Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Tebi, koja se osećaš izgubljenom

Život koliko je lep, može bit i težak, veruj mi, znam to vrlo dobro. Zna kako da ti se prikrade kada to najmanje očekuješ, uhvati te nespremnu i izvrne naopačke. Takvi trenuci na kraju će te učiniti samo još jačom i to znaš negde duboko u sebi, međutim, deluje ti kao da si usput izgubila sebe. Osećaš se izgubljeno. Kao da to više nisi ti. Ko da ne prepoznaješ samu sebe u ogledalu. Daješ sve od sebe, ali svako malo nešto te navede da se zapitaš: „Šta sam uradila da to zaslužim? Zašto se ovo meni dešava? Kada će biti bolje? Ne osećaš se toliko tužno, koliko jednostavno - čudno. Kao da ne možeš da se snađeš i pronađeš. Kao da ne možeš da pronađeš sebe. Ne brini, nisi sama. Stoga, ovo posvećujem tebi, koja se osećaš izgubljenom. Hajde da pronađemo ponovo put, zajedno.

tebi koja se osecas izgubljenom

Tebi, koja se osećaš izgubljenom...

Tebi, koja se osećaš izgubljenom želim da kažem da se nisi izgubila, već je samo tvoj duh utihnuo pod težinom tvojih trenutnih okolnosti i sakrio se od težine sveta. Tvoja vedrina i svetlost nisu zauvek ugašeni i nestali, već je život samo nalegao na prekidač. Ne zaboravi, da kako se ugasio, tako može i da se upali. Verovatno se pitaš šta si učinila da zaslužiš da prolaziš kroz ovako težak period? Zašto ti se sve ovo događa? Hoće li ovo kamenje na dnu tvog stomaka i na tvojim grudima, ova knedla u grlu i oblak nad tobom ikada nestati? Veruj mi – hoće. Doći će i tvoj dan. Obećavam ti. Ovo je samo faza. Dan kada ćeš shvatiti koliko si „porasla“ od ovog trenutka do tada, biće ti nagrada. Sada je to teško videti, znam, ali vetar kad - tad rastera oblake, a sunčevi zraci se ponovo probiju. Svetlost će se vratiti.

Tebi, koja nisi isgurna da li ćeš ponovo biti srećna...

Hoćeš. Ovaj osećaj praznine i izgubljenosti nije večan i neće trajati zauvek. Kažu da vreme zaceljuje sve rane, ali u tome je upravo i stvar – za to je potrebno vreme. Bez obzira na to kroz koje probleme ili koju emotivnu bol prolaziš, to će sve jednog dana biti deo tvoje daleke prošlosti, iz koje ćeš izaći pametnija, spremnija, jača i stojati ponosno, visoko uzdignute glave, znajući kroz šta si prošla, a gde si sad. To ne znači da ćeš zaboraviti ljude koji su te povredili ili loše trenutke kroz koje si prošla, već to samo znači da će njihov stisak oko tvoje duše olabaviti. Naučićeš lekcije koje su ti potrebne i preneti ih u sledeću fazu svog života. Trenutno je to teško sagledati na ovaj način, ali sva ova loša iskustva i teška vremena možda su upravo ono što ti je potrebno kako bi te odveli do nečega neverovatnog što te čeka u budućnosti. Sve što treba da uradiš je da ostaneš jaka, strpljiva i ne gubiš nadu. Sve se dešava sa razlogom.

Tebi, koja se osećaš zarobljenom...

Osvrni se i pogledaj koliko si daleko dogurala. Kroz sve dosadašnje uspone i padove koje si iskusila u svom životu, odrastala si. Učila si. Uviđala si. Tebi, koja se osećaš izgubljenom - ne dozvoli da te strah parališe. Ne dozvoli da tuđe negativne misli ili mišljenje kontrolišu tvoje ili te sprečavaju u preduzimanju akcija. Koračaj sigurno napred, korak po korak, rizikuj. Sada je vreme za to, jer nemaš šta da izgubiš. Ako se osećaš izgubljeno, ako se osećaš zarobljeno, nemaš više gde, osim napred. Tebi koja se osećaš izgubljenom i zarobljenom, želim da kažem da svet može biti okrutno mesto, ali i da se tvoj stav prema životu može menjati svakog dana. Da imaš moć da ga sagledaš drugačije. Da na njega gledaš novim očima, koji vide samo lepotu i ljubav. Jedno je sigurno – možda se osećaš izgubljeno, ali nisi izgubila ono što zaista jesi u srži. Svi nosimo masku za spoljašnji svet. Za ljude koje pokušavamo da impresioniramo. Za život koji želimo da živimo. Za stvari koje želimo da postignemo. Ali, ono što zaista jesi, uvek je tu, deo je tebe i uvek će tako biti. Stoga, tebi koja se osećaš izgubljenom, želim da kažem da se nisi izgubila. Tu si i dalje.

Tebi, koja se osećaš povređenom...

Ne dozvoli da te negativni ljudi ili iskustva učine hladnom i istom takvom. Umesto toga, uzmi ih kao primer onoga kako nikada nećeš želeti da se ponašaš prema drugima. Koristi bol koja ti je naneta, kao kompas onoga kako ne želiš da se bilo ko drugi zbog tebe oseća. Budi nežna kad su drugi grubi, budi hrabra kada su drugi slabi, budi lojalna kada su drugi neverni i budi saosećajna i empatična, kada su drugi okrutni. Tako se svet menja na bolje. Tako se tvoj život menja na bolje. Seti se one iskrene sreće koju si osećala pre nego što ti je prvi put neko slomio srce, pre nego što je tvoj prijatelj postao nešto što si mislila da nije, pre nego što si izgubila svoju dečiju naivnost i nevinost. To je bilo vreme istinske radosti, jer tada nisi brinula o stvarima koje bi ti naškodile. Nisi se opekla. Ka tom osećaju treba ponovo da težiš. Tebi, koja se osećaš izgubljenom i povređenom, želim da kažem da je moguće da se osećaš kao ranije.

Tebi, koja se osećaš izgubljenom...

Želim da te podsetim da je izgubljenost koju osećaš samo privremena, da je praznina koju osećaš samo privremena, da je sve to samo još jedna životna faza u nizu iznenađenja koje ti život sprema. Jer, ti si i dalje tu, samo se moraš ponovo pronaći. Odvoji vreme da se usredsrediš na brigu o sebi. Nauči da zavoliš ponovo sebe i svet će te zavoleti zauzvrat. Radi sve ono što te čini srećnom, smirenom, opuštenom i ispunjenom. Istraži nove hobije ili se vrati starima, upoznaj nove ljude ili obnovi odnos sa ljudima iz prošlosti, pročitaj dobru knjigu, pogledaj dobar film. Izađi u prirodu i daj sebi vremena za razmišljanje, osećanje i disanje. Udahni život punim plućima, jer ima da pruži mnogo više, od onoga što uzme. Sada je savršeno vreme da se oslobodiš okova svake osobe, okolnosti ili situacije u tvom životu koja te sprečava da dostigneš svoj potencijal, pronađeš sebe, probudiš se i budeš ponovo srećna. Tebi, koja se osećaš izgubljenom, želim da kažem da nisi sama. Da te razumem i da sam uz tebe. Da sam prošla kroz isto. Da će se osmeh na tvom licu vratiti. Da ćeš biti još bolja, još jača verzija sebe. Da ćeš, zapravo, biti najbolja verzija sebe do sada. Da će sve biti u redu.

Tebi, koja se osećaš izgubljeno, obećavam da ovo neće trajati zauvek.