Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​Zašto su ženama privlačniji nedostupni muškarci?

Nije novost da je zabranjeno voće najslađe, ali da li ste se ikad zapitali zašto je to tako? Često se događa da se zaljubimo u tuđeg partnera, da fantaziramo o odnosima sa tuđim ženama ili muževima, a za ovaj fenomen postoji i naučno objašnjenje.

Ljudski instinkt od pračoveka i potreba za širenjem porodice se nisu promenili. Iako je naša civilizacija napredovala, izgleda da su naši pra instinkti nešto što se ne zaboravlja. Tim sajta za oniline upoznavanje Lepotica i Zver, donosi Vam tekst zašto su muškarci koji su u vezama ili u braku privlačniji ženama u odnosno na slobodne.

Zašto su nam tuđi partneri privlačniji?

Odgovor se krije u pećini naših predaka. Svaka polno zrela žena je tražila partnera koji će je zaštiti, obezbediti hranu i obezbediti porodicu. U našoj svesti se aktivira upravo ova lampica da je neko „pogodan partner“ ukoliko je neko drugi već sa njim, tj. sama činjenica da je muškarac odabran i zauzet znači da poseduje određene kvalitete koje svaka žena traži u partneru. Upravo ovde se javlja ta privlačnost prema zauzetim osobama i želja da ih „otmemo“ za sebe i time zadovoljimo svoje pra-instinkte.

Ovo, međutim, nije karakteristično samo za ljudsku vrstu, već i za životinje, za ribe i za ptice. Zanimljivo je da su ovakvom izboru zabranjenog voća i zauzetih partnera u mnogome sklonije žene koje osećaju potrebu da nadmaše konkurenciju i zadive partnera, te ga preuzmu, nego muškarci.

Zanimljivo je i to da žene „vrebaju“ uvek muškarce koji deluju nezadovoljno (i nezadovoljeno) u vezama, verovatno jer su podložniji flertu s drugim ženama i jer traže ono što im fali u vezi.

Istraživanja pokazuju da je broj žena koje privlače tuđi partneri mnogo manji kod žena koje su imale više seksualnih partnera. Ovo se objašnjava višim samopouzdanjem ovih žena koje se ne plaše da zakorače na „neistraženu teritoriju“ i oprobaju se u veštini zavođenja.

Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole?

Manjak samopouzdanja može biti jedan od razloga

Govoreći o samopouzdanju, upravo ono može biti razlog zašto su nekim damama zauzeti muškarci privlačniji. Manjak samopouzdanja može dovesti do odabira nedostupnih muškaraca jer se time znatno smanjuju šanse za ostvarivanje odnosa, te se time „opravdava“ neuspeh. Veoma je lako uhvatiti se u ovu zamku zavođenja zauzetih partnera, jer je taj osećaj „igranja sa vatrom“ veoma privlačan i unosi dozu adrenalina u život. Adrenalin je poželjan, naravno, u svakom slučaju ali ne ukoliko to što činite može naškoditi bilo kome, bilo muškarcu ili trećoj osobi, tj. partnerki. Bilo kako bilo, to je već stvar ličnih moralnih načela i shvatanja ali ukoliko se ikada zapitate da li činite nešto loše, zamislite da ste vi treća osoba i kako biste se osećali. Ova zamena uloga će vam pomoći da se stavite u tuđe cipele i shvatite posledice svojih akcija.

9 znakova da ste sa zrelom ženom u vezi, a ne devojkom

Zabranjeno voće je nekad najbolje ostaviti netaknuto i produžiti dalje. Nađite načina da poradite na svom samopouzdanju ali i da identifikujete razlog svojih pogrešnih izbora nedostupnih muškaraca. Da li je u pitanju samopouzdanje, adrenalin ili pećinska žena u vama?

Koji god da je odgovor, budite iskrene prema sebi i partneru zašto to radite. Pobedite pra instinkte i potražite sreću sa slobodnim muškarcima koji poseduju iste te kvalitete koje možda ne vidite sve dok ne dođe druga žena i otvori vam oči.