Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Feromoni - miris seksa i njihova uloga u ljubavi

Svi smo sigurno čuli za feromone. Možemo čak i posumnjati da je naš sadašnji ljubavni izbor nastao upravo zahvaljujući njima. Svi su verovatno čuli za ovu reč, ali koliko vas zapravo može odgovoriti na pitanje: „Šta su feromoni?“ Većina nas zna da su moćni i da u određenoj meri igraju ulogu u privlačnosti prema nekoj osobi, ali dalje od toga? Slabo. Uz malo informacija, verovatno će vas još više zainteresovati. Ovo je veoma neobična i intrigantna tema koja dovodi u pitanje kako vaše samo prisustvo u prostoriji može uticati na druge ljude. Da, feromoni su toliko magični!

Zanimljivo zar ne?

feromoni

Životinjski instinkt

Prvo pominjanje feromona bilo je u kontekstu životinjskog carstva. Znamo da određene životinje oslobađaju feromone kako bi privukle potencijalne partnere, parile se i rodile potomke. Na primer, morski ježevi luče feromone kada osećaju potrebu za parenjem, a voda ih transportuje, sve dok drugi morski jež ne oseti miris feromona koji mu se dopada. Kad se to dogodi, on jednostavno prati svoj njuh i pronađe jedinku sa kojom želi da se pari. U životinjskom carstvu, ovo je veoma jednostavno.

Za ljude – baš i ne toliko.

Feromoni - miris seksa

Feromoni se ponekad nazivaju i „mirisom seksa“. Sada bih trebala istaći da feromoni nisu usko povezani samo sa seksom. Oni su takođe odlični za opštu privlačnost. Ukoliko tražite partnera iz svojih snova, vaši feromoni bi mogli da odrade pola posla za vas, a da toga niste ni svesni. Pored toga što znamo da su veoma moćni, šta su zapravo feromoni? Istina je da niko nije potpuno siguran. Ljudski feromoni su pomalo enigma. S obzirom da su toliko individualni, teško je precizno odrediti odakle dolaze i šta ih uzrokuje. Ono što znamo je da su feromoni hemikalije koje luči naše telo, poput hormona. U mnogim slučajevima feromoni se manifestuju putem znojnih žlezda, a imaju moć da utiču na određenu reakciju kod drugih ljudi. Na primer, nećete reagovati na feromone morskog ježa samo jer jednostavno plivate u moru u tom trenutku. Ove reakcije su poseban „klik“ između pripadnika iste vrste, srećom. Kada druga osoba oseti ove feromone (naravno podsvesno), oni ili nemaju reakciju na njih ili imaju veoma jaku i intenzivnu reakciju. To je ono što bismo mogli nazvati momentalnom neobjašnjivom fizičkom privlačnošću koju osetite prema nekome, iako se još niste ni upoznali kako dolikuje. Svako ima različite „preferencije“ kada je reč o feromonima i, naravno, nemate pojma koji je vaš. Sve je to potpuno podsvesna i nesvesna reakcija koja se odvija van naše kontrole. Pa, šta su feromoni? Izgleda da su to čarobne hemikalije pomalo slične nečemu iz sveta Hari Potera!

Za šta su feromoni korisni?

Pronalaženje partnera! Ukoliko tražite novog partnera, onda možete dozvoliti vašim feromonima da rade za vas, i kao rezultat toga, mnogo manje ćete biti pod stresom! Naši feromoni različito percipiraju druge ljude. Baš kao što možda mislite da je određeni miris prijatan, dok neko drugi možda misli da je užasan. Ono što je jednoj osobi privlačno, drugoj može biti potpuno odbojno. Isto je i sa feromonima. Mnogo istraživanja i psihološkog razmatranja poklonjeno je feromonima i zašto ih jedna osoba smatra privlačnim, a druga ne. To ima veze sa našom podsvesnom, urođenom i instinktivnom željom za razmnožavanjem. Da, imati decu je možda poslednja stvar koja vam pada na pamet, možda ih čak nikada ni ne želite imati, ali vaši feromone zapravo „nanjuše“ one sa kojima biste biološki stvorili jake i zdrave bebe! Baš kao što morski jež luči feromone kada se sprema za parenje, izgleda da i vi to isto radite kako biste pronašli dobar genetski materijal za oca ili majku svog budućeg deteta, sasvim nesvesno.

Magija iza feromona

Možda su iz tog razloga feromoni uvek neka vrsta magičnog i vanzemaljskog, sve dok zapravo ne budemo u stanju da ih vidimo golim okom i izmerimo. Ljudi imaju tendenciju da mere i ispituju stvari, i imaju stvarne, čvrste dokaze pre nego što u nešto poveruju. Možda imate sumnje oko feromona ili se jednostavno pitate šta su oni. Svi ih mi imamo, znali mi to ili ne. Vaši feromoni mogu biti privlačni jednoj osobi, a potpuno odbojni drugoj. Isto tako, neko može smatrati vaše feromone privlačnim, ali da vi nemate istu vibraciju. Ne možete da odaberete ko vam se sviđa, a ko ne, samo na osnovu feromona, nažalost. Život ipak nije toliko jednostavan, jer smo inteligentna i evoluirana bića koja više ne funkcionišu isključivo na fizičkom principu i instinktu.