Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako erotika stvara emocionalnu povezanost?

Kao što svi znamo, seks i ljubav ne moraju biti nužno povezani. Ljudi često imaju seks van konteksta romantičnih veza, a da ne osećaju ništa prema svojim seksualnim partnerima. Ipak, erotika igra ključnu ulogu ne samo u privlačenju potencijalnih partnera jedne drugima, već i u podsticanju razvoja bliskosti, konekcije i emocionalne povezanosti između njih. Važno je imati na umu da erotika nije sama po sebi seksualna – ona je pre svega iskustvo živosti i energije, koje razbija monotoniju i ništavilo. Za mnoge od nas, naš intenzivni fokus na sigurnost tokom epidemije korona virusa, značio je gušenje stvari koje doprinose našem erotskom iskustvu života - isprobavanje novih restorana, sklapanje novih prijatelja, nova iskustva sa partnerima i potencijalnim partnerima sa kojima na taj način, između ostalog, stvaramo emocionalnu povezanost. Kako erotika stvara emocionalnu povezanost i kako je vratiti u život? Otkrijte u nastavku.

kako erotika stvara emocionalnu povezanost

Monotonija utiče na emocionalnu povezanost

Mnogi od nas koji smo pretežno ostajali kod kuće, brzo smo ustanovili da u svetu neizvesnosti možemo barem sami kontrolisati neke stvari. Stoga, stvorili smo rutine i rituale. Planirali smo obroke. Naši kalendari ispunjeni su tačno zakazanim video pozivima sa kolegama, prijateljima i porodicom. Povukli smo fizičke granice. U izravnavanju životne krive, mi smo takođe “izravnali” i sebe, izdržavajući monotoniju rutine zbog privida sigurnosti. Koliko puta možemo da pređemo od kauča do kreveta do kuhinjskog stola? Da li želimo da gledamo još jedan film večeras? I nakon svih ovih ponavljanja, da li zaista želimo erotiku i seks? Voditi ljubav? Monotonija utiče na manjak uzbuđenja, strasti i erotike, što utiče na našu emocionalnu povezanost sa partnerima i životom uopšte.

Kako erotika stvara emocionalnu povezanost?

Bez obzira koliko su naše rutine bile efikasne ili koliko smo možda na neki način i uživali u njima, ako nisu ispunjene kreativnošću i promenama, neizbežno nas ostavljaju otupelima. Kreativnost je mesto gde erotika živi i cveta. Pokrenuta radoznalošću, intuicijom i energijom mašte, kreativnost nas poziva u nepoznato. A, erotika stvara emocionalnu povezanost i označava povratak avanture u igru. Radi se o unošenju kreativnosti u naš život. Ali, sloboda u zatočeništvu dolazi iz mašte. Možemo da zamislimo da je naša kuhinja sa ugašenim svetlima, upaljenim svećama i ukusnim obrokom za dvoje mali kupe u restoranu Pariza. Ovo je erotsko razmišljanje, koje kreira erotiku, koja zauzvrat stvara emocionalnu povezanost.

Emocionalna povezanost zahteva erotiku i nove stvari

Iskustvo nečeg novog, posebno kreativnog, odličan je način da se stvori erotika i emocionalna povezanost između partnera. Imati zajedničke planove, projekat, zajedno nešto graditi, saditi, za promenu postaviti sto lepim stolnjakom i posuđem, pretvoriti spavaću sobu u hotel – to su sve male, ali očaravajuće, senzualne stvari koje na novi način unosi svetlost i erotiku u naš život. Zatvorite oči i zamislite da se osećate potpuno ravno i monotono. O čemu razmišljate? Kakva se još osećanja javljaju? Kako se oseća vaše telo? Šta vas to tera da radite ili promenite? Sada, obrnite situaciju. Zamislite najuzbuđeniji, erotski osećaj koji možete da dočarate. Dovedite ga do krajnjih granica. Koje misli nadahnjuju to stanje duha? Kakav je osećaj u vašem telu? Na šta biste se mogli osećati motivisano? Ponekad, samo poneti sa sobom ovaj erotski način razmišljanja o uzbuđenju dok nastavljamo sa svojim rutinama, može vam pomoći da ih osvežite. A, kada budemo spremni da krenemo korak dalje, naša mašta će čekati, spremna da kroz erotiku stvori emocionalnu povezanost.

Kako stvoriti emocionalnu povezanost sa partnerom pomoću erotike?

Sva akcija započinje u vašem umu. Istraživanja pokazuju da mašta može promeniti neurološke odgovore u mozgu i pokrenuti oslobađanje hemikalija koje izazivaju ljubav i emocionalnu povezanost i bliskost. Stoga, napravite mentalnu sliku perioda u kojima ste bili ludo zaljubljeni i aktivni, a vreli seks je bio ono što je razbijalo svakodnevnu monotoniju. Kako ste zavodili partnera? Kako ste se oboje osećali? Proširite svoju definiciju erotike. Erotski pejzaž je znatno veći, bogatiji i zamršeniji od same fiziologije seksa ili bilo kog repertoara seksualnih tehnika. Vredi ponoviti - centralni agent erotike je naša mašta, a erotika stvara emocionalnu povezanost. Erotski organ koji se najčešće izostavi iz jednačine je upravo naš um i njegova moć, pogotovo kada nas okolnosti sprečavaju da pomeramo druge granice.

Napravite erotsku atmosferu

Lako je igrati na siguran način, ali ukoliko želite osećaj razbijanja monotonije i uzbuđenja koji dovode do erotike, koja stvara emocionalnu povezanost, morate iskoračiti van svoje zone komfora. Stvaranje emocionalne povezanosti često zahteva prilagođavanje konteksta u kojem se odvija intimnost. Pokušajte da stvorite pravi, romantičan, erotski ambijent. Obratite pažnju na prostor, osvetljenje, zvuke, mirise i raspoloženje. Obogatite ga i preobrazite u erotsku oazu koja će stvoriti seksualnu i emocionalnu povezanost.

Iskočite iz rutine

Bez obzira na to koliko su naši rituali efikasni, ukoliko ih s vremena na vreme malo ne promenimo, oni neizbežno postaju dosadni i monotoni. Napravite nove e-mail adrese ili telefonske brojeve samo za međusobne ljubavne i erotske poruke sa partnerom, kuvajte zajedno, idite zajedno u šetnju, isprobajte zanimljivu erotsku predigru, ukoliko želite da stvorite emocionalnu povezanost pomoću erotike.

Začinite seksualni život

Ukoliko se pitate kako erotikom stvoriti emocionalnu povezanost sa partnerom, istražite skrivene fantazije i želje koje vas uzbuđuju. Oboje napravite listu vaših seksualnih uzbuđenja, poput vrste predigre, emocionalne osetljivosti, seksualnih želja. Stavite listu u kovertu, zatvorite je i stavite jedno drugome pod jastuk. Pročitajte ih kao vid predigre. Da morate režirati jednu erotsku scenu, kako bi ona izgledala? Podstičite jedno drugo da budete detaljni. Svaki detalj je važan na polju zadovoljstva. Ove erotske vežbe će vam pomoći da ojačate i stvorite emocionalnu povezanost sa partnerom, kroz erotiku.