Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto ne pomažem ženi oko kućnih poslova?

Skoro mi je bio jedan prijatelj u poseti. Imali smo ručak i pričali na razne teme. A onda je moj partner, rekao da ide da opere suđe. Moj prijatelj ga je pogledao a njegov Izraz lica je u tom trenutku, kada je to čuo, izgledao veoma zbunjeno.

Rekao mi je : “Drago mi je što ti on pomaže oko kućnih poslova. Ja ne pomažem svojoj ženi. Pokušao sam ali kao da to nije cenila. Nijednom me nije pohvalila. Nije ni rekla čak obično - hvala”.

Osmehnula sam se i uzela tu slobodu da mu objasnim zašto moj partner, meni ne pomaže.

kucni poslovi

Nije mi potrebna pomoć, potreban mi je partner. Iskreno verujem da partneri treba da funkcionišu zajedno i budu ravnopravni. Zato na “rad” u i oko kuće, ne gledam kao na pomoć.

On mi ne pomaže da čistimo i spremamo kuću, zato što je to i njegova kuća. On takođe živi u njoj i zato i on treba da se brine i njoj.

On mi ne pomaže da perem i slažem veš. On to radi zato što je to, i njegov veš.

On mi ne pomaže da kuvam. Mi smo tim i oboje želimo da jedemo kvalitetno i zdravo.

On mi ne pomaže oko pranja sudova posle jela. On pere suđe zato što to isto suđe, i on koristi.

On mi ne pomaže oko kuće i kućnih poslova, zato što je i on deo ove kuće.

Nakon što sam mu ovo rekla, pitala sam svog prijatelja kada se on poslednji put zahvalio svojoj ženi nakon što je pospremila i očistila kuću, promenila posteljinu, oprala veš, skuvala, kupala decu... I nisam mislila samo na “hvala”, već na iskrenu pohvalu tipa :”Bravo dušo! Najbolja si! Ja sam srećan muškarac zato što imam takvu ženu pored sebe”.

Zar nisi malo kontradiktoran? Očekuješ od nje da ti se zahvali i da napravi veselje jednom kada očistiš pod, a ti sam ne ceniš njen svakodnevni rad u kući. Šta je sa duplim standardima?”

Možda je to “mačo kultura” zbog koje misliš da je sve u i oko kuće ženin posao. Da ona sve treba da uradi, a ti da ne pomeriš prst. Dragi prijatelju, znaj da nisi u pravu.”

Ako želite da postanete pravi čovek i muškarac, pohvalite ženu kako bi i vi želeli da budete pohvaljeni. Pružite joj ruku. Budite njen saputnik, u pravom smislu te reči, a ne samo neko ko dolazi u kuću da jede i da prespava.

To je i vaša kuća…