Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto muškarci odustaju? 5 najčešćih razloga + rešenje

Ima mnogo razloga zbog kojih se muškarci povlače u odnosima i zašto odustaju, ali ih je teško razumeti kada ste deo tog odnosa i kada to doživljavate lično. Zdravi odnosi zahtevaju posvećenost, rad i održavanje i jako je frustrirajuće kada se osetite da ste jedini koji ulaže napor da bi se veza održala. U takvoj situaciji ono što želite da uradite je da razumete šta se dešava, da bi mogli iz toga da shvatite da li želite da popravite situaciju ili da jednostavno - prekinete vezu. Ovaj tek će vam pomoći da bolje razumete zašto neki muškarci odustaju kao i šta možete da uradite ako primetite da se on povlači.

zasto muskarci odustaju

Zašto muškarci odustaju i zašto se povlače u odnosima?

Postoji mnogo različitih scenarija koji mogu da "rasvetle" zašto se to dešava, kao i da vam daju drugačiju perspektivu kako bi razmislili i zaustavili da se to dešava, jednom za svagda.

U današnje vreme muškarci se često suočavaju sa poteškoćama da se posvete jednoj ženi, posebno kada postoji veliki izvor spoljnih faktora koji ometaju posvećenost. To je postao uobičajen trend i većina žena je bilo direktno pogođeno sa takvim situacijama.

Mnoge žene nisu autentične i iskrene u tome ko su i šta žele. Postoji izreka koja kaže: „Što je do seksa lakše doći, to je ljubav teže naći“. Do određene mere, ovo može biti istina.

Muškarci koji se povlače često su u situacijama da se osećaju kao da su na terenu i da se mogu igrati sa ženskim emocijama. To vezu automatski dovodi do nestabilnosti. Nema svaki čovek kog sretnete iste namere. Ono što je važno je da se sa partnerom volite u potpunosti, kao i da budete u skladu sa svojim ciljevima i da ostanete posvećeni svojim vrednostima. Razumevanje da vam nije potreban muškarac da biste bili najbolja verzija sebe, je od ključnog značaja. Voleti sebe i raditi stvari koje vas čine srećnom je srž. To znači da prvo morate sami da znate kako da budete srećni. Kada imate ovakvo razmišljanje, moći ćete odmah da uočite crveno svetlo za uzbunu i da postanete privlačniji.

Ako muškarac želi da bude sa vama, on će to pokazivati tokom čitave veze. On će znati da vam udovolji pravilno i na pravi način.

Jedan od razloga zbog kog muškarci odlaze je što u vezi prepoznaju izazov na koji nisu navikli. Mnogo puta muškarac pokazuje da nije spreman na vezu svojim rečima i ponašanjem, ali žena insistira na viđanju bez obzira na sve. Umesto što se gurate njemu u naručje u nadi da će se predomisliti, probajte da istražite svoja osećanja. Ako tada možete da kontrolišete svoja osećanja održavajući prijateljstvo, onda idite za njim. To nikako ne znači da treba da budete „prijatelji sa beneficijama“. Biti takav prijatelj sa vama samo će mu olakšati da dobije ono što želi, a često rezultira i time da on nastavi da se povlači i postaje sve udaljeniji. Održavanje pravog prijateljstva može mu dati priliku da vas vidi i u drugačijem svetlu. Važno je da vaše opcije budu otvorene i da ne usmeravate svoju energiju na samo jednu osobu. Ako ne možete da kontrolišete svoja osećanja, onda nemojte održavati nikakav odnos sa tim muškarcem.

Ako tražite vezu, a vidite da vam ne ide, napustite ga što pre. Mnoge žene mesecima napuštaju muškarce, samo da bi na kraju one bile povređene.

Važno je shvatiti da su muškarci prirodni lovci koji uživaju u potrazi. Ako je muškarac zainteresovan da te ima kao devojku, pokazaće ti to svojim postupcima.

Budite oprezne, ne zadovoljavajte se mrvicama, ne pristajte na čoveka koji ne daje 100% sebe, a govori da daje. U ovim situacijama mnoge žene upadaju u zamke i nevolje. Obratite pažnju na njegove postupke i dela više nego na njegove reči. Mnoge žene kažu da su njihovi partneri u početku bili idealni, obasipali ih poklonima, govorili lepe stvari i bili željni da ih učine svojim. Ali kada ovakav muškarac dobije ono što želi, on kreće dalje i njegova dela polako počinju da se menjaju.

Ovakvi muškarci se mogu nazvati „igračima“. Oni imaju tendenciju da budu narcisoidni i da često dobijaju ono što žele. Kada osvoje i dobiju to što su želeli, to vide kao značajnu nagradu za svoj ego. Sa ovakvim muškarcima treba da budete pažljive.

Evo 5 stvari koje morate znati ako muškarac sa kojim se zabavljate počne da se povlači.

Vi niste ono što on traži

Ako je muškarac iskren i kaže vam da ne želi vezu, onda kao žena treba da poštujete njegovu istinu i da to i prihvatite. Shvatite da je ovo momenat u kom bi trebale da se povučete. Ne dozvolite da vas obmanu pokušavajući da vam kažu neke dodatne stvari poput „samo da vidim kuda ovo ide“ jer su to modeli ponašanja kojima žele da vas odvuku od istine i pokušaju da vas zadrže zbog zadovoljstva i pažnje koje mu vi pružate. Iako je teško da obradite i prihvatite ovakve stvari, to takođe može da vas približi vašoj istini. Što više postajete svesni toga, lakše će vam biti.

On je igrač (ženskaroš, kazanova, "švaler"...)

Važno je razumeti da vi kao žena morate da obratite pažnju na znakove upozorenja. Svi mi nailazima na ženskaroše ili takozvane "igrače", razlika je samo u tome da li želite da nastavite da se viđate nakon što uočite upozorenja. Ovakvi muškarci odmah na početku ulaska u vezu pokazuju oduševljenje, obasipaju vas komplimentima i pažnjom. Ali isto kao što brzo dolaze do toga, tako brzo se i povlače. U ovakvim odnosima postavite sebi pitanja poput: o čemu on priča sa vama, da li su razgovori površinski ili imaju dubinu, da li imate zajedničke datume koje poštujete, da li se seća stvari koje ste mu ispričali, da li mu telefon noću često zvoni, da li se drži onoga što kaže, da li vam govori ono što želite da čujete?,... On je od onih muškaraca koji vam prave savršenu idealnu ideju o njemu, a vi se za to vezujete.

Nije zaljubljen u vas

Ovo je jako teško prihvatiti jer se kao žene visoko cenimo i niko ne voli udarac na ego i odbacivanje. Važno je razgovarati. Često će vam muškarac pokazivati signale posvećenosti, što ne znači da želi da se obaveže da vas upozna bolje. Razlozi za to su ili da ga jednostavno ne zanimate, a ne želi da povredi vaša osećanja ili ste se previše lako zaljubili, čime je izgubio interes za potragom za svojom „nagradom“. Evo nekoliko uobičajenih scenarija zašto muškarac gubi interes: - ne dele istu viziju budućnosti sa vama; - vide da vam vrednosti nisu usklađene; - primećuju da se žena ne pridržava svojih ciljeva i interesa u vezi; - više ga ne privlačite,...

Previše lako ste se zaljubili u njega

Muškarci vole da vide i dožive svoju lepšu polovinu kao nagradu za koju moraju da se bore. Ženu za koju se odluče oni vide kao svoje postignuće. Možda je to glupo, ali je istina. Oni vole da pored sebe imaju ženu koja je samouverena, koja ima svoje mišljenje i koju nije lako osvojiti. Dakle, muškarci se povlače kada žene postanu previše jednostavne. Nemojte zanemarivati svoje planove kako bi njemu uvek bili dostupni. Držite ga malo u neizvesnosti. Ako mu postavljate previše pitanja svaki dan šta radi i ako planirate šta je to što on treba da uradi, a da mu ne dozvolite da se on složi ili ne sa tim, postajete previše lak plen za njega. Svi znamo da između muškarca i žene treba da bude uzajamna „potera“. Ako je balans isključen, postaje mu previše lako i uzima vas zdravo za gotovo.

On ima lične probleme

Ako se muškarac ne oseća sigurno unutar sebe, većina njih tad neće biti u vezi. Ovo je posebno tačno ako je žena lepa i nezavisna. Na primer, muškarac može da se povuče ako nije finansijski dovoljno stabilan. Finansijska stabilnost je nešto što muškarcu može pomoći da se oseća superiorno i samopouzdano, pa ne mora da se pita da li je dovoljno dobar za vas. Takođe može imati i zdravstvene probleme o kojima mu nije ugodno da razgovara. Ono što još može biti razlog muške nestabilnosti je nezadovoljstvo poslom. To je dodatni izvor stresa. Muškarci imaju potrebu da se osećaju kao da moraju biti sigurni ili zaštićeni svojim primarnim izvorima slobode, a to su novac, zdravlje i rad (posao).

Kada se muškarac povuče šta treba da učinite?

Jednostavno i vi se povlačite. Nemojte da ga kontaktirate. Fokusirajte se na sebe. Razmislite šta ste naučili iz dinamike odnosa i krenite dalje sa svojim ličnim ciljevima. Budite jasni sa svojim očekivanjima i potrebama. Ako vam se taj muškarac ne vrati, ne brinite, doći će drugi. Shvatite da u potpunosti, iskreno i duboko morate prvo sebe da volite kako biste i drugima dalu svoju ljubav. To je najzdravija forma ljubavi koju možete dobiti u životu. Izazovite sebe, istražujte, kopajte dublje, isceljujte se i učite iz svojih grešaka i iskustava iz prošlosti.