Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ko su jaki a ko slabi muškarci? 10 osobina koje ih razlikuju

Naše društvo nije ljubazno prema „slabim“ muškarcima, dok poštuje „jake“ muškarce. Ali, ko su jaki, a ko slabi muškarci? Ne, veličina bicepsa ili gustina brade nisu merilo muževnosti i snage. Ukoliko ste žena, sigurno ste imali posla sa slabim muškarcima – onima koji ne mogu da podnesu vaš stav, misle da ste previše, pobegnu na prvoj prepreci, možda čak i bez objašnjenja. Međutim, problem je što ste uvek videli njihove prave boje onda kada je bilo prekasno. Jer, vidite, slabi muškarci su zapravo oni koji tvrde da su jaki, a zapravo nisu ni blizu toga, jer beže na prvi znak neprijatnosti. Nasuprot tome, snažan muškarac će se suočiti sa problemima - nikada pobeći. Postoje neke ključne karakteristike i razlike između njih, koje vam mogu pomoći da prepoznate muškarca sa kojim imate posla, na vreme. Ko su jaki, a ko slabi muškarci? Naučite kako ih razlikovati i prepoznati, u nastavku.

Jaki odnosno slabi muškarci - razlike

Odrastajući, i muškarci i žene se oblikuju time kakvo je ponašanje društveno prihvatljivo za njihov pol. Od žena se očekuje da budu nežne i ljubazne, dok bi muškarci trebali biti jaki, neustrašivi i uspešni. Međutim, koja se pogrešna poruka krije iza toga? Da, postoji suštinska razlika između jakih i slabih muškaraca – ali samo u tome da se jaki suočavaju sa svojim problemima i emocijama, dok slabi beže od njih. Stoga, u vezama, mnogi muškarci ne uspevaju da prevaziđu svoju nesigurnost i lične blokade zato što ne žele da ih partnerka ili drugi muškarci posmatraju kao „slabe“. Međutim, muškarac koji je iskren, otvoren i u stanju da se uhvati u koštac sa svojim emotivnim i drugim problemima je zapravo jak muškarac - jer je potrebno mnogo hrabrosti da prizna svoje slabosti, a samo tada može da počne da radi na tome da svoje slabosti pretvori u snagu.

jaki slabi muskarci

Slab muškarac - osobine i karakteristike

Većina ljudi će, kada pomisli na slabog muškarca, pomisliti na onog koji je previše emotivan. Nažalost, naše društvo misli da je pokazivanje emocija znak slabosti. Međutim, situacija je upravo suprotna. Koje su zapravo karakteristike i osobine slabih muškaraca?

Vaša snaga ga plaši

Slabi muškarci nemaju kapacitete ili motivaciju da budu uspešni. Ali, umesto da to prihvate i pokušaju da budu bolji, oni činjenicu da ste nezavisna, uspešna i snažna žena vide kao pretnju. Umesto da vas vide kao inspiraciju i motivaciju za sopstveni rast, oni vas vide kao konkurenciju. Umesto da bude ponosan na vaša dostignuća, slab muškarac će se osećati ugroženim zbog svega što postignete i to vam prebacivati ili vam stajati na putu do vaših ciljeva i snova.

Ne preuzima inicijativu

Biti flegmatičan može biti dobar kvalitet u određenim situacijama. Međutim, to vam ne može biti filozofija u stvarnom životu, barem ne ako želite da napravite nešto od sebe. Slab muškarac upravo to radi, odnosno - ne radi apsolutno ništa, po pitanju bilo čega. Osobina slabih muškaraca je nedostatak inicijative. Čak i kada su u problemu, očekuju da će se stvari rešiti se same od sebe ili će se osloniti na vašu pomoć, a vi se vremenom osećati kao da nosite sav teret, sami.

Ne zna šta hoće

Znate onaj tip muškarca koji nikada ne može da se odluče ni oko čega, uključujući i vas? Muškarac koji nema hrabrosti da vas izabere, ali ne želi ni da napusti vaš život? Koji odbija da ozvaniči vašu vezu, jer nije siguran šta želi? Neodlučnost slabog muškarca nema nikakve veze sa vama – to nije ništa drugo do posledica njegove slabosti. On zapravo nije dovoljno hrabar da donese odluku i stane iza nje. Nema snage da ide za onime što želi i da se nosi sa posledicama svojih postupaka, i to je upravo ono što ga čini slabim muškarcem.

Nikada ne preuzima odgovornost

Još jedna osobina slabih muškaraca? Nikada ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke ili reči. U stvari, uglavnom svaljuju krivicu na druge i traže način da se što lakše izvuku iz situacije. Vi ste ga uvek naveli da se tako ponaša ili isprovocirali. Zvuči poznato, zar ne? Pa, to je samo znak da imate posla sa slabim muškarcem, koji nikada neće preuzeti odgovornost za svoje greške ili pokušati da ih ispravi.

Sakriva svoje emocije

Hteli mi to da priznamo ili ne, muškarci su oduvek učeni da ne pokazuju svoja osećanja. Stoga biste mogli pomislili da su slabi muškarci oni koji su preterano emotivni i osetljivi. Međutim, istina je sušta suprotnost. Zapravo, slab muškarac je onaj koji sakriva svoje emocije ili se pretvara da ih nema. Zašto? Jer slab muškarac nema emocionalnu snagu da obradi svoja osećanja. Nema kapacitet da ih identifikuje, suoči se sa njima i na kraju postupa sa njima na pravi način. Umesto toga, slab muškarac će bežati od svojih osećanja, potisnuti svoje emocije i pretvarati se da ih nema čekajući da one magično ne nestanu. Slab muškarac je emocionalna kukavica – onaj koji nikada neće imati hrabrosti da voli svim svojim srcem, ne plaši se ranjivosti i izrazi dubinu svojih osećanja.

Jak muškarac - karakteristike i osobine

Uprkos stereotipima muževnosti i snage u našem društvu, jak muškarac nije onaj koji tako deluje, već onaj koji svoju snagu demonstrira svojim delima. Koje su osobine i karakteristike jakih muškaraca?

Promoviše mir i razumevanje

Suprotno „mačo“ stereotipima, ni verbalna ni fizička agresija nikada nije rešenje, a jak muškarac zna da ne mora da koristi svoje mišiće ili pojavu da bi pokazao svoje veštine rešavanja problema. Kada se suoči sa nezgodnom situacijom, hvata se u koštac sa njom i koristi svoju inteligenciju, sposobnosti i srce da je prevaziđe. Naravno, neke žene možda nisu navikle na ovaj pristup, što može dovesti do toga da pomešaju jakog i slabog muškarca. Ipak, zaista jak muškarac zna da postoji mudrost u biranju bitaka, pronalaženju kompromisa i promovisanju razumevanja i mira.

Traži jednakost

Postoji pogrešno shvatanje da svi muškarci žele da budu dominantni, pa tako i u svojim vezama i da su samo takvi muškarci „jaki“, a oni koji „popuštaju“ ženama slabi. Pa, jak muškarac ne želi ništa od toga. On želi jednakost i ravnopravnost, jer shvata da je veza partnerstvo, a ne takmičenje ili vlasništvo. Jak muškarac će nameravati da on i njegova partnerka razumno podele sve obaveze i odgovornosti, u zavisnosti od raznih faktora. Jak muškarac neće pokušati da vas pretvori u pokornu ženu ili biti potpuno nezainteresovan i letargičan, već znati kada treba da preuzme inicijativu, a kada da je prepusti vama.

Stoji iza svojih reči i obećanja

Jaki muškarci su oni koji stoje iza onoga što propovedaju i koji održavaju svoja obećanja. Kada ste u vezi sa jakim muškarcem, njegovi postupci će uvek odgovarati njegovim rečima. Nećete slušati beskrajne lažne izgovore i opravdanja. Jak muškarac zna šta radi u svakoj situaciji i ne plaši se da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Ne boji se da pokaže emocije

Još jedna karakteristika jakog muškarca su njegove emocije – on nema problem sa time da prizna svoja osećanja i nikada ne beži od njih, niti ih sakriva. Jak muškarac će vam uvek dati do znanja gde stojite. Biće iskren u vezi sa svojim namerama i uvek ćete znati kako se oseća. Što se njega tiče, ne postoje stvari kao što su igrice toplo-hladno i pomešani signali. Neće se praviti da je hladan ili sakrivati suze, samo da biste se zaljubili u njega. Kada gaji emocije prema vama, vrlo jasno će vam to staviti do znanja, jer nije jedan od slabih muškaraca koji beže čim počnu da osećaju nešto. Za neke žene, ovo je znak slabosti. Ali, najhrabrija stvar koju neko može da uradi je da se suoči sa svojim osećanjima.

Ceni vašu nezavisnost

Umesto da bude zaplašen vašim dostignućima kao slabi muškarci, svaki jak muškarac će biti ponosan na uspešnu ženu koju ima pored sebe. Umesto da vas vuče dole, on vas gura napred. Umesto da vas sputava, on je vetar u vašim leđima. Jak muškarac je svestan sopstvene snage i mogućnosti, stoga ne bi ni pristao ni na šta manje od toga da ima istu takvu osobu pored sebe. On želi da vas dvoje hodate kroz život rame uz rame - ceniće i ohrabrivati vašu nezavisnost, snagu i uspeh.