Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Zašto biti dobar ne znači da ćeš pronaći ženu kakvu želiš

Ukoliko misliš da ćeš, zato što si dobar momak, pronaći devojku za vezu kakvu želiš, pre nego što nastaviš da čitaš dalje tekst, moraćemo odmah da te razočaramo - grešiš.

Veruje se da je dobrota ta koja je stub jedne kvalitetne veze.

Ali, biti ljubazan i dobar momak ti neće, samo zbog toga, doneti partnera kakvog želiš. A i ako se desi ta veza, male su šanse da će ta veza dugo trajati.

biti dobar momak

Zašto dobar momak ne znači da ćeš pronaći ženu kakvu želiš?

Zato što “biti dobar”, znači da se neko plaši da bude ono što zaista jeste.

Kada je neko “dobar”, to znači da je njegovo ponašanje društveno prihvaćeno (od većine), u svakoj društvenoj situaciji, kako bi se izbegli neprijatni momenti i kako se nečija osećanja, ne bi povredila.

Biti dobar i ljubazan, funkcioniše u 90% vremena, u vašem životu. Kada se družite sa prijateljima, upoznajete nove ljude, dok ste na poslu u kancelariji, kada idete u banku, supermarket, itd…

“Biti dobar” je "lubrikant" koji sprečava ljude da ulaze u kompleksne, čudne i argumentativne situacije. Ukratko - izbegavanje svađe i prepirki.

Ali, “biti dobar” nas takođe sprečava da budemo autentični i prirodni. To je jedan lak i brz način da sakrijemo one stvari, koje imamo a koje nisu toliko dobre. Onaj ne tako lep i dobar deo naše ličnosti, koje ne želimo da otkrijemo zato što se plašimo da će nas drugi osuđivati.

“Dobrica” znači negirati našu mračnu stranu.

To odbija druge ljude, posebno onog partnera sa kojim želimo da budemo u vezi i ostvarimo nešto više. Time ne dajemo drugima mogućnost da nas vole za ono što stvarno jesmo.

Sve je do nas.

Mi se ne ponašamo kao da smo izgubljeni, uplašeni, usamljeni ili nedovoljno dobri. To je do nas, mi poričemo da smo kompleksna i teška stvorenja, koji se suočavaju sa raznim poteškoćama, dok u suštini, mi samo želimo da budemo voljeni i prihvaćeni.

Svi mi činimo greške. Svako od nas ima neku svoju bol. Svako od nas ima neki deo sebe koji ne voli. A “biti dobar” je samo jedan alat koji koristimo kako bi sakrili naše emocije.

Time govorimo : “Nismo ljuti. Dobro smo”.

Ali istina je drugačije - nismo.

Mi smo mnogo više od toga šta osećamo i šta biramo da otkrijemo drugima. Upamtite da tamo negde, postoje ljudi koji žele da znaju ko ste vi stvarno, i da vas prihvate sa svim vašim vrlinama i manama.

Da li ste voljni da budete ono što jeste, realni i ranjivi, sa vašim partnerom?

Ako ne, onda je sve ostalo - gubljenje vremena.

Verujte mi, prošla sam to. Upoznala sam i viđala sam se sa nekoliko “dobrih momaka”. Svaku put, osetila sam kao da se viđam sa robom, koji je, uistinu “dobrica”.

A ako je došlo do toga da pokažu sebe u onom svetlu kakvi zaista jesu, bilo je to sa gorčinom, ali i mržnjom.

Nisu hteli da se prikažu onakvim kakvim zaista jesu, iz razloga zato što su želeli da ja budem zadovoljna. A kada je istina izašla na videlo - ja sam bila ta koja je bila optužena.

Jaka, moćna i zrela žena želi muškarca koji u sebi ima pravu, mušku energiju. Prirodnog, saosećajnog, lojalnog, hrabrog muškarca koji će stajati pored svoje izabranice, bez obzira na sve, i bez pretvaranja da je nešto što nije.

Nekoga ko je mnogo više, nego samo “dobar”...