Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ne želim da se udam, ali zato želim ovo...

Imam osećaj da, gde da se okrenem, oko mene je reč ljubav. Počevši od reklama za Dan Zaljubljenih pa sve do invitacija za venčanja, gde su parovi zagrljeni ili se drže za ruke. Imam i osećaj kao da sve to služi kao jedan podsetnik da biti sam, nije u redu. Čini mi se da nas sve oko nas “ohrabruje” da se venčamo, da stvaramo porodicu i da ako izaberemo da sledimo našu karijeru, osećamo se krivima.

Da, ljubav je prelepa, svakako. Duboka povezanost sa nekom osobom, čija se duša slaže sa tvojom je takođe nešto divno i retko danas.

Ali, ponekad zaboravljamo da nije život samo skrasiti i venčati se. Ponekad, ljubav nije sve. Ljubav nije samo prema nekoj osobi. Zaboravljamo da je ljubav osećaj i da ljubav, možemo pronaći u sebi.

Priznajem da sam dugo vremena imala osećaj da sam nešto propustila dok gledam sve moje kolege sa posla i prijatelje koji se venčavaju i dobijaju decu. Jako mi je drago zbog toga, ali sam se i sama negde potajno pitala zašto se i meni tako nešto ne dogodi, kao i da li će mi se to, ikada, uopšte dogoditi.

Sada shvatam da su me stvari koje nisam imala, mučile, umesto da sam bila zahvalna za sve ono što imam i za sve ono što ja jesam. A to što imam su neverovatne mogućnosti da rastem, da se razvijam, da napredujem i radim na sebi.

zasto ne zelim da se udam

Zašto ne želim da se udam?

Više ne osećam pritisak da nađem onu “perfektnu” osobu i da se udam. Iskreno, čak i ne tražim ljubav. Sve što želim je da budem srećna zbog onoga što jesam i u životu koji sebi stvaram.

Ako neko “slučajno” uđe u moj život i “klikne” nam hemija, to je sasvim u redu. Ali, ne želim da budem sa nekim, samo zato što svi drugi oko mene imaju partnera. Ne želim nekoga da me popravlja i leči moje rane. To mogu i umem sama.

Odbijam da jurim za nekim, umesto za svojim snovima. Ne želim da budem sa nekim, samo kako ne bih završila sama. Ne verujem da neko može da ispuni moj život dok ga ne ispunim sama, sa svim lepim stvarima, koje planiram da uradim.

Nemojte me pogrešno razumeti. Ne odbijam ljude, već jednostavno, ljubav i romansa mi nisu prioritet broj jedan.

Ja jurim za srećom. Jurim svoje ambicije. Polako, ali sigurno, postajem ona žena koja želim da budem.

I sigurna sam da kada budem spremna za ljubav, da će me ljubav i pronaći. Kao i ljubav, koja će biti spremna za mene.