Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto žudim za muškom pažnjom?

Da li se često zapitate: „Zašto žudim za muškom pažnjom?“ Želja da se osećate dobro i privlačno je jedna stvar, ali konstantna potreba za pažnjom, pogotovo muškom, je sasvim druga. Postoji određeni nalet adrenalina koji vam udari pravo u grudi kada vam muškarac koji vam se dopada pokloni pažnju. To može biti nešto sasvim jednostavno poput osmeha ili malo flerta. To u suštini zapravo i nije važno, jer sam uticaj pažnje bilo kog oblika može biti poput zavisnosti. Da li se uhvatite da prečesto žudite za muškom pažnjom? Ako je odgovor potvrdan, da li je to kratkotrajna žudnja, odnosno želja, ili stvarna potreba? Postoji velika razlika. Ukoliko žudite za pažnjom, to je prilično normalno. Svi žudimo za pažnjom nekoga ko nam je bitan ili nam se dopada, ali ukoliko osećate da vam je to potrebno da biste se osećali dobro po pitanju sebe, vreme je da zavirite iznutra i otkrijete koji je izvor vaše potrebe za pažnjom.

zasto zudim za muskom paznjom

Zašto žudim za muškom pažnjom?

Žudnja je nešto što želite. To je nešto u čemu uživate i što vam daje privremeni osećaj zadovoljstva. Pretvarajte se da je vreo, sunčan dan. Neko prolazi pored vas sa sladoledom u ruci. Voda vam kreće na usta. Žudite za tim sladoledom koji će vas ohladiti i znate da ćete, kada ga dobijete, osetiti privremeni nalet zadovoljstva. To je ono što se dešava kada vam muškarac koji vam se dopada pokloni malo pažnje. Svi to doživljavamo. To je deo privlačnosti i normalno je da želite da privučete nečiju pažnju. Ako ništa drugo, to znači da vas imaju u vidu, priznaju vaše postojanje i na neki način, to je samo po sebi zadovoljstvo! Međutim, ukoliko se ta žudnja pretvori u očajničku potrebu za pažnjom, uzmite u obzir ovu situaciju. U osnovi, vi ste tog muškarca postavili na pijedestal toliko visoko da ga ništa neće oboriti sa njega. Kao rezultat, sam pogled na njega daje vam nalet adrenalina toliko snažan da je poput najjače droge. Kada vam ta osoba, ipak, ne poklanja tu pažnju, možda jer je zauzeta, pod stresom ili mu se možda neko drugi dopada, osećate se tužno, a vaše samopouzdanje opada. Tada, ukoliko se ovo ponovi više puta dolazi do toga da se zapitate "Zašto žudim za muškom pažnjom?" Ovde problem ne leži u pažnji, već u činjenici da vam je vaše samopouzdanje glavni problem, jer vam ta pažnja potrebna i neophodna da biste se vi osećali dobro. Vreme je za intervenciju.

Potreba za pažnjom i i poželjnošću

Sama činjenica da se pitate "Zašto imam potrebu za muškom pažnjom?" znači da ste na pravom putu. Kao što znamo, prvi korak je osvešćivanje i priznanje. To znači da već razumete svoju žudnju i preispitujete je. Sada se zapitajte da li je to uobičajena želja za lepim osećajem koji pažnja muške osobe izaziva ili vam je potrebna pažnja da biste se osećali dobro po pitanju sebe. Ukoliko je u pitanju poslednje, trebalo bi da se fokusirate na broj jedan. Šta vam nedostaje u životu? Jasno mislite da je u ovom trenutku to muškarac, ali da vam kažem jednu stvar – bilo koji muškarac vam neće pružiti ono što vam treba u životu, to samo vi možete učiniti. Naravno, oni vam mogu učiniti život ugodnijim i možete stvoriti vezu koja vas ispunjava emotivno. Ipak, postoje neke stvari koje morate da uradite sami da biste to razumeli. Morate se osećati kao da ste sami sebi dovoljni da biste pronašli pravu sreću, jer muškarac, niti njegova pažnja, to neće učiniti umesto vas. Činjenica da sebi postavljate ovo pitanje je dobar početak. Sada se zapitajte o čemu se radi kada je u pitanju vaša potreba za pažnjom, odnosno koji njen produkt vam se zapravo dopada. Da li je to zato što osećate kao da vas on primećuje? Ili zato što mislite da to što vam pruža pažnju znači da se i vi njemu dopadate? Da li je to zato što se ne osećate vredno i cenjeno većinu vremena, a onda od jednom da? Budimo iskreni, on je samo muškarac. Mogao bi biti najzgodniji, najljubazniji, najtalentovaniji i najduhovitiji momak na planeti, ali on je na kraju dana samo ljudsko biće sa manama, kao i svi drugi. Zašto pretpostavljate da vredite manje od njega i da vam je potrebna njegova pažnja da biste se osećali dobro?

Samopouzdanje kao ključ

Ljudi mogu u svakom trenutku da vas napuste. Zvuči depresivno, ali to je istina. Ipak, upravo to je razlog zašto biste trebali biti dovoljno nezavisni i samostalni, da biste znali sa sigurnošću da ćete bićete dobro šta god vam se dogodi u žiotu, jer imate sebe i umete da budete srećni i sami. Kada se iskreno zapitate „Zašto žudim za muškom pažnjom?“, budite sigurni da je odgovor razuman. U suprotnom, morate imati ozbiljan posao samootkrića. Ukoliko su samo samopouzdanje i lična ispunjenost problem, kao što uglavnom i biva, samo vam je potrebno malo rada na sebi. Bila sam u identičnoj situaciji. Pre nekoliko godina nedostajalo mi je samopouzdanja i nisam mislila da sam vredna pažnje.

Dakle, kada bi mi momak koji mi se zaista dopadao dobacio osmeh, pogled ili mi se obratio, odjednom bih se osećala kao da sam možda ipak vredna. Držala sam se tog ciklusa neko vreme, pre nego što sam pokrenula ogroman poziv za buđenje. Počeo je da se viđa sa drugom devojkom i njoj poklanjao sada svu pažnju. Malo me je zabolelo, biću iskrena, ali me je dovelo do pitanja zašto sam se toliko zaglavila u mrvicama pažnje koje mi je on bacao na put. Šta ga je učinilo tako posebnim? Zašto sam se osećala tako nevidljivo? Zašto sam pretpostavila da nisam dostojna bilo čije pažnje?

Tek kada sam počela sve to da preispitujem, shvatila sam da baš i ne živim svoj najbolji život. Kakav je to život kada čekaš nekoga ko ti pokloni malo pažnje, da bi se uopšte mogao osećati dobro? Dakle, počela sam da radim na sebi. Da idem u teretanu i da kažem „da“ pozivima da izađem sa prijateljima, za koje sam uvek imala izgovore u prošlosti. Počela sam da sanjam o dalekim destinacijama i putovanjima. I znate šta? Uspelo je. Više me nije briga za pažnju koju mi neko pruža. Mislim, ako neko poželi da mi je pokloni, neću se, naravno, žaliti. Ali, ni malo mi ne smeta ukoliko je nema. Previše sam zauzeta uživanjem u svom životu. Da li i dalje uživam u malo flerta sa muškarcima? Naravno! To je deo svakog čoveka. I normalno je ponekad žudeti za pažnjom i flertom, ali ne i zavisiti od toga. Da li vidite razliku? Ironično je to da tek onda kada se počnete zaljubljivati u sebe i odbacite tu očajničku potrebu za pažnjom, zapravo privlačite ljubav u svoj život. Zanimljiv svet, zar ne?