Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Želite seks tokom trudnoće? Evo i šta to znači

Nije neobično da želite seks tokom trudnoće. Možete se osećati nelagodno zbog toga i misliti da će takvo stanje trajati večno i tada možda nećete želeti da budete bliski sa ljudima oko sebe. Ali to nije istina - opustite se. Veoma je uobičajeno da dok ste trudni osećate potrebu za intimnim odnosima. Međutim, zbog trudnoće, to vam stvara neugodan osećaj. To je zbog velikog abdomena, što vam daje izgovor da probate novu zabavu i nove poze.

Naučno je dokazano da i žene i muškarci mogu uživati u intimnim odnosima, posebno kada su trudnoće sa niskim rizikom. Možda se vaš partner plaši da to učini sa vama ili vi niste raspoloženi, ali dobra vest je da je vaginalni seks u trudnoći potpuno bezbedan, osim ako imate problema sa trudnoćom o kojim je vaš nadležni lekar trebao da vas obavesti. To znači i da je većina položaja, odnosno poza sigurna, tako da vaše jedino ograničenje, može da bude samo nelagodnost koje pojedine poze izazivaju kako trudnoća napreduje.

seks u trudnoci

Seks u trudnoći

Savršeno je uredu i normalno da želimo intimne odnose i seks u trudnoći. Međutim, ono što se ovde pitamo je koji su razlozi zbog kojih se žene osećaju više uzbuđeno tokom trudnoće?

Hormoni

Tokom trudnoće se dešavaju sve vrste hormonskih stvari Iipotpuno je normalno da budete uzbuđeni. Pa ako jeste, zašto vi i vaš partner ne biste imali intiman odnos. Trudnoća takođe znači i da vam može biti muka, da možete biti umorni… Zašto onda da ne iskoristiti trenutke kada možete?

Emocionalna bliskost

Kod žena je seksualni nagon mnogo više od rada samih hormona i mnogo je složeniji. Naučnici kažu da ako se trudna žena ljubi, znači da je zaljubljena u partnera, da se oseća sigurno i da želi da potvrdi da je tako i sa druge strane. Neke žene se tokom trudnoće osećaju mnogo seksipilnije. U svakom tromesečju mogu varirati pitanja vezano za intimne odnose. Tokom trudnoće većina trudnica preferira intimnost i bliskost zagrljaja, kao i ljubljenje sa partnerom tokom seksualnog odnosa. Dobra komunikacija i poštovanje emocionalnih i psiholoških granica treba da bude prioritet za partnere, kao i kod svih drugih seksualnih odnosa.

Fizička potreba

Kada su u pitanju žene, seksualna osećanja su isprepletena sa osećanjem ljubavi. Trudna žena koja traži seksualni susret, traži fizičku bliskost, želi da joj se vrati osećaj da je još poželjna. Ona želi da izrazi svoju ljubav i da pruži zadovoljstvo svom partner kog obožava.

Međutim, iako je seks u trudnoći potpuno uredu, postoji nekoliko situacija kada to ne bi trebalo da radite i gde treba da konsultujete svog lekara. To su situacije koje uključuju krvarenja tokom trudnoće kao i komplikovane trudnoće. Komplikovane trudnoće su retke i većina ljudi nema nikakvih problema, tako da mogu da imaju seksualne odnose bez uzrujavanja.