Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto je postalo toliko teško održati vezu danas?

Kada pričamo o modernom svetu zabavljanja i modernim vezama današnjice, jedina stvar koja je u usponu jesu upravo – raskidi. Poražavajuća činjenica, zar ne? Zaista se čini kao da smo postali nesposobni da učinimo da nam veze potraju. Deluje kao da smo prosto navikli i pomirili se sa time da nam se veze neuspešno završavaju, uprkos svom našem uloženom trudu i naporu da ih održimo u životu. Stoga se neizbežno nameće pitanje: Zašto je postalo toliko teško učiniti da veza potraje? Da li smo zaboravili na važnost privrženosti? Da li smo zaboravili šta to znači voleti nekoga bezuslovno i iskreno? Ili smo, jednostavno, zaboravili kako da volimo? Iako je moguće da je odgovor na neka od ovih pitanja „da“, danas postoje mnogo ozbiljniji problemi koji dovode do raspada velikog broja veza.

Zašto je to tako?

zasto je tesko odrzati vezu

Nismo spremni za ljubav

Šta uopšte znači biti spreman za ljubav? To podrazumeva biti spreman na strpljenje, saosećanje, žrtvovanje, privrženost i obostrano poštovanje koje bezuslovna i iskrena ljubav zahteva. To znači ne dići ruke od partnera na prvi znak nevolje ili problema. To znači biti spreman na kompromis, zarad dobrobiti veze. To znači biti spreman boriti se za opstanak svoje veze svakim atomom bića.

Nemamo otvorenu komunikaciju

Imati iskrenu i otvorenu komunikaciju bez ustezanja osnova je za ostvarivanje zdrave, srećne veze, koja traje. Nemoguće je zadovoljiti potrebe partnera i rešiti probleme bez direktne i otvorene obostrane komunikacije, u kojoj bez ustezanja možete da podelite jedno sa drugim sve što vam leži na srcu i duši. Nažalost, svi često izbegavamo da otvoreno pričamo o bilo čemu što nas muči sa svojim partnerima, jer se bojimo da ćemo ukoliko se požalimo partneru na njihovo ponašanje ili samu vezu, povrediti njihova osećanja. Ono čega morate biti svesni jeste da ukoliko držite sve u sebi i ćutite, na kraju ćete nesvesno zamerati svom partneru za sve ono što vas je mučilo i povređivalo, a u zdravoj vezi nema mesta za ozlojeđenost.

Ne tražimo pravu ljubav, već uzbuđenje

Problem 21.veka je što većina ljudi traži nekoga sa kim mogu da idu na žurke, da se provode i gledaju filmove, a ne nekoga ko će moći da čuje i njihove neizgovorene misli i razume najskrivenija i najdublja osećanja. U potrazi smo za nekim sa kime možemo da provodimo vreme i dobro se provodimo, a ne nekoga sa kim možemo da pravimo uspomene. Ne tražimo nekoga sa kim bismo mogli da provedemo čitav život, već nekoga ko će nas ispunjavati određeni period. Ishod toga je da pristajemo na veze koje se ruše, za treptaj oka, čim stvari postanu monotone i dosadne.

Nemamo poverenja jedni u druge

Ukoliko vi i vaš partner niste u stanju da u potpunosti verujete jedno drugom, koja je poenta tog odnosa? Ukoliko ne postoji obostrano poverenje, vaša veza nikada neće prerasti u nešto značajno i ispunjavajuće. Kako bi uopšte došlo do bezuslovnog poverenja, morate se postarati da ne prenesete svoje strahove, probleme i nesigurnosti iz prošlih veza u novu. Na primer, ukoliko je vaš partner bio prevaren i povređen u prošlosti i boji se da ne prođe ponovo kroz isto, postarajte se da zna da ga/je zaista iskreno volite, da vam je stalo, i da ga/je nikada ne biste povredili ili zloupotrebili njegovo ili njeno poverenje.

Imamo prevelik gard

Postali smo previše zaštitnički nastrojeni, jer se bojimo da uradimo mnogo stvari. Bojimo se da se zaljubimo. Bojimo se da verujemo drugima. Bojimo se da otvoreno iskažemo svoje emocije. Bojimo se da budemo ranjivi. Da budemo privrženi. Da budemo povređeni. Gradimo zidove oko sebe, a čitave kule i tvrđave oko svog srca. Sve ovo dovodi do toga da prebrzo odustajemo od svojih partnera i veza, pre nego što smo dobili šansu da uopšte iskusimo pravu ljubav.