Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta ako je muškarac stidljiv i stidi se da pokaže osećanja?

Upoznali ste muškarca koji vam se sviđa a možda su vam se i pojavile emocije prema njemu. Vi mu dajete sve one male ali prave signale, ali sa njegove strane, jednostavno - nema odgovora. Sigurni ste da nije gay i da voli žene, ali kao i da nema devojku. Ponekad, izgleda kao da mu da se dopadaš ali ti ne stavlja to i do znanja.

Šta je razlog?

Vrlo moguće je da je on - stidljiv muškarac, koji se plaši ili, verovali ili ne, stidi ljubavi.

stidljiv muskarac

Šta kad je muškarac stidljiv?

Kada je stidljiv muškarac, on je jednostavno takav. Ovo ih čini da izuzetno komplikovanim u neformalnim situacijima koje uključuju i potencijalne romantične partnere.

Ipak, ono što je potrebno znati da je stidljiv muškarac, u suštini, sasvim - normalan muškarac. Njegova seksualnost je normalna, oni su zdravi fizički i psihički, a neretko su dobri i strastveni ljubavnici.

Jedini “problem” koji imaju su - predrasude o sebi, zbog čega mogu imati osećaj inferiornosti prema drugima, naročito u društvenim situacijama. Pored toga, oni imaju uverenje da ne mogu zadovoljiti svoje partnere i da će na kraju zbog toga - biti odbijeni.

Strah od odbacivanja je ono čime odbijaju sve potencijalne pristupe žena. Međutim, duboko negde u sebi, oni iskreno žele da razviju intimni odnos sa drugim polom.

Koje su osobine stidljivog muškarca?

  • Stidljivi muškarci retko izlaze u društvo sa ženema. Oni izbegavaju društvena okupljanja i u većini slučajeva su introverti
  • Ne sklapaju prijateljstva lako i uglavnom pričaju sa ljudima koje dobro poznaju, pored kojih se osećaju udobno, kao i da neće biti odbačeni
  • Stidljiv muškarac očajnički želi da ima intiman odnos sa ženom, ali ima strah od odbacivanja i vezivanja
  • Takav muškarac, pati zbog nedostatka emotivne povezanosti sa ženom i generalno, ženskog društva

Zašto muškarac postaje stidljiv?

Ukoliko je muškarac stidljiv, vrlo verovatno je razlog njegovo odrastanje i detinjstvo. Njegovi roditelji, učitelji u školama kao i vršnjaci, su ti koji mogu biti odgovorni zašto je on danas takav. Vrlo je moguće da je bio u situacijama u kojima su njegovi roditelji ili staratelji ti koji su ga ignorisali, odbacili a neretko i verbalno i fizički zlostavljali. Takođe, okruženje u kojem se nalazio, moguće da nije mogao da pronađe adekvatnu emotivnu podršku. Sve su to mogući razlozi zašto je muškarac stidljiv i zašto plaši se da pokaže osećanja.

Kako se približiti stidljivom muškarcu?

Ukoliko ste žena kojoj se sviđa muškarac koji je stidljiv, jednu stvar morate znati - on neće pokušati da vam se približi. Ali, to ne mora nikako da znači da mu se ne dopadate i da nema osećanja prema vama. Osim što je stidljiv, on se plaši i da ih pokaže.

Ukoliko želite da ostvarite nešto više sa takvim muškarcem, vi ste ta koja mora da priđe prva, inicira kontakt, da probije led i pokaže mu osećanja. Pokažite mu da vam je stalo do njega, recite mu o svojim osećanjima kao i da ga prihvatate, bez obzira na sve njegove “probleme”.

I stidljivi muškarci traže društvo; nekoga pored koga će se osećati bitnim i nekoga ko će ih voleti, bez obzira na sve njihove mane. A kada pronađu takvog partnera, velike su šanse da će izaći iz svoje ljušture i biti ono što zaista jesu.

Stidljivost kao i stid od ljubavi, nije mentalni poremećaj. Niti je to bilo kakav poremećaj, uopšte.

Problem leži u tome da takav muškarac, nije pronašao, do sada, odgovarajućeg partnera u životu. A jednom kada je on pronađe, mnoge stvari će se promeniti na bolje.

Stidljiv muškarac može da bude dobar ljubavnik.

Oni su ljudi od poverenja, iskreni su, lojalni i učiniće sve kako bi njihova izabranica bila srećna i zadovoljna.

I sve što treba je da mu priđete, da ga podržite, poduprite njegovo samopouzdanje i popunite tu prazninu, u njegovom životu.