Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto je veza sa osobom koja je drugačija od vas, važna za lični rast i razvoj?

Lako je pasti na, i zaljubiti se u, osobu koja je slična vama - koja se ponaša slično, ima slična mišljenja, stavove i poglede na svet. Ali, kompatibilnost u vezi, ne znači samo, uživati i dobro se provoditi sa nekim.

Slična interesovanja i obostrano uživanje kada ste zajedno je bitno za srećnu vezu, koja će trajati dugo, ali kompatibilnost je mnogo više nego samo sličnosti dvoje ljudi.

veza sa osobom koja je drugacija

Zašto se suprotnosti se privlače i zašto je to bitno za lični rast i razvoj

Da, suprotnosti se privlače i to nije mit. I zato je u životu, od velikog značaja biti sa nekim ko je drugačiji od vas.

Veza koja se isključivo bazira na sličnostima, istiv stavovima i pogledima na svet, ima veliku šansu da stagnira, na duge staze. Ali, veza koja će pomerati vaše granice, veza koja će vam biti izazov i veza koja će vas gurati da se razvijate i rastete, je ta veza koja će vam dati krila, da se vinete u nove visine.

I zato, ukoliko želite da lično rastete i da se razvijate, nemojte se viđati samo sa osoboma koje su - vaše ogledalo. Nemojte biti samo sa osoboma koje će vam uvek reći “da”, neko ko će vas pratiti gde god da idete, neko ko će se uvek smejati vašim forama.

Da se razumemo i da me ne shvatite pogrešno - znam da je za većinu nas, veza iz snova, veza sa osobom koja nas razume i koja je uvek tu, pored nas, bez obzira na bilo šta.

Ali, te paralele mogu da budu iscrpljujuće.

Svakako, tu se osećamo udobno i sigurno, ali mislim da smo svi svesni da niko od nas ne raste, kada je ako je uvek samo u svojoj komfor zoni.

Seme rasta i ličnog razvoja se nalazi u svakodnevnim izazovima

Jednolikost nam ne otvara vrata nečemu što nam je nepoznato. To nam neće pokazati nove stvari, doneti nova iskustva i naučiti nas nekim bitnim životnim lekcijama. Sličnost i jednolikost će nas samo držati bezbrižno ušuškanim, u našoj zoni komfora.

Zbog toga, ukoliko želite da rastete i da se razvijate, dostignete vaš najveći potencijal i istražujete izvan granica vama poznatih stvari, dajte sebi šansu da budete sa osobom koja je u potpunosti, drugačija od vas. Sa nekim, ko će vam otvoriti vrata misterijama i pomoći da vidite svet, iz neke nove, drugačije perspektive.

Vaš savršeni “match” možda neće razumeti vaše šale i možda se mogu pitati kako se vama dopadaju neke stvari, koje se njima, lično ne sviđaju.

To je osoba koja neće želeti da ide svuda sa vama. To je osoba kojoj se neće svideti to što želite da oni urade i isprobaju nešto novo, sve dok ne shvate da su na taj način pomerili vaše lične granice ali i da su se oni, oslobili svojih lanaca komfora.

Verujte mi - to je osoba koja će vas podići i pomoći da se razvijate.

Ta osoba će vas motivisati kada ste lenji, i umiriti kada ste nervozni. Sa tom osobom, zajedno postajete bolji. Takve stvari će ojačati vašu vezi i učiniti je još stabilnijom. Takve osobe će vas inspirisati da postanete bolji, čak i ako niste uvek usklađeni.

Vremenom ćete shvatiti i prihvatiti da mane koje vaš partner ima, nisu mane. Ali ni da nisu ni vaše. Shvatićete da su te suprotnosti, u stvari to što osobine jedne osobe, čine drugačijom od drugih.

Najbolji parovi, nisu oni gde su oboje slični. Najbolji parovi su oni koji su jedno drugom izazov, parovi gde su partneri drugačiji i koji pomažu jedno drugom, u ličnom rastu i razvoju.