Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Planirate zajednički život? Onda ovih 6 stvari morate da znate pre te odluke

Kao partneri navikli ste da delite život. Ipak, deljenje životnog prostora sasvim je novi korak koji započinje podizanjem tadašnjeg odnosa na viši, ozbiljniji nivo. Moj izabranik i ja ostali smo jedno uz drugo, kako kroz dobre, tako i kroz loše trenutke zajedničkog života, a verujte mi, bilo je poprilično klimavih.

zajednicki zivot

Zajednički život

Nakon godinu dana veze otprilike, odlučili smo da smo spremni da se upustimo u ove do sada neispitane vode. Naravno, volim svog partnera, ali mi je trebalo neko vreme da se prilagodim, pogotovo jer sam do tada bila izuzetno samostalna žena, te mi odricanje od ličnog prostora nije lako palo. Pričaću o 6 stvari za koje bih volela da sam tada znala, pre nego što sam se upustila u ovu novu avanturu, koje vam najiskrenije savetujem da pogledate ukoliko se spremate da i sami pođete istim putem.

Otkrićete koliko je zapravo neuredan/na

Lično, perfekcionista sam, i nered kao i neurednost me prosto izluđuje. Kada dođem kući i zateknem neuredan prostor, automatski stisnem pesnice, udahnem duboko i bacim se na ponovnu organizaciju i raspremanje. Za razliku od mene, moj partner je umetnik čiji životni prostor odražava njegovo unutrašnje stanje, te moja pedantna, organizovana duša pati svaki put kada zateknem stvari koje nisu na svom mestu. Trebalo je mnogo truda da uskladimo svoje životne navike, ali se na kraju, naravno, sve isplatilo.

Susrešćete se sa njihovim navikama

Ukoliko ste do sada krili da je vaše savršeno subotnje veče znači navaliti na punu kutiju sladoleda dok gledate po ko zna koji put reprizu vaše omiljene serije, ovo je vreme kada sve izlazi na videlo. Nemojte očajavati. Uskoro ćete otkriti kako je to obavljati kućne poslove ili se opuštati uz agresivne zvuke metal rok muzike. Svi imamo svoje sitne navike i čudne običaje, odgovarali oni nekome ili ne. Neki će vas izluđivati, dok će vam drugi biti simpatini i izmamiti osmeh na lice. Ne zaboravite da, na kraju dana, 5 minuta smeha ima pozitivne efekte na zdravlje, a pomaže i tim trbušnjacima koje se toliko dugo trudite da imate, tako da budite spremni da dočekate hirove svog partnera sa širokim osmehom, pre nego gunđanjem, ukoliko želite skladnost.

Raspravljaćete se oko novca

Kako ćete odlučiti da se dogovorite oko podele novca za račune i kućne troškove isključivo je vaša privatna stvar. Ipak, u većini veza, nejjednakost kada su u pitanju primanja je u manjoj ili većoj meri ipak prisutna, kao i različiti stavovi po pitanju trošenja novca. Ukoliko imate običaj da uživate u dugim, višesatnim toplim kupkama, a vaš partner je taj koji plaća račune za vodu, nemojte se iznenaditi ukoliko bude potrebno da se one od sada pretvore u brzinsko tuširanje. Moj partner i ja pronašli smo zajedničku zonu komfora tako što smo podelili finansijsku odgovornost podjednako, onako kako je nama odgovoralo.

Otimanje oko televizora

Mnoge žene će mi na ovome pozavideti, ali ja sam jedna od retkih čiji izabranik ne prati fudbalske utakmice. Nisu svi takve sreće. Možda ćete morati da slušate zvuke komentatora dok perete veš, ili provedete veče gledajući derbi, ili nešto drugo po želji vašeg partnera što nije po vašoj meri, nervirajući se što vaša omiljena serija prolazi na drugom kanalu. Na kraju krajeva, nekada će to biti on. Kompromis je ključ skladnog zajedničkog života, te iako ćete morati promeniti malo svoje navike, pokušajte da se nađete na pola puta, te udovoljite oboma.

Naučićete da budete tolerantni

Na koji god način da se dogovorite da raspodelite obaveze kada je u pitanju vaš životni prostor, neko se neće slagati sa nečijim načinom vođenja domaćinstva, ili će se žaliti da radi većinu posla. Ovo je sasvim normalno. Možda je vaš izabranik oprao prozore, ali je zaboravio da ih prebriše po drugi put, ili da obriše prašinu. Nemojte se hvatati za greške, već im zahvalite u svakom slučaju. Kompromis, kompromis, kompromis!

Cenićete više svoj prostor i slobodno vreme

Nemojte pogrešno da me shvatite, ja volim svog partnera, ali nekada zaista predahnem kada ostanem na neko vreme sama, i sigurna sam da je i kod njega ista situacija. Nakon dužeg perioda zajedničkog života, shvatite da vam je nekad potreban mali predah, i nedostaje samoća koju ste imali na raspolaganju dok ste živeli sami. Koliko god da volite nekoga i uživate u njegovom prisustvu, prirodno je da imate potrebu da se osamite s vremena na vreme. Iskoristite konstruktivan razgovor da biste pronašli vremena za sebe, kako vi, tako i vaš partner, kako biste imali vremena za sebe, a isto tako znali da cenite i poštujete vaše zajedničko, te živeli skladno, bez da dovedete bilo koju stranu do zasićenja. Srećno!