Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Nikad nemoj izgubiti sebe, da bi te drugi pronašao

Imala sam 24 godine i ceo svet mi je bio na dlanu. Mlada i ambiciozna, bila sam gladna uspeha, putovanja, novca, muške pažnje. Iz nekog razloga su me momci u izlasku uvek zaobilazili, iako sam bila uvek doterana i imala sam atraktivnu figuru.

Momci se plaše devojaka sa stavom jer njihov ego ne zna da podnese odbijanje. Tu je začarani krug samaca koji se žale da nema dobrih devojaka. Ima njih, one čekaju prave muškarce da skupe snagu i priđu im bez obzira što one vladaju prostorom i ljudima oko sebe. Pravog muškarca neće odbiti snažna devojka. Štaviše, on će to shvatiti kao izazov i ostvariće kontakt sa njom. Zagolicaće ga njena ličnost.

izgubiti sebe

On je bio jedan od onih koji su imali samopouzdanja da priđu devojci koja zrači nezavisnošću. Nije bilo okolišanja i posle par sastanaka smo shvatili da imamo dovoljno toga zajedničkog da stupimo u vezu.

Predala sam se dušom i srcem toj vezi jer sam zaista videla zajedničku budućnost. Ispostavilo se da se ja, ipak, ne uklapam u njegove planove. Previše ambiciozna i samostalna, bila sam preveliki zalogaj čak i za njega. U početku mu se dopadalo to što sam izazov, nisam se dala lako „ukrotiti“, imala sam stav i govorila svoje mišljenje bez obzira da li se njemu to dopada ili ne.

Posle par meseci je došlo do prvog konflikta kada sam izrazila želju da upišem novi fakultativni kurs na svom odseku koji bi mi kasnije značio, ali me je i povrh toga interesovala tema kursa. Zahtevalo je svega dodatna dva sata nedeljno, ali je njemu to bio smak sveta.

Najzad je rekao šta misli, kako previše vremena „gubim“ na obrazovanje i kako mi to neće pomoći da nađem posao ako nemam vezu u branši. Bila sam šokirana što je pokazao pravo lice jer je on sam bio obrazovan i očekivala sam da će razumeti moju želju da završim faks, da radim na sebi i da obogaćujem svoj život znanjem. Da, ne garantuje mi ni posao ni bilo kakvu sigurnost, ali kada volite nešto i kada vam nešto ulepšava život, ne treba toga da se odričete ni zbog koga. Osoba koja vas iskreno voli će vas uvek podržati u životu da se bavite onim što vas usrećuje.

Malo po malo, žrtvovala sam delove sebe zarad naše veze jer mi je on postao sve u životu. Tada nisam uviđala da je to najgora greška koju žena može napraviti– izgubiti sebe, da bi je neko drugi pronašao i da bi nekome pripadala.

Zapostavila sam hobije, fakultet čak i prijateljice. Moj svet se svodio na njega i mene. Nisam uvidela da sam sve nesrećnija jer sam usput zaboravila sve ono što sam obožavala u svom životu. Izgubio se vedri osmeh i lice je obojilo turobno sivilo „srećne“ veze koja nije bila ništa više do sumorne monotonije.

Posle dve godine bauljanja po pustoši duše, očajno sam kopala po dubinama našeg odnosa tražeći jedan jedini razlog da ostanemo zajedno.

Nisam ga pronašla.

Jer sam usput izgubila sebe.

A kad sebe jednom izgubiš, džabe tražiš sreću u drugima. Ona je u tebi, samo si je odavno zakopao zbog nekog ko te nije vredan.

Ljubav je podrška. Najsrećniji su oni parovi koji se trude da budu jedni prema drugom kao što su bili na početku veze i nikad ne zaboravljaju zašto su se zaljubili u nas. Čovek koji voli uvek će bodriti voljenog da se bavi onim što ga čini srećnim, jer je njegova sreća i njena, i obrnuto.

On me je zavoleo zbog moje samostalnosti i ambicije, snage i vedrine, ali je u želji da me zadrži previše snažnu stisnuo šaku u kojoj me je držao i smrvio me u prah.

Mene, sebe i ono što smo mogli biti.

Nikad nemoj izgubiti sebe, da bi te neko pronašao.