Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto žene varaju svoje verne muževe?

Šta se događa kada žene varaju, a muževi traže pomoć? Svi smo mogli svedočiti raznim prevarama u medijima i sigurno smo čuli razne tračeve po komšiluku - stereotipični neverni muž, flert sa drugim ženama, dok emotivno zanemarena supruga plače kod kuće. Ali, šta se dešava kada se te uloge obrnu? Šta se događa kada je u pitanju neverna žena, koja vara svog vernog muža? Postao je primećen novi obrazac neverstva i prevara, u kojem sve više muškaraca poseže za savetovanjem i pomoći, nakon saznanja da ih njihove žene varaju. Ovi muškarci tvrde da su oni ostali verni i odani, nadajući se da će uspeti da prođu kroz oluju afere, prevaziđu je zajedno sa partnerkom i ostanu zajedno. Vredno je i napomenuti da su mnogi od ovih vernih muškaraca osporili rodne norme, dozvolivši sebi da budu ranjivi i zatraže stručnu pomoć, razbijajući predrasude „nevernih muževa“ i „nevernih muškaraca“. Ali, pređimo na najintrigantnije pitanje ove teme: „Zašto žene varaju?“

zasto zene varaju svoje muzeve

Zašto žene varaju svoje verne muževe?

Žene imaju visoku i razvijenu emotivnu inteligenciju, vešto izražavaju i identifikuju svoje emocije, osećaju stvari strastveno, na dubokom nivou i bave se samo-refleksijom, odnosno introspekcijom. Kroz moje opsežno istraživanje o rodnim razlikama kada su u pitanju neverstvo, preljube i varanje, tradicionalno i iz pogleda različitih teorijskih rezonovanja, žene uglavnom imaju tendenciju da varaju iz pretežno emotivnih razloga, koristeći zaljubljivanje ili intenzivnu konekciju sa nekime, kao opravdanje svojih postupaka. Muškarci i muževi su, s druge strane, skloniji prevari iz fizičkih razloga i nagona, kao na primer kada su nezadovoljni svojim seksualnim životom ili smatraju nekoga neodoljivo privlačnim. Ljudima se govori i plasira ideja da se varanje ili afere događaju jer je postojeći odnos na neki način oštećen. Prevareni muškarci, izjavili su kako su svojim ženama pružili sve - botoks, renoviranje kuće, putovanja, ali i druženje, pažnju i podršku. Pa, šta je onda bilo narušeno?

Ovi muškarci sami nisu često mogli prepoznati šta je to što nedostaje njihovoj vezi ili braku, kao ni to šta bi se moglo poboljšati, osećajući se šokirano i zatečeno zbog izdaje i prevare svog partnera, odnosno svoje žene. Uz negodovanje, muškarci su koristili kao argument činjenicu da im žene nikada nisu direktno rekle da su nezadovoljne u svojim brakovima. U ovim situacijama jasno je da je negde došlo do prekida u komunikaciji. Međutim, nisu uvek loša komunikacija, nedostatak vremena provedenog zajedno ili manjak emotivne bliskosti uvek ono što dovodi ka prevari ili zaljubljivanju. Zašto onda žene varaju svoje verne muževe? U čemu je nastao problem?

Kroz svoja iskustva u vidu savetovanja, svedočila sam raznim kontradiktornostima u vezi sa stereotipnim rodnim razlikama (razlikama polova) kada je u pitanju varanje i neverstvo. Na primer, postoje supruge, žene, koje osećaju jak emotivni afinitet prema svojim muževima, ali ih opiju strast i uzbuđenje koje sa sobom nose afere. Ove žene često varaju sa više vanbračnih partnera. Čula sam ih kako same sebe more pitanjima poput: "Šta nije u redu sa mnom?" ili "Da li sam loša osoba?" Preispitivale su same sebe, kako bi uvidele da li se uklapaju u okvir tradicionalnog braka ili je za njih prirodnije imati više partnera tokom godina. Monogamija je, ipak, ljudski konstruisan koncept i možda nije za svakoga. Ta činjenica se kosi sa socijalno-društvenim moralnim normama i tradicijom, ali ju je važno uvažiti i prihvatiti.

Žene opisale neverstvo kao uzbudljiv život

Razni odgovori se javljaju na pitanje zašto žene varaju svoje muževe, poput toga da su im partneri previše „popustljivi“, dobri, neinteresantni, dokoni ili da im prepuštaju svu kontrolu i sav teret ostavljaju na njihovim leđima, priznajući da kada im je dat prst, pređu na celu šaku. Većina žena je plakalo, navodeći da nikada nisu želele svesno i namerno da povređuju svoje muževe , kao i da prevara nije bila zlonamerna, već samo sebično ugađanje sopstvenih želja i poriva. One su reagovale na trenutnu zahvalnost, izazov i stimulaciju, umesto da razmišljaju o posledicama svojih postupaka.

Takođe sam primetila da neke žene koje varaju svoje muževe imaju istoriju seksualnog zlostavljanja ili depresije iza sebe, neprestano tražeći nedostižnu sreću mentalitetom „trava je zelenija u tuđem dvorištu“, umesto da nauče kako da pronađu sreću u svojim trenutnim i postojećim situacijama, muževima i brakovima. Mnogi muževi dolaze slomljeni, govoreći: "Volim je, čak i zbog njenih mana", voljni da rade na svom braku i posle izdaje i prevare od strane žene. Međutim, mnogi su dočekani dvosmislenošću i pesimizmom od strane svojih nevernih žena. Kažu da je sve što žele čuti od njim samo: "Žao mi je, neće se ponoviti", ali ove žene su većinski oklevale da im pruže tu satisfakciju, moguće jer su bile realne u pomisli da možda ne mogu garantovati takvu budućnost. Iskrenost je svakako uvek bolja opcija, nego maskiranje realnog stanja.

I prevareni muškarci traže pomoć

Muškarci se takođe nalaze u većini terapijskih poslova, uprkos popularnom mišljenju – oni stalno traže savete, čitaju knjige o samopomoći, traže podršku od prijatelja i porodice i pokušavaju što više vremena da provode zajedno sa ženama, kao bračni par. Viđala sam to mesecima, dok ne dostignu tačku sagorevanja, kada počnu da preispituju šta zaista zaslužuju u vezi i ne počnu davati prednost sopstvenim potrebama, koje u takvim situacijama nisu udovoljene.

Često me pitaju da li bi trebali da ostanu ili odu i napuste taj brak i nevernu ženu, zabrinuti da će se njihove žene ponovo uključiti u slično ponašanje vremenom. Svaki je slučaj različit i priča za sebe, ali stvarnost je ta da se ne mogu spasiti baš svi odnosi, veze i brakovi. Inspirativan aspekat svega toga je taj da su kroz terapiju i samoistraživanje neki od ovih muškaraca napustili svoje brakove sa više samopouzdanja, većim razumevanjem svog odnosa i optimizmom u pogledu svojih budućih ljubavnih života.

Isto tako, mnogi brakovi u kojima su i neverna žena i prevareni muž bili spremni da pređu preko prevare i rade na svom braku, uspeli su da izvuku srećan kraj iz čitave priče o neverstvu. Pravila nema, a na vama je da se postavite u svojoj ličnoj situaciji, ako do prevare dođe, onako kako vi osećate da treba. Žene varaju svoje muževe iz mnogih razloga, čiju pozadinu samo one na kraju dana tačno znaju, isto kao i kada su u pitanju neverni muškarci.