Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Umetnost zavođenja i kako je savladati

Svi smo čuli neku verziju starog klišea da se zabava bilo kog osvajanja krije u poteri, zar ne? Iako mrzim klišee, ovaj zaslužuje da bude priznat jer, priznajmo - to je nesumnjivo tačno kada su u pitanju romantični odnosi. Adrenalin koji nas opija tokom uzbudljivog romantičnog „lova“ je nešto što čini da se osećamo živima i ispunjenima strašću. Malo je umetnosti koje zanose i uzbuđuju više od umetnosti zavođenja. U stvari, jezik zavođenja prevazilazi reči. To je ples želje, kada vaše oči pričaju, a vaši zajednički pogledi govore više nego što su reči ikada mogle. Zavođenje možete povezati sa seksualnošću, ali, zavođenje je mnogo sofisticiranije od seksa. Umetnost zavođenja nije jednostavna igra. Sastoji se od jezika gestikulacije, stavova, reči i pokreta vaših želja. U stvari, najsitniji detalji su od najveće važnosti u igri zavođenja. Iako možda niste stručnjak u ovoj oblasti, uvek možete naučiti veštine koje su vam potrebne. Šta je zaista umetnost zavođenja i kako je savladati u par koraka?

umetnost zavođenja

Šta je umetnost zavođenja?

Zavođenje je disciplina u kojoj želja preuzima odgovornost, a komunikacija prevazilazi reči. To je poput dobro uvežbanog plesa, gde je svaki vaš korak neophodan i prijatan. Stručnjaci za ovu temu sugerišu da su inteligencija i psihologija mnogo važniji u umetnosti zavođenja nego fizička lepota, koju najčešće povezujemo sa njom. To je takođe disciplina koju svako može da proba i savlada, uz dovoljno truda. Umetnost zavođenja ima dve osnovne komponente koje treba da razumete i internalizujete. Prva je da obratite pažnju na sebe. Zapravo, ako želite uspešno da savladate umetnost zavođenja, morate pronaći savršenu ravnotežu. Želite da impresionirate i pokažete svoje najbolje „ja“, ali ne želite da izgubite suštinu onoga ko ste zapravo, jer zavođenje ne znači preterivanje ili pokušaj da budete nešto što niste. Drugo, morate shvatiti da su posmatranje, empatija i iščekivanje sve elementi igre zavođenja. Niko ne može da tvrdi da je stručnjak za umetnost zavođenja ukoliko ne zna da čita znakove, gestikulaciju i neverbalni jezik. Ovo su sve signali koji vas obaveštavaju da li ste na dobrom putu i da li ćete moći da se povežete sa drugom osobom. S druge strane, morate naučiti i da čitate kada totalno nedostaje hemije. Na ovaj način, nećete upasti u zamku zavođenja i požurivati stvari, jer, kao i svaka druga vrsta umetnosti, ona nema ograničenja i rokove.

Da li je zavođenje igra?

Da, apsolutno jeste. Zavođenje je složena igra. Može biti prijatna i zabavna, ali može biti i nepravedna i frustrirajuća. Ukoliko želite da je igrate, morate da je razumete. Morate znati pravila i trikove. Kada imate sve te informacije, možete pametno da odlučite da li želite da igrate ili ne. Zavođenje nije igra sa konačnim zbirom, u kojoj jedna osoba pobeđuje, a druga gubi. Umesto toga, smatrajte to kooperativnom igrom. Učesnici se ne takmiče, već pokušavaju da pronađu nešto što je obostrano korisno. U stvari, više nego što je saradnička igra, ako u procesu zavođenja to postane zajednički napor, to je nedvosmislen znak da dobro igrate igru zavođenja.

Kako savladati umetnost zavođenja?

Malo toga je uzbudljivije od zavođenja - preuzimanja inicijative kada osetite da vas neko privlači. Svako to može. Svako može uživati u onim iskustvima koja bi ih mogla dovesti do nekih nezaboravnih trenutaka. Jedan od načina da se to postigne je otkrivanje i učenje strategija umetnosti zavođenja. Pol je apsolutno nebitan kada je reč o umetnosti zavođenja. Iz tog razloga, bez obzira na pol, trebalo bi da preuzmete inicijativu kada god to želite i ne čekate da druga osoba povuče prvi potez. Takođe, morate vežbati, razumeti i usavršiti svoju neverbalnu komunikaciju. U stvari, uvek imajte na umu da privlačnost magnetizuju oni najmanji i najosnovniji gestovi.

6 faktora jezika zavođenja

Srećom, psihologija nudi neke dobre resurse kada je reč o boljem razumevanju umetnosti zavođenja. Psihološka istraživanja identifikovala su neke od važnih faktora u igri zavođenja, kako biste je savladali. Oni ne bi trebalo da budu saveti, obrasci ili uputstva koja deluju na svaku osobu, u svakom kontekstu. Umesto toga, to su informacije koje biste trebali imati na umu kada igrate igru zavođenja. Stručnjaci igre zavođenja tvrde da postoji 6 osnovnih faktora, kada je u pitanju umetnost zavođenja. To su:

Kontakt očima

Održavanje kontakta očima, a zatim polako skretanje pogleda, ima značajan uticaj kada je u pitanju zavođenje. U stvari, ovo je nesumnjivo glavno oružje u umetnosti zavođenja. Istraživanja su pokazala da direktan kontakt očima duži od nekoliko sekundi budi osećanja strasti, privlačnosti i uzbuđenosti. To će takođe suptilno dati do znanja osobi da ste zainteresovani i spremni da zaigrate igru zavođenja.

Osmeh

Iskren, pravi osmeh, onaj koji pokazuje najviše samopouzdanja i povezanosti donosi više od samo pozitivnih emocija ili saosećanja. Iskren osmeh je takođe i neodoljivo zanosan i zavodljiv.

Govor tela

Gestikulacija koja pokazuje otvorenost je izuzetno važna u igri zavođenja. Treba izbegavati prekrštene ruke i noge, koje na nesvesnom nivou signaliziraju zatvorenost i nepristupačnost. Blago naginjanje prema drugoj osobi, bez agresivnog upada u njen lični prostor je naročito efikasno.

Parfem

Mirisi su uzbudljivi i neophodni u umetnosti zavođenja. Naše čulo mirisa izuzetno reaguje na nadražaje, stoga su mirisne sveće, aromatična ulja i zavodljivi parfemi ključni ukoliko želite savladati umetnost zavođenja.

Mali dodiri

Kratki, suptilni i lagani dodir ruke ili ramena. Skloniti pramen kose sa lica drugog. Mali doditi poput ovih su često vrlo uspešni u igri zavođenja. Delikatno milovanje butina, prednjeg ili bočnog dela vrata signalizira želju da budete dodirivani u ovim oblastima tela. Igra sa predmetima, npr. drškom čaše za vino ili otkrivanje zglobova dok pušite cigaretu, su takođe gestikulacija zavođenja.

Boja glasa

Tiši, nežan i dobro regulisani ton glasa može i da poveže ljude i prosto miluje poput dodira. Osim što ga je lepo i prijatno slušati, može biti i uzbudljivo, te pokrenuti strast, adrenalin, kao i igru zavođenja.

Smer i uloge zavođenja

Ukoliko pokušavate da zavedete nekoga, morate da prilagodite način igranja igre zavođenja u zavisnosti od smera vaše želje. Takođe, način na koji primenjujete umetnost zavođenja i koji mehanizmi ponašanja se aktiviraju kako biste zaveli osobu koju želite zavise od toga. Postoje dve tendencije:

Erastes

Ovo je osoba u aktivnijoj ulozi. Ona preuzima inicijativu u igri zavođenja - povlači prvi potez, direktnije komunicira, hvali i flertuje, koristeći svo oružijem umetnosti zavođenja.

Eromenos

Ovo je željena osoba, odnosno osoba koja je predmet nečije želje i cilj nečije igre zavođenja. Međutim, to ne znači da ove osobe ne igraju igru zavođenja, takođe. Igraju je na pasivniji način, sa stavom da žele da budu poželjne i osećaju se željenima, atraktivnima i predmetom nečije požude.

Umetnost zavođenja zahteva autentičnost. U stvari, malo je stvari privlačnijih od susreta sa osobom koja je samopouzdana i ne pretvara se da je neko ko nije. Ukoliko budete prirodni i pokažete se onakvima kakvi zaista jeste, privući ćete druge. Štaviše, ako ubacite malo humora i trikova umetnosti zavođenja koju ste savladali, bićete još zanosniji i uživati u svim emocijama koje ova seksi, romantična igra puna adrenalina pruža svim uključenima.