Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto novac (ne) može da kupi sreću u ljubavi?

Ako pitate nekoga da li novac može da kupi sreću, većina ljudi će reći - NE. Ali, da li je to stvarno istina? Bićemo realni, novac MOŽE da kupi sreću, barem kada pričamo o sreći u ljubavi.

Pre nego što nastavimo dalje i, dozvolite nam da vam objasnimo malo detaljnije.

Većina filozofa se neće složiti sa ovim, ali novac može kupiti sreću, “barem” kada je ljubav u pitanju. Verovatno se možemo saglasiti da je ljubav jedna od najvažnijih stvari u životu, zar ne?

da li novac moze da kupi srecu

Sreća, ljubav i naravno, novac

Ako ste zadovoljni i srećni u ljubavi, onda ste srećni zadovoljni i u drugim aspektima vašeg života. I zato, novac vam može kupiti sreću u ljubavi.

Ali, šta je to što povezuje ljubav, duboki džep, zlato ili prstenje sa dijamantima?

Vrlo verovatno - ništa.

Zašto?

Zato što, ako logički pričamo, kada nam se neka osoba svidi, privlačnost i zaljubljenost se u većini slučajeva, bazira na izgledu (pojavi) kao i samoj ličnosti i karakteru te osobe.

Sasvim je normalno da sa osobom koja nam se sviđa i prema kojoj gajimo osećanja, želimo da provodimo vreme i radimo neke stvari zajedno.

Zašto bogati muškarci žele ženu koja nije previše materijalno bogata?

Sreća, novac, mir i tišina…

Na početku veze i ljubavi, novac, hipoteka, dugovi i bankovni račun - nisu teme za razgovor. A čak i ako počne razgovor na te teme, nekima može da bude neprijatno i vrlo ubrzo se i menja tema razgovora.

Budimo realni i pogledajmo istini u oči - iako ne pričamo o tome na početku veze, skoro svi želimo bolje poslove koji su bolje plaćeni, veće, lepše, komfornije stanove i kuće i nov, brz i skup automobil. Pa, ako se sve vrti oko novca, zašto ne bi i ljubav?

Novac (ne) može da kupi sreću u ljubavi

Filmovi nam prikazuju jedno, dok je realnost malo drugačija. To je problem i sa ljudima. Na filmu, vidimo muževne muškarce u dirljivim scenama gde on govori njoj : “Ne mogu da te oženim… jer gde ćemo živeti? U mom ćumezu? Sa svinjama u njemu kada je zima da se ne bi smrznule?” a onda mu ona odgovara : “Da dragi, sa svinjama…”.

Ovo je uzeto iz filma “Priča o vitezu”, u slučaju ako se pitate.

Ali, šta je sa filmom “U potrazi za srećom”, gde Gardnera žena ostavlja iz razloga jer nije pravio dovoljno novca? Sve je kliše i preuveličano, pogotovu kada su novac i ljubav u pitanju.

Faze ljubavi, novac i sreća...

Ne želim da zvučim kao neko kome je novac najbitniji, ali u određenoj meri, ovo je istina. Hteli vi to da priznate ili ne - bez novca je jako teško živeti danas. Novac je katalizator čitave hemijske reakcije, dobro poznate izreke : “živeli su srećno do kraja života”.

Naravno, bez novca je moguće biti na vrhuncu sreće, ali nekako se ispostavlja da je do toga teže doći nego što to mislimo. Ako želite da budete u vezi sa nekim, sve je do balansa i postoji mnogo kriterijuma koji su bitni kada tražimo našeg idealnog partnera.

Za većinu nas, ti kriterijumi se mogu podeliti u 3 faze. Ako ne znate koje su to faze, vreme je za “prosvetljenje”, sviđalo se to vama ili ne i skoro svi pratimo ove faze, bilo to svesno ili nesvesno.

Izgled i ličnost - prva faza

Ovi kvaliteti su prvi što nas impresioniraju na početku jedne veze, dok je sve novo i dok se upoznajete bolje. Ovo može da traje nekoliko dana, nedelja pa i ponekad, nekoliko meseci. U ovoj prvoj fazi, ne provodite previše vremena zajedno a i dok ste zajedno, sve se svodi na obostranoj ljubaznosti.

U ovoj fazi, prikazujete svoje najbolje ja, možda i tražite odobrenje od prijatelja i sami posmatrate osobu kako bi je upoznali što bolje.

Zajednički interesi, ljubaznost, povezivanje - druga faza

Ako mislite da je vaš partner dovoljno dobar i ako se uklapa u vaše kriterijume i to za čim tragate, prelazite iz prve u drugu fazu, i vreme je da se pripremite za nju. Ova faza se dolazi nakon što su parovi prešli “barijere” poljupca, seksa i intimnosti.

To je faza kada “cveće koje cveta”, dobija malo dublji “miris” - miris deljenja i razumevanja. Sve je do interesovanja sa obe strane gde shvatate da li vaš potencijalni partner ima kvalitete koje tražite, kao što su ljubaznost i harizma, u kojoj možete obostrano da uživate u ljubavi.

Seks, emotivna podrška, bogatstvo (novac) - treća faza

Ova faza počinje nakon početka zajedničkog života ili posle venčanja. Ako ste oboje prošli kroz prve dve faze, to je sjajno jer ste prebrodili mnoge stvari i poteškoće koje mogu da utiču na prekid odnosa.

Pod ovu treće faze su spadaju stvari kao što su seks, emotivna podrška i naravno - novac.

Bez obzira da li ste spremni da prihvatite to ili ne, novac igra veliku ulogu kada je održavanje veze i ljubavi u pitanju. I sve dok ima dovoljno novca, novac može kupiti sreću u ljubavi, i još mnogo toga.

Ne kažemo da nećete moći da savladate mnoge prepreke i da živite srećno ako se ne uklapate u svim kriterijuma navedenih faza, ali bez novca, mnoge stvari i život mogu biti dosta teži i depresivniji.

Ako nam ne verujete, pogledajte samo malo oko sebe. Nedostatak novca je razlog zašto mnoge veze i brakovi danas ne opstaju. Sa novcem možete mnogo, pa i kupiti mir, tišinu i sreću u ljubavi. Ovo samo može da potvrdi neospornu istinu da gde nema previše novca, nema ni previše ljubavi.

Hteli vi to da priznate ili ne - to je realnost. Jer, ipak živimo u materijalnom svetu…