Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 razloga zašto vam manjka samopouzdanja i kako rešiti problem

Manjak samopouzdanja je prisutan u 21-om veku više nego ikad. Objektivizacija ljudskog tela i rasprostranjivanje slike o „savršenom“ telu nas proganja iz dana u dan, čineći da se osećamo manje vrednim, a samim tim nam uništava kvalitet života i sve ono što možemo da postignemo. Evo koja su tri najčešća razloga za manjak samopouzdanja danas i kako da se osećate poželjno bez plastične hirurgije i psihologa.

manjak samopouzdanja

Višak kilograma

Ako imate vidan višak kilograma i niste zadovoljni svojim izgledom – poradite na njemu. Nemojte tražiti izgovore kao što su „nemam vremena“, „nemam novca“, „ne mogu ja to“.... Vaša sreća zavisi od vas samih, i postoji bezbroj fitnes časova koje možete pronaći na Youtube-u besplatno, koji ne zahtevaju ništa više od malo prostora i vaše volje, a dovešće vas do rezultata. Kilogrami su najčešći razlog depresije i manjka samopouzdanja, ali u 99% slučajeva oni zavise od vas samih i vaše ishrane.

Mislite da se ne uklapate se u model „savršenog tela“

Danas imamo pojavu da izuzetno zgodne i lepe devojke pate od manjka samopouzdanja samo zato što nemaju velike grudi ili veliku zadnjicu, što se danas smatra idealom ženskog tela. Teško je otrgnuti se od upoređivanja sa drugim ženama kada smo stalno okruženi slikama „savršenog tela“. U ovom slučaju morate da poradite na sebi, ali mentalno.

Prvi korak je da shvatite da smo svi drugačije konstitucije da lepo najpre dolazi iznutra. Sigurno poznajete ljude koji su vam na prvi pogled bili lepi, a kada ste ih malo bolje upoznali niste mogli da shvatite zašto su vam bili lepi. Najbitnije je da budete zadovoljni ko ste, a ne kako izgledate. Kada budete zadovoljni osobom kakvi ste postali, vaša sreća će isijavati i drugi neće primećivati vaše fizičke mane, već vaše vrline. Smanjite vreme koje provodite na socijalnim mrežama, jer ćete biti zatrpani obnaženim „savršenim“ preplanulim lepoticama koje će vam uništiti samopouzdanje. Što manje vremena provodite gledajući tuđe doživljaje i uspomene, imate više vremena da stvorite svoje zato izađite u grad, šetajte, bavite se sportom i idite na društvene događaje gde možete da upoznate istomišljenike. Čovek je mnogo više od tela, zato nemojte dozvoliti da vas slika o vašem telu sputava u životu i sprečava da budete sve što možete.

Prošlost

Često ljudi kada se pogledaju u ogledalo razmišljaju o prošlosti. Možda su to neki bivši partneri koji ih „progone“ u sadašnjosti, odluke zbog kojih se kaju ili jednostavno vrsta sramote od onoga što su postali.

Upamtite da prošlost ne određuje ko ste danas. Od vas zavisi da li ćete dozvoliti da vas obeleži neki nemili događaj iz prošlosti, ili ćete skupiti snage, progutati knedlu i zagristi jabuku života. Bezbroj je primera dece iz nasilnih porodica koja su postala inovatori, pisci, talentovani glumci ili borci za ljudska prava. Koliko god teške okolnosti bile, ne smete dozvoliti da vas preplavi plima samosažaljenja i „nije mi suđeno“ mentaliteta, a ovaj mentalitet je kod nas veoma rasprostranjen.

Najlakše je sesti, plakati i reći kako ste rođeni nesrećni. Slika o samom sebi se formira na osnovu vaših ličnih misli i viđenja, zato presecite konopce koji vas vuku u mračnu prošlost i budite najbolja verzija sebe.