Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Velike greške koje parovi čine na početku ljubavne veze

Svaki početak nove veze je uzbudljiv. Uzbuđeni ste svaki put kada vam stigne poruka ili kada telefon zazvoni. Osećate čudne vibracije u telu, kada se dogovorite za novi sastanak i pre nego što treba da se nađete, osećate leptiriće u stomaku. Međutim, greške na prvim sastancima odnosno na početku veze se dešavaju veoma često.

Bez obzira da li ste se upoznali na sajtu za upoznavanje, preko Fejsbuka, u izlasku ili na časovima plesa, uzbuđeni ste jer mislite da ste idealni jedno za drugo.

greske na pocetku veze

Koje greške čine parovi na početku veze?

Na početku svake nove ljubavne veze, sve izgleda magično. Međutim, možete doživeti šok kada odjednom, on ili ona, prestanu da se javljaju i totalno vas ignorišu. Tada počinjete da se pitate šta je to što ste uradili ili rekli pogrešno i počinjete da vraćate film unazad, zašto ste ih odbili od sebe.

Zajednički život

Prvi sastanak je u toku. Otišli ste na večeru i pijete vino. Odjednom, vi ili vaš potencijalni partner, vas pita da živite zajedno. Ili, još gora situacija je, dok ste na početku veze i dok upoznavanje još traje, da pričate o braku Ovo je nešto što će odbiti većinu ljudi, “samo” iz razloga jer se ne poznajete dovoljno. Vi ne znate da li je osoba preko puta vas, psihopata, sociopata ili narcis. Iako je pravilo da nema pravila, prvi sastanci treba da vam služe za upoznavanje i uživanje. Zaboravite o tome da razgovara o venčanju, svadbenim zvonima, pa i o deci.

Sve (nepotrebne) detalje objavljujete po društvenim mrežama

Da, razumem da jedva čekate da ceo svet sazna da ste zaljubljeni i da ste pronašli ljubav svog života. Šta više, neki ljudi kada su upoznali onu pravu osobu, postaju odjednom “pametni” i počinju da dele savete kako upoznati pravu ljubav, u svojim citatima.

Objaviti fotografiju dok večerate ili pijete kafu je u redu, ali objavljivati nepotrebne detalje o čudnim navikama u kupatilu ili nekim tajnama koje bi trebali da zadržite za sebe, je nešto što će uplašiti, kako druge parove, tako i vašeg potencijalnog partnera. Mnogi cene svoju privatnost i iskreno, mnoge ne interesuje to što objavljujete, jer će mnogi pomisliti koliko ste mizerni.

Ako ste srećni i zadovoljni, to je sasvim u redu i imate legitimno pravo na to, ali da li svi koji su prijatelji sa vama na Facebook-u ili Instagramu, moraju da znaju za fetiš koji ima vaš novi dečko?

Razmislite o tome...

Odustajete kod prve prepreke u vezi

Problemi i izazovi čine jednu vezu teškom, odnosno izazovnom. Ako on/ona ili vi, odustanete kada se pojavi prva prepreka, to znači da nije u pitanju previše ozbiljna veza. Nemojte dopustiti da kod prve prepreke, vaša veza krene nizbrdo i da nište ne uradite po tom pitanju. Svaka uspešna veza iziskuje energije i trud da bi ona bila još jača i uspešnija, pogotovu na početku veze.

Ne čujete se često i dovoljno

Bez obzira da li ste ljubav vašeg života upoznali u vašoj zgradi ili je to bio sajt za upoznavanje, potrebno je da se druga strana, oseća bitno. Nemojte da budete previše nedostupni ili zauzeti, kada vas vaša lepša odnosno jača polovina, pita da se vidite. Tanka je granica između zanemarivanja i pokušaja da se ne vežete previše. Svaka čvrsta veza se zasniva na dobrom temelju i zbog toga - izgradite ga kako valja.

Upoređivanje partnera sa bivšim partnerom

Postoji razlog zašto ste bivši sa bivšim i zašto neke stvari nisu funkcionisale kako ste vi to oboje želeli. Ostavite bivše ljubavi u prošlosti, tamo gde im je mesto i nastavite dalje kroz život. Nemojte ih spominjati, osim ako vas druga polovina ne upita za to. Vaš novi dečko ne mora da zna koliko je vaš bivši dečko bio dosadan ili loš. Jedan od razloga zašto ne treba da spominjete bivše je zato što oni mogu pomisliti da niste završili sa njima. Takođe, greška na početku veze koja vas može koštati iste, je da upoređujete bivše sa sadašnjim.

Osim ovih grešaka na početku veze koje sam pomenula, postoji još dosta toga, što bi valjalo izbeći.

Radite na tome da postavite solidan temelj nove veze, tako da opstanete lakše kada naiđu poteškoće. Pratite svoj osećaj i intuiciju. Ako znate da ćemu ili da će joj smetati, nemojte to raditi ili govoriti. Izbegavajte ove greške na početku veze i šanse su da će vaša veza, potrajati dugo.