Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

4 razloga zašto ne odgovara i ignoriše tvoje poruke (saveti muškarca)

Zašto ne odgovora na moje poruke je pitanje koje žene danas veoma često postavljaju i koje i sam mogu da čujem. Kao neko koga interesuju muško ženski odnosi i kao neko ko ima prijateljice sam kojima sam pričao između ostalog i na ovu temu, a koje su me i same pitale koji je mogući razlog zašto muškarac ignoriše i ne odgovara na poruke, uvideo sam da žene UVEK prave 4 greške kada su u pitanju pisanje poruka muškarcu koji im se sviđa. Ništa manje, i ja sam bio jedan od njih, koji nije odgovorao i koji je ignorisao određene poruke, i zbog toga, ovaj tekst vam pruža "insajder" informacije.

zasto ne odgovara na poruke

Zašto mi ne odgovara i zašto ignoriše moje poruke?

Da, vrlo je moguće da si pomislila da je nešto do njega, da je možda ženskaroš i da je zauzet sa drugom devojkom, da mu je telefon pao sa sprata i razbio se ili možda nešto sasvim treće, ali - da li si se zapitala da li je možda nešto i do tebe i do tvojih poruka?

Zašto ne odgovara i da li će uopšte odgovoriti na tvoje poruke koje si mu poslala, zavisi od toga zašto si poslala tu poruku, šta si napisala u toj poruci ali i kada si tu poruku poslala.

Ukoliko želite da vam muškarac odgovori na vaše poruke, ove 4 stvari bi trebale da izbegavate, tačnije, da ih promenite

Tvoje poruke su dosadne

“Hej, ćao, kako si?” Šta ima? Ima nešto novo?” - ukoliko si poslala ovakvu poruku, šanse su minimalne da će ti on odgovoriti na takvu poruku. Zašto? Zato što muškarcu moraš da pošalješ poruku koju ima smisao da bude odgovorena.

Pre nego što mu pošalješ poruku, postavi sebi sledeće pitanje : “Da mi je on poslao istu takvu poruku, da li bih mu i šta odgovorila?”. Ukoliko ne znaš ni sama šta bi odgovorila sebi na istu, šanse su da neće ni on.

Ukoliko mora da razmišlja o odgovoru, najverovatnije je da će mu u međuvremenu misli otići i odlutati na drugu stranu i da će zaboraviti na tvoju poruku. Ne zadugo, kada vidi tvoju sledeću poruku, šanse su da će je ignorisati odmah.

Ono što treba da uradiš je da mu olakšaš. Razmisli o tome šta i koliko znaš o njemu i budi sigurna da su tvoje poruke relevantne u vezi njegove ličnosti i njegovih interesovanja (hobija, posla), tako da će znati šta da odgovori. Ukoliko i dalje nisi sigurna, zanimljive fotografije sa smešnim izrekama, tkzv "meme" skoro uvek garantuju odgovor.

I zbog toga - pre nego što sebi postaviš pitanje "zašto mi ne odgovara na poruke", zapitaj se zašto mu šalješ kao i da li bi sama, odgovorila na istu.

Ne postavljaš mu pitanja

Veoma često, muškarac ne odgovara na poruke zato što misli da je konverzacija i dopisivanje - završeno. Ako ti on postavlja pitanja a ti njemu ne, pomisliće da ne želiš da se dopisuješ i razgovaraš sa njim.

Zbog toga, najbolje je postaviti direktno i otvoreno pitanje. Pitanje na koje ne može da odgovori samo sa jednom rečju.

Lako je fokusirati se na perfektan odgovor, ali postaviti pravo pitanje je mnogo važnije. Svaki muškarac želi ženu koja je zainteresovana za to što on misli i oseća.

“Nedostaješ mi…”

Ovo je OGROMNA greška, koje mnoge žene, često ponavljaju. Dopisivanje preko poruka je u suštini - konverzacija. Zbog toga bi vaše dopisivanje trebalo da bude lagano, bez teških tema, kao i zabavno.

Znam da to nije nešto što pokušavaš da uradiš, ali je kada ja SMS dopisivanje u pitanju, teško je osetiti “ton” poruke. Ako mu šalješ poruke tipa “nedostaješ mi” ili nešto malo drugačije poput “hej, stranče”, on ih može protumačiti pogrešno.

Čak i ako nemaš namere da se on oseti loše, zbog takvih poruka su male šanse da će ti odgovoriti, a još manje šanse su da će želeti da se vidi sa tobom. Dopisivanje je kao davanje, a ne uzimanje.

Uvek mu prva šalješ poruke

Dopisivanje i “muvanje” preko poruka je moderan način udvaranja. Zbog toga, muškarac mora da oseti da je potrebno da se oko žene makar malo mora potruditi, jer u suprotnom - muškarac gubi interesovanje i često može da se ne javlja danima.

Zbog toga, ovde važi pravilo - manje je više. Nemoj mu pisati poruke ukoliko stvarno nemaš šta da kažeš ili da ga pitaš. Dopisivane preko poruka je najbolje, ukoliko želite da isplanirate nešto i da se dogovorite oko nečega.

Razgovor licem u lice, ili makar preko telefona ukoliko direktno nije moguće, je uvek lakše i prirodnije. Plus, ukoliko se plašite da vam neće odgovoriti na poruke, razgovor lice u lice je mnogo bolji način. Što manje poruka šalješ, veće su šanse da će on hteti da što pre napravi plan da se vidi sa tobom.

I zato, nemoj mu uvek ti prva slati poruke. Dopusti mu da i on to uradi.