Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto je online upoznavanje kao traženje posla?

Krenuti sa upoznavanjem preko interneta je veoma slično i kao traženje posla. Vi naglašavate vaše pozitivne osobine u rezimeu za posao (vaš profil na sajtu za online upoznavanje), pokazujete vaše interesovanje za poslove ili projekte (odgovorate na poruke koje su vam poslate ili započinjete konverzaciju sa nekim ko vam se čini interesantnim), prolazite kroz intervju (prvi sastanak), nakon čega odlučujete da li ste i dalje zainteresovani, i nadate se, ako i vi jeste, da je i druga strana zainteresovana takođe.

trazenje posla online

Traženje posla i upoznavanje preko interneta - "razlike"

Kao i traženje posla, i moderan način online upoznavanja, može da donese stres, ali i odbijanje. Svi koji su su tražili posao, znaju da nije uvek doći lako do posla, bez obzira na vaše kvalifikacije, radno iskustvo i energiju, što može dovesti do obeshrabrenja, pa čak i depresije.

Obeshrabrenje može biti toliko jako, da mnogi ponekad odustanu od traženja posla, tj. odustaju od upoznavanja preko interneta, čak i ako nisi bili odbijeni.

Potcenjivanje sebe dovodi do odustajanja

Koji su to “problemi” koji navode da ljudi odustanu od traženja svoje srodne duše preko interneta?

Najveći problem je - potcenjivanje sebe samog, tačnije sebe “prodati” jeftino.

Šta to, u stvari, znači?

Da li to znači, da bi nastavili i bili uspešniji u traženju posla, da je potrebno da dodatno ukrasite svoj CV i propratno pismo, sa dodavanjem stvari koje nisu istina?

Imajte na umu, da i ako počnete da se viđate sa nekim nakon što ste tu osobu slagali (pre i nego što je veza počela), izgubićete poverenje kada on/ona to i otkrije. Ljubav se zasniva, između ostalog, i na poverenju, nešto što rizikujete da izgubite, iako u suštini, to ne bi ni imali od početka.

Ali, recimo da imate 60 godina, višak kilograma, da vam je opala kosa - da li to znači da vaš opis na profilu treba da zvuči ovako :"60 godina, gojazan i ćelav”?

Pa, vaš opis bi mogao da bude takav - direktno i iskren. Ali, ovde ne mislim da treba na taj način, da se “prodate”.

Da li to znači da treba da se hvalite?

Ne, sa “prodavanjem” sebe, ne mislim na hvaljenje, ni na svom profilu niti na prvom sastanku, jer postoje šanse da druga osoba izgubi interesovanje, jer mogu pomisliti da ste narcis i da ste arogantni. Hvaljenje može da odbije ljude i uglavnom, oni što se hvale su previše nesigurni, i time pokušavaju da ubede druge ali i sebe, da su vredni. Nesigurnost nije privlačna.

U stvari, to može zvučati pomalo kao paradoks, ali kada kažem “prodati” sebe jeftino, naravno da ne govorim o tome da treba (bukvalno) da se prodate drugima jeftino.

Govorim o tome kako treba da se “prodate” - sebi.

Ako ste probali upoznavanje online ali niste imali uspeha i zbog toga ste obeshrabreni, nemojte očajavati. Vreme je da promenite stvari koje govorite i koje, mislite o sebi.

Da li ste osoba koja misli u sebi ili govori sebi sledeće : “Nikoga ne interesujem”, “nikada neću moći da pronađem ljubav svog života”, ili možda izrazili frustraciju i rekli sebi : “zašto privlačim pogrešne osobe” ili “šta nije u redu sa mnom”?

Verujte mi, sve je u redu sa vama, osim što vam možda malo nedostaje samopouzdanja, nade i vere.

A kako to možete promeniti?

Napravite listu

Pre svega, uzmite papir i olovku, gde možete da zapisujete vaše pozitivne osobine. Ovo radite sami. Stavite na papir sve što mislite da je pozitivno o vama - vaš smisao za humor, osmeh, da li imate strpljenja ili ne, koja je boja vaše kose, da li ste verni i lojalni, da li ste radoznali, koje je vaše obrazovanje, čime se bavite, da li volontirate, da li znate da igrate i plešete, da li imate dobar ukus za hranu, piće, oblačenje, itd… Sve što vam padne na pamet, ma koliko i šta to bilo i bez obzira koliko to, možda smešno zvučalo.

Navedite što je više moguće pozitivnih osobina o vama. Zapamtite, ta lista je samo za vas i niko drugi ne treba da je vidi.

Kada ste to završili, pre nego što pocepate taj papir, pročitajte tu listu. Podsetite sebe koje sve kvalitete posedujete.

Ponovite ovaj proces svaki dan, u narednih nekoliko dana ili najmanje jednom nedeljno. Za ovo vam je potrebno samo par minuta, a učinak može da napravi trajnu promenu u vašem životu. Ta lista će vas podsetiti da ste dobra, atraktivna i interesantna osoba, neko ko će biti dobar partner u vezi.

Šta je sledeće?

Vidite se sa vašim prijateljima i uradite nešto interesantno (ako već do sad niste)

Sledeće je da radite na stvarima koje vas čine interesantnijom ali i srećnijom osobom i nešto zbog čega će vaše samopouzdanje drastično skočiti. Najbolji način da to uradite je da izađete iz kuće i uradite nešto konkretno. Na primer - putujte, sami ili sa prijateljima.

Videti nova mesta koja do sad niste je dobro za um, dobijate nova iskustva i interesantne priče, koje ćete moći da podelite sa drugim ljudima. To putovanje, ne mora da znači da treba da putujete 1000ama kilometara na neki drugi kontinent. Putovanje može da bude do nekog novog mesta, koje je blizu vas a koje nikad do sad niste posetili i gde bi mogli da vidite nešto novo i interesantno.

Izađite napolje, među svet i provedite vreme sa vašim prijateljima i poznanicima. Budite društveni, idite na žurke ili spremite večeru za vaše drugare. To će vas podsetiti da ste zanimljiva osoba kojoj prija društvo drugih ljudi, ali i da vi prijate drugima.

Naučite nešto novo - uplatite sebi neki kurs, po mogućnosti nešto što vas interesuje ali nešto što do sada niste imali mogućnost. To može da bude kurs programiranja, plesa, učenje nekog novog stranog jezika, kurs kuvanja, slikanja ili nešto drugo. Možete i da volonitrate, ukoliko postoji mogućnosti volontiranja u vašem mestu.

Stimulacija uma je dobra za vas, jer je to drugi način da podsetite sebe, svesno ili nesvesno, da ste interesantna osoba zato što se interesujete za interesantne i nove stvari.

Potrudite se da korisne aktivnosti budu vaš životni stil, jer će se to projektovati na vašu sreću i vašu energiju, koju će drugi primetiti i osetiti. Zbog toga će vaše samopouzdanje biti jače, nešto što će privući drugi ljude i znatno povećati šanse da pronađete nekog, takođe interesantnog, za upoznavanje, viđanje i nekog ko može da vam bude životni partner.

I zato, zbog svega ovog navedenog gore, nemojte sebe “prodavati” jeftino - sebi...