Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

"Ranjena Zver" - 3 stvari koje žene mogu naučiti iz ove pesme

Popularna pesma Željka Joksimovića „Ranjena Zver" je odličan prikaz života jednog takvog muškarca koji ima sve u životu, osim ljubavi. Zato je sajt za upoznavanje Lepotica i Zver izanalizirao ovu pesmu, gde smo došli do 3 zaključka šta je pisac hteo da kaže u ovoj pesmi.

Njegovi stihovi su savršeni za analiziranje života jedne Zveri koji traži svoju lepoticu, ali u tome ne uspeva jer...

"Gde sad da vežem ovu zver sto u meni budi se,
svako veče kada pet do dvanaest je"

Zveri su na svom terenu u toku dana, dok su zauzeti svojim poslom i obuzeti obavezama, ali kada padne mrak oni ostanu sami sa sobom i ponekad im fali društvo. U tim kasnim satima, javi se potreba za drugom osobom i toplinom. Nakon burnog dana, gomile telefonskih poziva i sastanaka, i najmoćnija Zver se mora vratiti u svoje odaje gde ga ne čeka njegova Lepotica...

"Moja je džungla ovaj grad, utolim tu stobom glad i ko za inat nigde ne vidim te sad.."


Glad je glad za ljubavlju, jer sve drugo već ima, a ovo što novac ne može kupiti najčešće se i najteže nalazi i nema je možda kada je najpotrebnija. Džungla je savršen izraz kojim bi svaka Zver opisala neki grad, jer ko zna bolje kakva se borba odvija u gradu ako ne Zverka koji se svakim danom bori za svoj uspeh?

"I dok po mirisu ja tražim te, na tebe ovde mirišu sve, do vraga odvode me..."

Mladih, zgodnih i lepih žena ima svugde oko Zverke kada se izađe, ali kada jedan takav muškarac upozna „onu jednu", njemu su sve ostale iste i ne pridaje im nikakve pažnje. On traži nju koja ga je očarala svojom pojavom, inteligencijom, ličnošću.

"Ne zameri, ovoj zveri, što sve su meni baš po meri, pa vara me sluh, bar vid, ne i njuh, ko može sad to da mi zameri,
...I zato ne zameri meni ti, kad ludo srce zatreperi i ne puštaj samu tu ranjenu zver, jer može da promeni smer..."


Iako on traži tu jednu, ako ona nije pored njega ili ako ona ne pokazuje znake zainteresovanosti za nešto ozbiljnije, on će pokušati da nađe „ljubav" kod neke druge jer je to prirodan poriv koji Zver oseća i u tom trenutku „ludosti" zaboravi na sve i potraži utehu u zagrljaju bilo koje jer mu je to u tom trenutku potrebno.

Često su Zveri sumnjičavi po pitanju veza i ljubavi i smatraju da je veoma teško naći iskrenu i privrženu ženu koja će biti uz njega i u teškim i u lepim trenucima u životu. Ranjena Zver je moćan muškarac kog je žena ili povredila na neki način, ili nije pokazala interesovanje...

Šta se može naučiti iz ove pesme?

1. Ne ostavljajte Zver da čeka, jer verovatno neće dugo...

Lepotica ne bi trebalo da se poigrava sa svojom Zverkom. Ako oseća nešto prema njemu, treba to iskreno i otvoreno da kaže kako ne bi bili oboje u zabludi, jer Zver veoma ceni svoje vreme i ne želi da ga suludo potroši čekajući odgovor. Možda je onda jedna, ali nije jedina. Možda nemaju kvalitete kao „ona", ali su dobre kao privremeno rešenje jer ona prava očigledno ne ceni njega i njegovo vreme. Pronađite svoju Ranjenu Zver u džungi, i pomozite mu da zaleči svoje rane.
Svakoj Zverki je potrebna nega, privrženost, toplina i iskrena ljubav...

2. Smirite Ranjenu Zver

Ako je i dalje Ranjena Zver, sumnjičav i nepoverljiv, a želite da mu se približite, pokušajte da mu zalečite rane svojom privrženošću, iskrenošću i posvetite mu se koliko je to moguće.
Budite njegova svemoćna pilula koja će učiniti da ponovo poveruje u pravu i iskrenu ljubav. Verovatno je da je imao prilike da se susretne sa raznim lepim ali praznim devojkama koje su želele samo njegovo vreme i novac, ali ne i ljubav. Džungla je puna ovakvih koje su mu „baš po meri" u noćima kada mu je dosta samoće i kad izađe da potraži društvo. Budite prava dama zbog koje će ostati kod kuće, u vašem zagrljaju opijen ljubavlju. Jedan pravi muškarac, jedna prava Zver, nikad neće ostaviti svoju Lepoticu samu kod kuće jer je ona sve što je njemu potrebno da smiri unutrašnju Zver koja se budi "svako veče kada pet do dvanaest je"...

3. Ne budite deo „Džungle“

Iz pesme "Ranjena Zver" se jasno vidi da Zver najčešće ne može naći ono šta traži u noćnim izlascima, tj. u „Džungli. U dimu i mraku sve su devojke iste, sve su mu "sredstvo za zabavu". Tu su svi da zaborave na neke probleme, da se provedu i zabave, a od sutra da se vrate svom načinu života: užurbanom, stresnom i striktno poslovnom.

Nema ništa loše u izlascima, nemojte nas pogrešno shvatiti, ali malo je verovatno da ćete u glasnoj muzici razaznati glas osobe sa kojom razgovarate, a još je manje verovatno da ćete razgovarati o nekim ozbiljnijim temama kao što su ciljevi u životu, posao, gde vidite sebe, i sl.
Ranjena Zver odlazi u Džunglu po svoj komad ludosti, po svojih nekoliko sati razuzdanosti u kojima pokušava da zaboravi da mu, ipak, ne ide baš sve od ruke. Ona Prava mu konstantno izmiče iz ruku, a koji ima skoro sve.

Ako želite da privučete i zadržite Zverku, morate se na sve načine izdvojiti iz mase ostalih, običnih devojaka. Budite samostalne, ambiciozne, potencirajte svoju inteligenciju pre nego svoj fizički izgled. Skromnost, privrženost i iskrenost su takođe na listi najpoželjnijih osobina.

Kada jedna mlada dama sa ovakvim fantastičnim osobinama čeka Zverku kod kuće, sigurni smo da mu ni na kraj pameti neće biti da ide po "Džungli" i traži neka privremena rešenja i kratkoročne lekove da izleči svoje rane nepoverenja i možda neke neuspele prošle ljubavi.
Izgradite vezu na poverenju i iskrenosti. To je proveren recept za uspešnu vezu ili brak sa muškarcem koji ima sve, osim vas.

Poslušajte „Ranjena Zver" Željka Joksimovića i videćete da smo u pravu...