Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Stalo mu je ali ne želi vezu? Evo šta treba da uradite

Pokušati da shvatite nekoga ko vam se sviđa ali i da li se i vi toj osobi sviđate, ponekad može da vas stavi u situaciju da se igrate “privatnog detektiva”. Da li ste sa muškarcem koji kaže da mu je stalo do vas, ali da ne želi vezu?

Ovo pitanje, stvara drugo pitanje - da li je muškarac emotivno nedostupan i da li se nešto može promeniti vremenom? Kratak odgovor je - sve zavisi. Od nekoliko faktora.

Prvo i osnovno pravilo je da posmatrate njegovo ponašanje i dela i da li se poklapaju sa onim što govori. Jer, danas je veoma lako reći “Stalo mi je, ali…”.

stalo mu je ali ne zeli vezu

Šta ako mu je stalo, ali ne želi vezu?

Ono u šta treba da budete sigurni je da li on samo govori ono što želite da čujete kako bi vas zadržao, dok je on u stvari u međuvremenu u potrazi za nekim ko ga stvarno interesuje. Pre nego što odlučite da li je vredno da mu date vremena, postavite sebi par pitanja.

Da li vas ta osoba tretira kao prijatelja? Ako se nekome stvarno sviđate ali ta osoba nije spremna za nešto više, onda je potrebno da postoji neka osnova prijateljstva.

Da li se brine o vama i da li mu je stvatno stalo? Ovo je važno. Setite se poslednji put kada ste stekli novog prijatelja koji vam se sviđa. Vi želite da se viđate, šaljete im poruke da ih pitate kako su ili kako im je prošao dan ili vikend.

Da li vam pruža podršku? Iako ne možete očekivati da se ponašaju kako bi jedan partner u vezi trebao da se ponaša, onda bi makar trebali da se interesuju za vas sa pitanjima kao na primer, “kako je bilo na poslu”, “da li si promovisana na bolje radno mesto”, kao i slična pitanja.

Da li je jasan sa tim zašto ne želi vezu? Ukoliko im je teško da kažu zašto nisu spremni iil zašto ne želi vezu, onda je moguće da samo izbegavaju da budu potpuno iskreni.

Ukoliko je na većinu ovih pitanja, pozivitan odgovor, ona postoji nada, i ovo su par stvari koje možete uraditi kako bi saznali više, da li mu je stvarno stalo, ali niste sigurni da li želi vezu.

Budite dobar slušalac

Bićemo iskreni - svet može da bude okrutno mesto i mnogi ljudi su se opekli u svojoj prošlosti. Ukoliko ste osoba koja može da omogući drugoj osobi da se u potpunosti otvori i razgovora o mogućem problemu sa vezivanjem ili o greškama iz prošlih veza, onda se na dobrom putu da dođete do njegovog srca. Samo, nemojte ništa siliti.

Ako se spomene bivša devojka, umesto da menjate temu, postavljajte pitanja. Izbegavajte da osuđujete to šta je bivša devojka rekla ili uradila, već pokušajte da se saosećate sa njegovim osećanjima i da razgovarate o tome kako se on osećao zbog toga.

Budite strpljivi

Ako se osoba, koja vam se dopada, izjasni da mu je stalo ali da ne želi vezu, poslednja stvar je da pokušate da ih ubedite da nisu u pravu ili da im stvarate nepotreban pritisak, jer to može izazvati samo kontra efekat. Najbolji način da privučete takvu osobu je da im malo otkrijete kako bi im bilo kada bi se viđali sa vama. Kada provodite zajedničko vreme, iskoristite ga maksimalno. Budite dostupni, ali samo onoliko, koliko ta osoba zaslužuje.

Ne postoji tačan odgovor koliko bi to moglo da potraje, ali sve duže od par meseci bi bilo predugo, ukoliko se ne viđate i sa drugim ljudima, u međuvremenu.

Ali, nemojte biti previše strpljivi...

Ukoliko ste spremni za vezu a on je ne želi, važno je da shvatite da nije potrebno nikoga ubeđivati da ste vi vredni vezivanja. Ukoliko ste mu dali dovoljno prostora, vremena i mogućnost da se dublje povežete a on je i dalje hladan, budite oprezni. Ovo je definitivno znak upozorenja.

Ponekad, najbolje što možete da uradite je da date sve od sebe i nastavite dalje. Jer nakon svega, ukoliko vide da odlazite, to može da bude okidač, da ako se sviđate toj osobi, donesu konačnu odluku i izjasne se u vezi svojih osećanja.