Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Ženski ljubavni rečnik: šta žene govore, a šta zaista misle?

Vaša partnerka vam je rekla da ne želi da ide sa vama na druženje sa vašim prijateljima. Kasnije, međutim, ljuti se što je niste poveli sa vama. Da li vam ova situacija zvuči poznato? Koliko puta ste ostali zbunjeni jer, iako ste uradili ono što je vaša partnerka rekla, to nije bila ispravna stvar? Definitivno ima neke istine u čuvenoj rečenici da su “Muškarci sa Marsa, a žene sa Venere”. Nekada, zaista deluje kao da nismo ista vrsta, sa iste planete ili da govorimo potpuno drugačijim jezikom. Muškarci su jednostavna bića i kod njih najčešće važi pravilo: “Što na umu – to na drumu.” Međutim, žene se često služe kompleksnijim jezikom, koji je većini muškaraca nepoznanica. To su one rečenice koje zapravo skrivaju neku dublju poruku, koju žene žele da umete da pročitate između redova. Da bismo vam pomogli da izbegnete zabune, sukobe i rasprave u budućnosti, danas dešifrujemo ženski ljubavni jezik i otkrivamo šta žene govore, a šta zaista pod time misle!

Dešifrovanje ženskog ljubavnog jezika

Razlike između muškaraca i žena izuzetno su popularna tema, posebno kada je u pitanju dešifrovanje ženskog ljubavnog jezika. Jedna od najčešćih primedbi koje muškarci imaju za svoje lepše polovina je: „Zašto žene jednostavno ne kažu šta misle?“ Žene često koriste metafore, analogije, indirektno i suptilno prenošenje ideja i značenja. Nije ni čudo što muškarci nemaju pojma šta žene očekuju od njih! Do sada ste verovatno naučili da se iza ženskih reči kriju mnoga, skrivena značenja. Za razliku od muškarca, one se često koriste suptilnim nagoveštajima i navođenjima, koji bi trebali da vas okrenu u željenom smeru. Ovaj način komunikacije nije nužno bolji niti gori od vašeg – samo je jednostavno drugačiji. Muškarci su jednostavniji, dok žene poseban značaj pridaju detaljima. Mnoge greške koje muškarci prave rezultat su toga što ne znaju kada treba da shvate ono što je žena rekla doslovno, a kada treba čitati između redova i kopati po dubljem značenju. Ukoliko želite da izbegnete nesporazume, od ključnog značaja je da naučite da “čitate između redova” i znate šta žena zaista misli kada vam nešto kaže. U tome će vam pomoći naš ženski ljubavni rečnik.

sta zene govore a sta zaista misle

Šta znači kad žena kaže da...?

Ovo je jedno od najčešće pretraživanih pitanja, koje nam otkriva da su muškarci često zbunjeni kada je u pitanju to šta žene zaiste žele i misle. Žene imaju reputaciju da ne govore tačno ono što im je na umu, i to je donekle tačno. U određenoj meri, žene nauče tako da komuniciraju kako bi se osećale sigurnije određenim situacijama, kako ne bi bile ranjive ili nekoga uvredile. Iako pokušavaju da budu suptilne u vezi onoga što govore, često misle da je ono što pokušavaju da kažu očigledno. Muškarcima, međutim, to obično nije, što dovodi do zabune. Stoga, pomoćićemo vam da premostite jaz između onoga što vam vaša partnerka govori i onoga šta zaista misli i želi. Vreme je za dešifrovanje ženskog ljubavnog jezika!

Ženski ljubavni rečnik - Šta žene govore a šta zaista misle?

Ono što žena govori i ono što muškarac čuje nije uvek u skladu jedno s drugim. Takođe, ono što žena govori i ono šta zaista misli, takođe može biti u suprotnosti. Ne treba vam prevodilac za svoju lepšu polovinu! Sve što je potrebno je da znate kako da dešifrujete ženski ljubavni jezik, da biste znali šta žene zaista misle kada vam saopšte nešto. U nastavku, sledi mali ženski ljubavni rečnik, koji vam uvek može biti pri ruci, kada ste u nedoumici.

“Da li stvarno želiš da idemo tamo?”

Kada žena kaže nešto tipa “Da li ti se baš ide (tu i tu)?”, ono što zapravo želi da vam da do znanja jeste da joj se tamo u suštini ne ide, ali ne želi da vas razočara, kvari planove ili ispadne sebična. Verovatno se nada da ćete osetiti njenu nedoumicu i da ćete ponuditi neki alternativni plan koji će joj više odgovarati.

“Zašto ne bismo otišli samo nas dvoje?”

Ukoliko vam žena ovo kaže, ona zaista misli: "Ne želim da idem sa tvojim prijateljima / porodicom / kolegama. Želim da budemo sami.” Ukoliko vam često pominje ovakve rečenice, verovatno joj fali zajedničkog vremena nasamo sa vama, u intimi, ali ne želi da deluje kao da ima nešto protiv vama važnih ljudi.

“Da li znaš koji je danas dan?”

Ukoliko čujete ovu rečenicu od žene, verovatno ste u velikoj nevolji. Ovo verovatno znači da je taj dan njen ili nečiji rođendan, vaša godišnjica, međunarodni dan žena ili neki drugi važni datum na koji ste zaboravili, ali je verovatno previše uvređena ili ponosna da vas direktno podseti, te želi da to sami shvatite i ispravite što je brže moguće.

“Ništa / Nema veze”

Ukoliko pitate ženu šta nije u redu, a ona kaže „ništa“, to zapravo znači „Ništa, osim ako ti je stalo da me saslušaš i daš mi priliku da se požalim“. Kad god žene koriste “ništa” ili “nema veze” u raspravama u vezi, to uglavnom ukazuje na frustraciju i da zapravo ima “velike veze”, samo ima osećaj da je ne razumete, ljuta je ili želi da sami shvatite u čemu je problem.

“Kako god hoćeš”

Ovo je test vaše procene. Ono što žena zaista misli kada ovo kaže je da ne želi da vam ona kaže da li je određena stvar u redu ili ne, jer smatra da je dovoljno poznajete ili da biste trebali da imate dovoljno zdravog razuma da izaberete pravu stvar. Kada žena izvuče ovu rečenicu iz svog rečnika, donosite odluku pažljivo!

“Šta si rekao?”

Velika je greška ukoliko na ovo pitanje ženi odgovorite tako što zaista ponovite ono što ste upravo izjavili. Kada žena ovo kaže, to zapravo ne znači da vas nije dobro čula, što biste automatski pomislili, već uglavnom da je šokirana onime što ste izjavili i da vam je ovo doslovno prilika da još jednom razmislite, te parafrazirate ili povučete ono što ste upravo rekli.

“U PMS-u sam”

Ovo je jedna od stvari iz ženskog rečnika koju ne morate da dešifrujete već zaista znači upravo to što je izgovoreno. Međutim, ono što se krije iza ovoga ukoliko malo dublje zakopate ispod površine jeste da vam najavljuje da je verovatno neraspoložena ili razdražljivija, te da pazite kako se ponašate, kao i da joj je potrebno malo dodatne ljubavi, razumevanja, nežnosti i pažnje. I verovatno čokolade.

“Uskoro”

Ženski pojam o vremenu obično znači da je „uskoro“ jednako neodređenom vremenskom okviru, uglavnom ne manjem od 60 minuta, pogotovo ukoliko je u pitanje kupovina ili spremanje. Žene ne žele da je ubrzavate ili se ljutite na nju, te će često govoriti da je “Spremna za 5-10 minuta”, iako ćete najverovatnije sačekati malo duže. Na kraju krajeva, kada je ugledate, čekanje će se isplatiti.

“Zašto ne bismo probali/uradili nešto drugačije/novo?”

Na ovaj način, žena uglavnom želi da vam kaže da ima osećaj da vam je veza zapala u rutinu ili monotoniju, da želi više romantike i spontanosti, kao i da više obraćate pažnju na njene potrebe, ali ne želi da vas povredi i saopšti vam da ste donekle odgovorni za to kako se oseća. Pokušajte da je iznenadite ili začinite vašu vezu, za dobrobit oboje.