Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

​Dešifrovani govor ženskog tela – 3 pozitivna i 3 negativna signala

Ženska psihologija je neshvatljiva za većinu muškaraca (pa i same žene...) Napisane su hiljade i hiljade stranica na kojima su naučnici, filozofi, psiholozi i sociolozi pokušavali da utvrde u čemu je tajna ženske misteriozne psihe, ali kako god da se okrene, žensko je ostalo nedokučeno i za mnoge muškarce, prava enigma. Postoje međutim univerzalni znaci, govor tela ženske osobe, prema kojima možete pretpostaviti da li se nekome dopadate ili ne. Govor tela je neverbalna komunikacija između dve osobe koja se odigrava nesvesno, u zavisnosti od naših osećanja: da li nam je neko privlačan, odbojan, da li smo njime zastrašeni ili se osećamo dominantno.

Sajt za upoznavanje Lepotica i Zver donosi tekst o 3 signala koji ukazuju da joj se dopadate i 3 kojima pokušava da vam stavi do znanja da nije zainteresovana

Kako žena pokušava da zavede partnera govorom tela i da mu pokaže da je zainteresovana?

1. Poigravanje sa pramenom kose

Najčešći i najstereotipniji signal da je neka žena ili devojka zaintrigirana i privučena vama jeste poigravanje pramenom kose. Na ovaj način one nesvesno skreću pažnju muškarca na svoju kosu koja je simbol ženstvenosti i prikazuju sebe kao razigranu, „vragolastu“ osobu koja voli da se poigrava. Ovo se takođe može protumačiti i kao pozitivna trema ili nervoza koju žena oseća jer želi da ostavi dobar utisak na partnera.

2. Izlaganje vrata ili unutrašnje strane ručnog zgloba

Ženski vrat je hiljadama godina kroz ljudsku istoriju bio predmet požude, umetnosti i obožavanja jer je simbol ženske prefinjenosti i elegancije. Ukoliko žena sklanja kosu sa strane i time ogoljava vrat, znači da je zainteresovana za partnera jer želi da se prikaže kao nežna dama kojoj je potrebna zaštita. Ranjivost se takođe nesvesno manifestuje ukoliko dama drži cigaretu (ukoliko puši) u ruci tako da je unutrašnja strana zgloba otvorena i okrenuta prema muškarcu.

3. Spušteni kapci

Spušteniji kapci koji su simbol Merilin Monro i njenih fotografskih poza simbol su fizičkog uživanja. Sociolozi i proučavaoci govora tela tvrde da ženske osobe imaju tendenciju da spuštaju kapke dok su u društvu privlačnih muškaraca jer takav pogled podseća na uživanje, tj. žena time simulira uživanje u seksualnom smislu.

Kako žena pokazuje odbojnost i nezainteresovanost?

1. Prekrštene ruke

I kod muškaraca i kod žena se ovaj gest smatra odbojnim i signalom da nisu zainteresovane za partnera, već da ga, štaviše, smatraju iritantnim i da ne žele da nastave komunikaciju. Prekrštene ruke označavaju „granicu“ i stoje poput znaka „stop“ ispred žene odnosno muškarca. Prekrštene noge kod žena označavaju suprotno – prekrštene noge su signal da joj se dopadate.

2. Razdaljina

Ukoliko žena pokušava da održava razdaljinu između sebe i muškarca znači da ona ne želi njega u svom prostoru i da nije zainteresovana da se zbližava sa njim. Kada se dvoje ljudi privlači, oni će nastojati da ostvare fizički kontakt na bilo koji način, dodir po ramenu, po laktu, butini, slučajni dodir po ruci... Za sve ovo je potrebna bliskost, koju žena onemogućava ukoliko joj muškarac nije privlačan.

3. Izbegavanje pogleda

Pogled može značiti više od hiljadu reči. Pogledom se može iskazati i privlačnost, i zaljubljenost, zaintrigiranost ali i odbojnost ukoliko se direktan pogled u oči konstantno izbegava. Kada žena gleda svugde osim u muškarca koji se nalazi ispred nje, znači da ga ne nalazi zanimljivim i da drugog sastanka verovatno neće biti.

Sviđaju Vam se tekstovi? Pročitaje ostale tekstove na Lepotica i Zver blog -u.