Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto ne mogu da razumem muškarce? 3 stvari koje će vam dati odgovor

Sigurno ste bar jednom imali priliku da čujete muškarca kako govori da ne može da razume žene, i kako su one i suviše komplikovane. Ipak, što se tiče većine žena, kod njih je upravo obrnuta situacija. Mnoge žene spremne su na svakakve metode kako bi saznale šta je to što pokreće jednog muškarca. Uprkos tome što bi žene volele da znaju šta je muškarcima u glavi, oni su uglavnom nevoljni da otkriju svoje emocije i ono što im leži na srcu. Zašto? Šta je onda to što preostaje jednoj ženi da uradi? Umesto da se mukotrpno opisuju i tumače sve mnogobrojne razlike između ovda dva pola, često je mnogo korisnije obratiti pažnju na nekoliko ključnih stavki, koje su bliske i poznate svakoj ženi.

zasto ne mogu da razumem muskarce

1) Muškarci su osetljiviji od žena

Iako ovo možda na prvi pogled zvuči blesavo, verovali ili ne, istina je da muškarci zapravo nemaju toliko efikasnu i razvijenu sposobnost oporavljanja od emotivnih trauma, kao što je, za razliku od njih, imaju žene. Upravo zbog ovoga, muškarci, nekad i nesvesno, pokušavaju kako znaju i umeju da spreče da dođe do toga da budu povređeni. Kada se muškarcu sugeriše da bi trebao da “ispolji svoje emocije,” ono što on zapravo čuje i misli jeste “ukoliko pokažem svoje emocije, možda neću biti u stanju da ih kontrolišem.”

2) Muškarci ne vole svađe

Iz muške perspektive, konflikt nije samo rešavanje aktuelnog problema. Svađa muškarcima predstavlja beznadežnu situaciju u kojoj jedna osoba mora “pobediti”, a druga biti u potpunosti poražena. Iz ovog razloga, muškarci će najčešće izabrati konflikt koji nije emotivne prirode, jer ih manje plaši i ugrožava. U trenutku kada se u konflikt umešaju emocije, mušarcu je veoma teško da obuzda svoja osećanja, te je stoga njihov najčešći odbrambeni mehanizam koji biraju - ćutanje. Ponekad, tišina kao vid suočavanja možda deluje kao vrsta kažnjavanja, ali u većini slučajeva, oni se jednostavno samo trude da ne izgube kontrolu.

3) Da, muškarci žele da se venčaju

Uprkos onome što većina modernog drušva propoveda, činjenica je da se većina muškaraca širom sveta ipak venčava. Iako je sloboda koju imate na raspolaganju kada ste samac primamljiva i ima svojih prednosti, ona takođe dolazi u paketu sa jednim ključnim nedostatkom – usamljenošću. Ovo što ću reći možda ne odiše tipičnom romantikom, ali na kraju dana, pronalaženje žene kojoj muškarac može pokloniti svoje poverenje mnogo je bitnije od pronalaska spoljašnje lepote.