Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

3 načina kako održati partnerovu zainteresovanost

Ako se pitate kako da zadržite partnerovu zainteresovanost verovatno ste u vezi koja ima frustrirajući scenario, kao na primer: već neko vreme se viđate sa čovekom u kog počinjete da se zaljubljujete; počinjete svojim prijateljima i roditeljima da pričate o njemu u superlativu; a onda odjednom, on nestaje.

Šta se desilo?

Počinjete sebe da krivite kako niste bili dovoljno dobri i niste uspeli da zadržite njegovu pažnju. Sada neka druga devojka ima ovog neodoljivog momka pored sebe.

Ovaj tekst je namenjen svim divnim i privlačnim ženama koje su se susrele i nosile sa muškarcima koji "odjednom" nestanu (a kladim se da su sve prošle kroz to!). U ovom tekstu ću vam predočiti tri glavne strategije koje će vam pomoći da naučite kako da zadržite čoveka u vašem životu i da on apsolutno zavoli da provodi vreme sa vama.

Prva stvar koju ću da naglasim pre nego što počnem da pišem o strategijama je, to je da ako je momak potpuno nezainteresovan da bude u vezi sa vama, onda ne gubite vreme pokušavajući da ga zadržite i zainteresujete. Ovde treba da slušate vašu intuiciju. Ako imate osećaj da vas je prešao i da ne želi da bude sa vama, nemojte pokušavati da ga prisilite. Koja je poenta kad on očigledno nije muškarac za vas?

Ovaj tekst je više prilagođen početku veze, odnosno onim danima kada počinjete da se zabavljate. On je verovatno okružen drugim ženama, a vi želite da znate kako se može zainteresovati za vas, tako da odbaci druge žene i usmeri fokus samo i isključivo na vas.

kako odrzati partnerovu zainteresovanost

Kako održati partnerovu zainteresovanost?

Postoje tri osnovne lekcije/strategije kako da muškarca zainteresujete za vas i radeći na ovim stvarima, možete učiniti da se on još više, posveti vama.

Mnogi terapeuti vas mogu savetovati da u tim momentima privlačenja njegove pažnje vi „igrate umne igrice sa njim“ ili „da ga učinite ljubomornim na društvenim mrežama“. Međutim, ovakvi saveti nisu dobri i nisu od prevelike pomoći. Vama su potrebne strategije, koje zaista funkcionišu i kako da ga držite zainteresovanim. Evo i koji su to načini kako zainteresovati muškarca.

Zapamtite da ste vi vredni čuvanja

Koliko je vaše samopoštovanje? Znate li koliko ste božanstvene? Ili se borite da se osećate dobro, dok se zabavljate sa muškarcima koji očigledno ne znaju vašu vrednost? Istraživanja su pokazala da visok nivo samopoštovanja može da utiče na vaše zadovoljstvo u vezi, kao i što može da utiče na samopoštovanje partnera. To znači da kada se loše osećate zbog sebe, vaše nesigurnosti mogu inficirati i način na koji se ponašate prema partneru, a to može imati negativan uticaj na vas oboje. Osim toga, nisko samopoštovanje može iskriviti vašu percepciju partnera. Naime, kada počnete da shvatate svoju suštinsku i sopstvenu vrednost, možete biti uspešniji u osvajanju muškarca. Jednom kada shvatite da su vaše vrednosti visoke, i on će to uraditi isto.

Pokažite mu da je vredan čuvanja

Kada cenite male stvari koje radi vaš partner, on će želeti da ih radi sve više. Recimo, ako ste upravo završili večeru i on vas prati do automobila i otvara vrata - eto sjajnog načina da mu priznate napor i njegovo viteštvo (za koje znamo da ga u današnje vreme skoro uopšte i nema) i pre nego što uđete u auto, poljubite ga i recite mu da je slatko to što vas je ispratio i otvorio vrata jer momci više uopšte ne rade takve stvari. Od tog trenutka nikada se više neće desiti da vam ne otvori vrata. Znači, kada uradi nešto dobro dajte mu tu poslasticu i nagradite ga rečima hvale i ljubaznim gestom.

Evo još jednog primera, ako vaš partner planira za vas lepu večeru za vikend, da bi pokazali svoju zahvalnost, sledeći put iznenadite vi njega. Najbolji tip odnosa je kada ljudi konstantno ulažu sve više i više u odnos, pokušavajući da drugu osobu učine što srećnijom. Iako iz ovoga možemo da pretpostavimo da je najzadovoljnija osoba koja je uložila napor u akciju i prima reči hvale i ljubazan gest, istraživanja zapravo pokazuju da davalac oseća više pozitivnosti i ima veće samopoštovanje. I davalac se oseća više posvećen primaocu jer više vrednuje kada više ulaže.

POVEZANO - Kako da muškarac trči za vama?

Ne prestajte da flertujete

Kada prođe nekoliko meseci nove veze, verovatno ćete početi da gubite deo onog intenzivnog osećaja leptirića u stomaku. Neki od vaših flertova mogu nestati, ali to znači da morate pronaći drugi način kako biste ga zadržali zainteresovanim. Studije pokazuju da postoje različite vrste ljubavne hemije koja preplavljuje telo u svim fazama odnosa. U početku, kada ste ludi za njim, vaš mozak pumpa tone dopamina i norepinefrina u vaše telo. Kada pređete u fazu posvećenosti partneru, to preuzima oksitocin i vazopresin. Čak i kada su leptirići odleteli, možete da nastavite da koketirate sa vašim partnerom. Izdvojte vreme za izlazak i setite se kako je bilo kada ste se upoznavali. Istraživanja su pokazala da oni koji su bili najsrećniji u svojim odnosima, flertovali su sa partnerima kako bi održali intimnost. Na koji način možete da povratite ili ubacite flert u vašu vezu? Na primer kada ste na zabavi, a nalazite se na suprotnim stranama prostorije, možete da mu namignete. Možete da ga poljubite iznenada. Da ga zagolicate. Bezbroj je načina, a vi treba samo da održavate te stvari laganim i zabavnim.

Ovi predlozi su zreli i zasnivaju se na izgradnji odnosa, poštovanja i strasti, a to nije nešto što je zagarantovano u svakoj vezi. Ako ste ozbiljni u vezi sa svojim čovekom, onda morate da mu pokažete da ste vredni njegovog vremena, da cenite ono što on radi i da posle tolikog vremena koje ste proveli zajedno, on još uvek čini da vam zaigra srce. Ako je on pravi muškarac za vas, 100% će uzvratiti vaš istom merom.