Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako raskinuti sa nekim koga volite?

Svaki raskid je težak, a pogotovu onda kada niste spremni da nastavite dalje.

Ako je voleti nekoga jedan od najlepših osećaja na svetu, onda je raskinuti sa dečkom ili devojkom koju volite, jedan od najgorih mogućih osećaja koje možete da iskusite.

Da li si upoznala pravog dečka? Da li si odlepila za njim i za svim vašim nadama i snovima koje oboje sanjate ili koje ste oboje sanjali? Da li si možda shvatila da, bez obzira na to koliko ga voliš , on nije ta osoba koju će tvoju sreću, učiniti još većom?

A sada, to znaš. I znaš da moraš raskinuti sa njim, sa dečkom koga voliš. Moraš da ga ostaviš i da nastaviš dalje…

kako raskinuti

Kako raskinuti sa dečkom ili devojkom koju volite?

Raskinuti sa devojkom ili dečkom koga voliš, nije lako ali je moguće. Pratite ove jednostavne savete i bićete u mogućnosti da napustite “ljubav” koja vam ne da, da nastavite dalje kroz život. Ali, pre nego što pročitate savete u vezi kako raskinuti, takođe vam savetujemo da pre toga dobro razmislite i pročitate tekst 10 razloga zašto ostati zajedno.

Zapitajte se koliko ste odlučni da raskinete

Pre nego što započnete bilo kakav proces koji vam menja život, zapitajte ste koliko ste odlučni da to i u stvarno uradite. Na skali od 1 do 10, koliko ste blizu 10ke? Bez čvrste odluke, nećete moći postići nešto tako izazovno kao što je to raskid sa dečkom i prolazak kroz ceo taj proces.

Da li ste spremni za to? Da li postoji neki deo unutar vas koji vam kaže da bi možda i mogli da funkcionišete i da je samo trenutna kriza u vezi? Da li osećate kao da niste 100% spremni da raskinete?

Ako je odgovor na neko od ovih pitanja iznad “da”, onda bi možda trebali još malo da sačekate pre nego što se odlučite da raskinete vezu. Vreme će pokazati svoje i vremenom ćete postati jači i spremniji za ovaj izazovni rizik.

Razmislite šta je to zbog čega bi raskinuli

Ovo je veoma bitno da uradite. Zbog čega se pitate “kako raskinuti” sa tim muškarcem,ako postoje određena osećanja prema njemu?

Jedna moja prijateljica je znala da mora da raskine sa dečkom kojeg je stvarno jako volela ali koja je ipak bila svesna da on nije pravi muškarac za nju.

“Kako da raskinem sa njim”, upitala mi je. “Volim ga i dalje…”

Objasnio sam joj da su njena osećanja poput glavice crnog luka. Sloj po sloj, mora da se skine, kako bi se stiglo do samog centra, tj srži.

Ali, koji je to bio prvi sloj? Kako je ona to osećala i znala da pored njega neće biti srećna i da mora da raskine sa njim?

Njen prvi sloj je bio bes i povređenost. Bila je toliko ljut na njega zato što je on nije tretirao onako kako bi jedan muškarac trebao da tretira jednu ženu i bila je ljuta na samu sebe zato što je mu je dopustila i dala toliko vremena, da se on na taj način, prema njoj i ophodi. Osetila se povređenom jer on nije pokušao nimalo da se promeni, uprkos svim njenim molbama da to i učini.

To je bio taj prvi sloj “glavice crnog luka”. Zbog toga je znala da mora da raskine sa njim.

Drugi sloj, su bili njeni snovi i nade. Snovi i nade koje je ona imala za njihov zajednički život. Ovaj sloj je bio malo deblji i teško ga je bilo skinuti. Zašto?

Zato što je njihova veza na početku toliko toga obećavala i zato što joj je zbog toga bilo teško da poveruje da više neće biti, kao što je bilo pre. Ali, onoga trenutka kada je shvatila da se to neće dogoditi, znala je da mora da odustane od tih zajedničkih nada i snova, ukoliko želi da nastavi dalje i bude srećna u životu.

Treći sloj, koji je u suštini bio i sama srž, je bila ljubav koju je ona osećala prema tom muškarcu. A od ljubavi, ona je odlučila da ne odustane lako. Ona je znala da nemaju zajedničku budućnost, ali njihova prošlost i stvari koje su prošli zajedno i to šta je ona osećala prema njemu, je htela da nekako zadrži. Nije polagala neke velike nade u to ali neke stvari iz njihove zajedničke prošlosti, su joj mnogo značile.

Analizom svakog tog sloja, ona je bila u mogućnosti da, sloj po sloj emocija, vremenom eliminiše dok nije došla do onog sloja, tačnije do srži onoga što je sprečavalo da ne raskine sa njim i nastavi dalje kroz život.

Presecite jednom za sva vremena

Znam da svi vi mislite da nam je potreban onaj trenutak kada neke stvari, jednostavno presečemo, na kraju veze. Onaj poslednji razgovor gde obe strane kažu ono što imaju i treba da kažu, gde se oboje razumeju i nakon čega, svako nastavlja dalje kroz život svojim putem i gde oni ostaju dobri prijatelji.

Ono što želim da vam kažem je da je to presecanje, samo mit. Istina je da je takav razgovor poslednja šansa da provedete vreme i razgovarate sa osobom koju, verovatno i dalje volite. Jer, zapitajte se malo, ako bi mogli da imate taj razgovor, konačno popričate, kažete jedno drugim šta mislite i konačno da se razumete, zašto ne bi mogli onda da funkcionišete i kao par?

Zbog toga, onoga trenutka kada ste odlučili da se više ne viđate - presecite to jednom za sva vremena. Blokirajte pozive i poruke, otpratite ih sa svih društvenih mreža i nemojte ići na mesta gde bi opet mogli da ih sretnete.

Ukoliko se pitate zašto, to je zato što morate da jedno odlučite i da presečete naviku i “zavisnost” od te osobe.

Pomislite na jednu čokoladu od 100 grama i na to koliko je često teško pojesti samo jednu kockicu čokolade? Isto je i sa viđanjem osobe, do koje vam je verovatno, i dalje stalo. Čak i najmanji kontakt bi mogao da vas vrati u taj začarani krug, taj krug iz kojeg ste rešili da se izvučete.

Zbog toga, presecite bilo kakav kontakt, jer samo na taj način olakšaćete sebi raskid veze.

Zapitajte se šta je istina i šta je to što ste možda i sami izmislili

Ovo je od izuzetne važnosti pre nego što raskinete i odete od nekoga koga stvarno volite.

Svi mi imamo ideje u našoj glavi o istinama u našoj vezi, ali nažalost, često te istine i nisu baš istinite. One su samo snovi i nade koje smo vremenom izmislili u toku veze.

Jedna od mojih poznanica, nadala se i sanjala je o nekim stvarima sa svojim dečkom, koje uopšte nisu bile realne. Njena želja je bila da žive na selu daleko od grada pa i ljudi, da imaju koze i ovce, nekoliko dece i da žive do kraja zajedno, jednim mirnim životom. Ona je to sebi usadilo toliko duboko u glavu da je “odlučila” da ako je njen momak iskreno voli, da će on i to uraditi zbog nje i ispunjiti sve njene životne snove.

Ali, ono što ona nije shvatila je, iako je njen san o takvom životu bio divan i realan, nije bio moguć da se ispuni, barem na sa tim dečkom sa kojim je tada bila u vezi. Njemu se sviđao grad i život u gradu, nije bio preterano nastrojen prema životinjama i nije planirao da, u skorijoj budućnosti, ima decu.

Zamolio sam da je da razmotri sve te stvari za koje je ona znala da su istinite, i da “izvaga” i uporedi šta je to što on želi i šta je to što on ne želi, kao i njene snove i nadanja. A kada je to uradila, konačno je progledala i videla pravu istinu i da je situacija u mnogome drugačija od onoga što je ona sebi usadila u glavu.

Sa tim znanjem, pronašla je dovoljno snage da raskine sa njim i da ga ostavi.

Zapitajte se šta je to što stvarno želite u i od jedne ljubavne veze

Poslednji deo spremnosti da raskinete sa osobom koju i dalje volite je biti svestan šta je to što želite od druge osobe u vezi. Jer, bez da znate šta želite u vezi, teško da ćete do toga i doći. Sve je lakše kada postoji cilj.

Zbog toga, napravite listu. Napravite listu šta je to što želite od osobe u vezi koja je sa vama. Nije potrebno da bude dugačka, ali bi trebala da bude sveobuhvatna.

Ta lista bi trebala da izgleda, na primer, ovako : osoba koja ume da me nasmeje, neko ko je svestan sebe, ko zna šta traži i želi u i od života, neko ko želi da ima decu i neko kome ću biti prioritet u životu.

Kada ste napravili tu listu uporedite je sa osobom sa kojom ste u vezi. Šanse su da, ukoliko čitate ovaj tekst “kako raskinuti sa nekim koga volite”, da tu osobu u mnogome nećete pronaći i da ćete konačno razumeti mnoge stvari, kada budete imali ispred sebe, sve crno na belo.

A vaše emocije, neće moći da se raspravljaju sa onim što vide. To, da ta osoba nije prava za vas i da je vreme da nastavite dalje.

Raskinuti sa nekim koga stvarno volite je veoma teško i može da bue veoma bolno, i zbog toga je veoma bitno da učinite pravu odluku.

Proverite koliko ste odlučni. Skidajte sloj po sloj, ispitajte svoje pretpostavke i odlučite šta je to što želite.

Na taj način, biće vam lakše da shvatite šta je pravi potez i koja je najbolja odluka.

A to znači : Nastavite dajle

Moguće je da se trenutno osećate tako da više nećete biti u stanju da ponovo volite ali nastaviti dalje ne znači da treba odmah da skačete u drugu vezu i zavolite nekog drugog.

Nastaviti dalje znači upravo to - nastaviti dalje sa svojim život. Obući najbolju garderobu, flertovati, upoznavati nove ljude, zabavljati se i uživati u živitu. I jedino na taj način, možda ćete u međuvremenu upoznati novu ljubav, pored koje ćete stavrno moći da uživate i imate potpunu slobodu jer .- ljubav i jeste sloboda.