože?

Ali, znaj da tvoj posao nije da mu podižeš samopouzdanje. I vrlo moguće, da ga ne bi zadržao toliko visokim, ukoliko bi se posvetio samo tebi, kao partnerki. Takav muškarac se naziva i ženskaroš - muškarac koji je bukvalno zavistan da pronađe svoju seksualnu žrtvu, samo kako bi njegovo samopouzdanje podigao i održao. To znači da će se viđati sa više žena i da će tebi, slomiti srce.

Drugi muškarci imaju seks kako bi se osećali da imaju kontrolu nad drugom osobom i kako bi mogli da vladaju situacijom. Ako ne postoji ništa više ozbiljnije u vašoj vezi, osim onoga što se dešava u spavaćoj sobi, gde on voli da kontroliše i vlada situacijom, vrlo verovatno je da taj slučaj u pitanju.

I nakon ovoga što je rečeno, šta možeš da uradiš sa muškarcem koji samo želi seks od tebe?

Obrati pažnju na signale, pre nego što uskočiš u krevet sa tvojim novim ljubavnikom.

Ako ti samo šalje poruke kasno u noć ili se ne trudi da isplanira nešto što bi značilo da ćete biti van kuće, obrati pažnju na to. Ako su njegove perverzne šale izvan granica gde se osećaš konforno, zapitaj se zašto su njegovi seksualni napadi, njegov smisao za humor.

Ako ti predlaže da malo više popiješ nego inače kada ste na sastanku, prikoči. Pij polako, plus dosta vode i nemoj da ostavljaš svoje piće van svog vidika.

Ako sve vodi do toga da taj muškarac nije zainteresovan za tebe kada imaš garderobu na sebi, nastavi dalje. Ukoliko misliš da ćeš promeniti njegovo mišljenje nakon što si spavala sa njim, šanse su da ćeš se pokajati ako u njemu tražiš muškarca za ozbiljnu vezu.

Požuda ga sprečava da gleda sa strane

Možda je i on imao ozbiljnu nameru prema tebi i želeo da bude tvoj momak. Mislio je da se zaljubljuje i pada na tebe u početku, a onda se desio - seks.

Zbog toga mu i nije prijatno jer je shvatio da te jedva poznaje. Ili, da nemate mnogo toga zajedničkog.

Ponekad, požuda može da nas zaslepi i da mislimo da poznajemo nekoga dovoljno u početku, nego što to u stvari, radimo. Zbog toga, u početku možemo da gledamo ljude kroz ružičaste naočare, i kako ih bolje upoznajemo, shvatamo da nemamo ništa zajedničkog sa drugom osobom.

Zato, on može da deluje kao da se povlači posle prvog seksa, ali je u suštini istina da on vidi ili oseti, da nemate zajedničku budućnost.

Lako je biti previše uzbuđen zbog te neverovatne fizičke hemije između dvoje ljudi. I seksualna tenzija, pre prvog seksa, može da bude još neverovatnija. Nekada i mnogo intenzivnija i od samog seksa.

Ali, kada neke stvari izađu na videlo, on ali i ti, možete shvatiti da se ne poznajete ipak dovoljno i da je seks rano u vezi bio taj koji je sputao taj potencijal da budete u vezi i da rastete zajedno. Ili, možeš da shvatiš da se vi ipak ne slažete toliko dobro, da bi vaša veza opstala.

U tom slučaju, najbolji savet je da usporiš na početku. Da, možda je požuda toliko jaka, ali to čekanje ima svoju slast, koja ponekad može da bude slađa i od samog čina, vođenja ljubavi. Ako odvojite vreme jedno za drugo kako bi se bolje upoznali, budi sigurna da će taj intimni deo, samo pojačati sve ostalo, što već imate.

Seksualna hemija ne postoji

Ta seksualna tenzija o kojoj sam pisao, činila te sigurnim da će seks biti neverovatan.

Samo… to se ispostavilo da to nije to.

Kao u romatničnoj komediji, nakon prvog seksa, ležiš u krevetu i gledaš u plafon, pitajući se šta je bilo pogrešno.

Možda mu nije bilo do seksa?

Možda on voli jedno, ti nešto drugo, i niste se osećali dovoljno komforno da razgovarate o tome.

Možda je on završio brzo, a ti si želela da to makar malo duže potraje.

Svaki scenario iznad je moguć i dešava se sve vreme. I to je potpuno prirodno. Nisu svi seksualno kompatibilni. Neka ti to bude znak da ni u vezi, najverovatnije, neće biti mnogo lakše.

Ipak, ono što je bitno znati je da se ne može suditi o seksulanoj kompatibilnosti nakon prvog seksa. Možda je neko od vas ili ste oboje bili nervozni. Još nisi sigurna kako da mu kažeš šta je ono što te pali i šta ti prija, niti on zna. Potrebno je vremena da se ljudi upoznaju, da prate ritam svog partnera, da znaju šta hoće, šta žele i šta im je potrebno. Zbog toga, pruži vam još jednu šansu, pre nego što se odlučiš da odustaneš.

Ako on nije zainteresovan da pokušate ponovo, povedi dijalog kako bi ga zainteresovala da bi sledeći seks, mogao biti mnogo bolji.

Da li ti se sviđa kada sam uradila ________ sinoć?

Da li bi probao nešto drugo?

Baš mi je prijalo kada si uradio ______.

Misli da bi bilo zabavno da probamo _______.

Muškarce privlače žene koje umeju da preuzmi inicijativu i da izraze svoje seksualno samopouzdanje, i zbog toga, neka vaša konverzacija bude pozitivna i sa predlozima, umesto da je negativna i sa osuđivanjem (“bila sam blizu, a ti si se onda okrenuo da spavaš!”). Iako je tako, nijedan muškarac ne želi da čuje to.

Uvek je vredno truda pokušati ponovo. Ali budite iskreni ako hemija nije postojala i ako misliš da se to neće promeniti. Bolje je prekinuti odmah na početku, nego trošiti vreme na pogrešnog muškarca.

Plaši se da ćeš se previše emotivno vezati

Poznajem par žena kojima se nije toliko svideo muškarac, sve dok nisu završili u istom krevetu.

Nakon seksa, taj muškarac je bio jedino o čemu bi ona razmišljala i postaje frustrirana jer on ignoriše njene poruke i ne javlja se danima.

Ali, to nije njegova niti tvoja greška. “Greška” je u tome da se tokom seksa i orgazma, luči oksitocin - hormon ljubavi. I to je, naučna činjenica.

I zato, ukoliko ti je muškarac privlačniji nakon što si spavala sa njim, znaj da je to normalno.

Ali muškarcu, pogotovu ako misli da se to desilo “slučajno” i bez obaveze, može da ga izbaci iz takta kada primeti da ga već gledaš drugačije - očima zaljubljenje i emotivno povezane žene.

Možda mu i daješ znakove da želiš nešto više od samog seksa. Možda ga i pitaš kakve planove ima za vikend u nadi da će ćeš i ti biti pozvana. Možda pričaš o koncertu koji se dešava za mesec ili dva, davajući mu do znanja da veruješ da ćete i tada biti zajedno.

Ako ga tvoje ponašanje odbija, znaćeš to odmah. On može da izgubi interesovanje, pogotovu ako nije zainteresovan za takvu vrstu emotivne povezanosti u tom trenutku.

A ako nisi emotivno povezana, razgovaraj o tome. Reci mu da je OK, kako je sad. Ili, ako si spremna da vašu vezu podignete na viši nivo, i to mu reci i uvek igraj sa otvorenim kartama.

Ne podrazume se da će svaka veza trajati

Ako malo bolje razmisliš, videćeš i sama da mnoge veze u tvom životu, neće ili nisu trajale dugo.

Postoji nekoliko faza veze :

  1. Inicijalna privlačnost
  2. Period “medenog meseca” i vrhunac seksualne privlačnosti
  3. Period posle “medenog meseca” sa povezanošću i hemijom
  4. Komfor, udobnosti i stabilnost veze sa malo manje seksualne želje
  5. Mogući konfilkti
  6. Odluka da prekinete ili prevaziđete konflikte koji su iza vas

Samo zato što postoji 6 faza veze, to takođe ne znači da sve to ne može odigrati u prvih 10ak dana. Neke veze brzo pucaju i iskreno, to je možda i bolje jer na taj način brzo shvatiš da on nije muškarac za tebe i da je najbolje da nastaviš dalje.

Možda se stvarno i iskreno nadaš da je on taj muškarac koji je pravi, ali bez obzira koliko to želela, to neće pomoći u tome ukoliko ti on nije suđen.

Ukoliko očekuješ da ćeš sa tim muškarcem imati ispunjenu i dugu vezu, znaj da su šanse male. Mnogo drugih faktora mora da se složi jer oni utiču na vašu vezu. Da bi vaša veza opstala i trajala, morate “preživeti” mnoge nivoe kompatibilnosti, a to su - seksualna kompatibilnost, intelektualna kompatibilnost, kao i vrednosti i interesovanja.

Potrebno je mnogo toga da “klikne” kod dvoje ljudi, da bi mogli imati nešto na duge staze.

Ništa manje, kada dvoje imaju seks prvi put, tog momenta veruju da su “zvanično” stupili u vezu. Ipak, mnogo muškaraca će se tada povući, jer im seks otvara oči i “pomaže” da shvate da to nije ono što oni traže i žele.

Zbog toga, nemoj da misliš da si loša u krevetu. Prihvati to kao poruku koju je on shvatio da vas dvoje, niste jedno za drugo. Muškarci u tom slučaju ne greše i potrebna je samo jedna osoba da odluči da ta veza neće funkcionisati. A tada, imaš dve opcije : da to prihvatiš i da nastaviš dalje ili da budeš besna i pokušaš da ga nateraš da te voli (nešto što nikako nije pametna ideja).

Pokušaj da pogodiš koja opcija će dati bolji rezultat.

Ponekad, moramo (skoro bukvalno) pronaći iglu u plastu sena. Svrha upoznavanja i viđanja je upravo to - da se ljudi bolje upoznaju i shvate šta je to što žele i traže.

Ali, nemoj da mu dopustiš da on bude jedini koji će odlučiti da li vaša veza ima potencijal ili ne. Razmisli i o stvarima van spavaće sobe i kako one funkcionišu.

Da li stvarno uživaš u njegovom društvu? Da li se raduješ što ćeš ga ponovo videti? Da li ti nedostaje kada nisi sa njim?

Ako je odgovor, na ova pitanja NE, vrlo verovatno da pokušavaš da sa tim muškarcem, imaš vezu na silu. Pa čak i ako je seks fantastičan, to vas neće dugo održati u vezi.

Želi više i bolje za sebe. Zdrava i srećna veza znači super seks i kvalitetno vreme provedeno zajedno. Pravi partner je onaj sa kojim možeš da imaš višesatne konverzacije o svemu i svačemu, kao i da po ceo dan nekada provedete u krevetu.

Zbog toga, nemoj da dozvoliš da seks dominira na to kako gledaš na vašu "vezu".

Zaključak

Jedno moraš da znaš: tvoja seksualna moć nad muškarcima je izuzetno potentna. Muškarci će ponekad, zbog seksa, preći preko granice ili planine, ako treba.

Ali, sa velikom moći, dolazi i velika odgovornost.

Ako samo koristiš tu seksualnu moć da bi ga privukla, nemoj da se iznenadiš ako jednog dana ta moć nestane, a i on sa njom.

Seks je bitan i zdrav deo svake veze u kojoj postoji balans, ali nikada ne bi treo da bude korišten kao alat.

Mnogi muškarci su svesni te moći, koje žene imaju nad njima. Ponekad je to i razlog zašto se povuku u svoju ljušturu, kada im žena počne pokazivati svoju pažnju i ljubav.

Zato, bitno je da znaš šta želiš u vezi ali i od seksa. Nemoj se plašiti da izraziš svoje potrebe niti da kažeš šta ti ne prija ili šta je to što ne želiš.

I kao glavni zaključak ovog teksta - ako muškarca privlačiš na emotivnom nivou, znaj da on NIKADA neće izgubiti interesovanje nakon što ste spavali zajedno.