Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Da li ga voliš ili samo voliš tvoju ideju o njemu? Ovih 5 znakova će vam dati odgovor

Da si zaljubljenja u njega? Da li ga voliš ili voliš samo ideju o njemu? Ovo su fraze/pitanja koja se često mogu čuti, ali sve dok ne dođemo u takvu situaciju u kojoj sebi moramo da postavimo to pitanje, mi o tome - ne razmišljamo baš previše.

da li ga volis ili volis ideju o njemu

Da li ga voliš ili voliš ideju koju imaš o njemu?

A i ako postavimo to pitanje, obično je teško reći razliku između ljubavi prema nekome ili ljubavi/zaljubljenosti prema ideji ili iluziji o toj osobi.

Ovo su znakova da ga voliš, odnosno da voliš samo ideju, koju imaš o muškarcu sa kojom se viđaš.

Pokušavaš da popuniš prazninu koju osećaš

Za ovo je potrebno mnogo razmišljanja i istraživanja svoje duše, nešto što može biti emocionalno iscrpljujuće. Da li samo pokušavaš da nađeš društvo ili ti je potrebna intimnost sa nekim, zato što želiš da osetiš njegovo telo pored sebe? Da li tražiš od drugih odobravanje? Da li samo imaš viška vremena i želiš na neki način da ga ispuniš?

Ako pokušavaš da popuniš svoje slobodno vreme, to znači da si zaljubljena samo u ideju u njemu.

Što ste više vremena zajedno, manje uživate

Kada si stvarno zainteresovana za muškarca, brzo ćeš primetiti koliko on utiče na tebe, kako poboljšava tvoj život i kako vaša iskustva postaju mnogo posebnija. Ljubav je ta koja nam pomaže da naučimo da budemo ljudi i koja izvlači sve emocije iz nas. Ne postoji ništa i niko drugi koji može zameniti taj osećaj sa nekom drugom osobom.

Ako se viđate redovno, a postaje vam dosadno ili uzbuđenje nestaje, to je dobar znak da voliš samo ideju o njemu. Bez obzira na to što radite zajedno, to bi trebalo da vam donosi satisfakciju.

Ne možeš da prevaziđeš njegove mane

Očigledno je da, kada provodite dosta vremena sa svojim partnerom, naučite i dosta o njemu. Kada zaista volite nekoga, vi ih prihvatate onakvim kakvi oni jesu zaista. Neke loše osobine kao što stu ljutnja, tvrdoglavost, nagativnost, sebičnost i kontrola, sateraće vas u ćošak. Ako ih i nekako tolerišete, ali opet obraćate previše pažnje na njih, to znači da volite ideju o njemu, a ne njega, zbog onoga kakav je on.

Ne osećaš se da si kompletna i ispunjena pored njega

Ako nemaš osećaj da tvoj partner ispunjava tvoja očekivanja, to je dobar znak da ga ne voliš, već da samo voliš ideju o njemu. Kada ste u vezi sa nekim, trebalo bi da budete povezani na dubljem emocionalnom nivu. Ali, ako postoje neke prepreke koje vas sprečavaju da se dublje povežete, onda postoji nešto što vas zadržava. Svakako moraš da se osećaš potpunim kao jedinka, ali takođe, treba da se osećate potpunim i ispunjenim kao par.

Nesvesno očekuješ od njega da će on uraditi sav posao

Oslanjajući se na vezu, samo kako bi ona popravila vaše emocije, u osnovi znači da je vaša veza - osuđena na propast od samog početka. Koristiti nekog drugog drugog kako bi sebe sredili tokom određenog perioda u životu - neće funkcionisati. Sa druge strane, ne bi trebalo da se oslanjate isključivo na svog partnera i da će on sve uraditi, dok vi sedite skrštenih ruku.

Veze se zasnivaju na balansu.

A ako je i vaš partner poput vas, onda je moguće samo da tražite nekoga kako vi bili ispunjeni, a ne kako bi se istinski posvetili nekome.

Da li ga voliš ili samo voliš ideju o njemu, nije baš lako odrediti. Ali, ovi saveti i znakovi će vam pomoći da sebi odgovorite na neka pitanja i lakše shvatite vašu situaciju.

Očigledno je da, ukoliko tražite izgovore ili se ne slažete sa nekim od ovih znakova, verovatno je odgovor da ste zaljubljeni u vašu ideju ili iluziju o njemu, a ne u njega.