Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Toplo-hladno ponašanje: 3 faze koje objašnjavaju zašto to radi

Odnosi mogu biti vrlo zbunjujući i konfuzni. Kad osoba sa kojom se viđate počne da se ponaša toplo-hladno, šta bi trebalo da mislite? Dobra vest je da postoje odgovori, koji objašnjavaju ovakve igrice. Možda se nikada ranije niste nalazili u ovakvoj situaciji, te ste zbunjeni i zatečeni ovakvim promenljivim ponašanjem, razmišljate o tome kakav je zaista taj odnos, šta to sve znači i verovatno ćete se početi pitati stvari poput "Šta radim pogrešno?", "Da li je s njim/njom sve u redu?", ili još gore, "Postoji li neko drugi?" Većina odnosa prolazi kroz fazu toplo-hladnog ponašanja, ali ukoliko se to događa više puta ili traje duže, vreme je da se zaustavite i procenite situaciju. Kako biste prepoznali šta se događa, definisali osećanja i postupili kako treba, slede 3 faze koje objašnjavaju zašto se vaš partner ponaša toplo-hladno prema vama.

toplo hladno ponasanje

Toplo-hladno ponašanje

Hajde da procenimo ovu nestabilnu temperaturu. Šta treba da znate? U suštini, osoba koja se ponaša toplo-hladno uglavnom to radi jer se plaši i pokušava se zaštititi. Možda je ranije bila povređena ili ih pomisao na to da se vaš odnos produbljuje užasava. Bez obzira na razlog, to je odbrambeni mehanizam i ne mora uvek da se odražava na vas. Naravno, isto tako može biti i da je osoba nestabilna i ponaša se toplo-hladno, jer ne zna šta želi, poigrava se sa vama ili nije sigurna da li je ovaj odnos ono što zaista žele. Vidite koliko ova situacija može biti zbunjujuća? Vreme je da tome stanemo na kraj i otkrijemo 3 faze koje objašnjavaju zašto to radi.

Prva faza toplo-hladno ponašanja

Prve iskre bilo koje veze izazivaju zavisnost. Imate svu tu pažnju, sve je uzbudljivo, sve je flert i imate leptiriće u stomaku.

Problem sa time?

To nikada ne traje večno. Pozitivna strana je da stvari možda postaju ozbiljnije i prelaze na opušteniji nivo, a veza se nastavlja, ali šta ako to nije tako? Druga mogućnost je da iznenada primetite da su vaša viđanja ređa, na poruke mu/joj je potrebno duže vreme da odgovori ili uopšte ne dobijete odgovor, a kada ste zajedno, nekako vam deluje... odsutno? Sasvim je normalno da se zapitate se šta se dešava i pomislite da ste uradil nešto pogrešno. Stoga, počinjete da „vijate tu“ osobu. Velika greška! Odradila sam i sama dobar deo jurnjave za nekime i nikad mi nije uspelo. Oduvek sam mislila da sam ja rekla ili uradila nešto što mu se ne sviđa, ali znate šta? To nikada nije bilo do mene, i isto tako verovatno nije do vas. Vaš partner se iznenada jednostavno ohladio. Prelomna tačka je kada nastavi da se ponaša sve hladnije, ili počinje ponovo da se zagreva.

Druga faza toplo-hladno ponašanja

Ukoliko pređete u drugu fazu ponašanja toplo-hladno, imate posla sa „igračem“. Shvatićete zašto, kada dođemo do treće faze. Druga faza je zamrzavanje vašeg odnosa. Odjednom se uopšte ne javlja, počinje da otkazuje vaša viđanja i sastanke, a ne postoji „Ne mogu večeras, ali možemo sutra“. Sutra bukvalno nikada ne dolazi. U ovom momentu ste već potpuno i krajnje zbunjeni. Šta ste uradili pogrešno? U čemu je problem? Ništa vam nije jasno. Kada bi se meni to desilo, prolazila sam kroz svaki događaj i razgovor u svojoj glavi. Da li mi je kosa izgledala neuredno poslednji put kada smo se videli? Da li sam se nasmejala u pogrešnom trenutku? Da li je to zato što nisam ono jutro bila našminkana? Ozbiljno, prolazila sam kroz najsitnije i najsmešnije detalje. Suština je da, ako se neko ohladio od vas jer ste jedno jutro bili čupavi, da li zaista želite takvu osobu pored sebe? Na kraju ove druge faze ponašanja igrica i ponašanja toplo-hladno, vi se polako odričete nade. Shvatate da je verovatno vreme je da krenete dalje. Prestanete i vi slati poruke i počnete više izlaziti sa prijateljima. To nas dovodi do faze broj 3.

Treća faza toplo-hladno ponašanja

Treća daza je ujedno i ona koje je najviše zbunjujuća. Ovde vidimo njegove ili njene prave boje. Shvata da se više ne javljate i verovatno vas je malo uhodio/la na društvenim mrežama, primetivši da izlazite i da se zabavljate. Onda? Telefon će vam zazvoniti ili će stići poruka. Želeće da se nađete. Biće spontano u početku i na trenutak ćete biti vrlo uzbuđeni i srećni što ponovo imate njegovu ili njenu pažnju. Šta tada treba da radite? Možda biste želeli da se vidite, kako biste pokušali da shvatite šta je pošlo po zlu i da biste dobili neke odgovore. Da li je zaista bilo do vas? Zašto je prestao/la da vas zove? Ali, morate pažljivo razmisliti u ovom trenutku. Postoji vrlo dobra šansa da je ova osoba odličan igrač koji uživa da igra igrice toplo-hladno i da će se ove faze ponavljati sve dok vas bukvalno ne dovede do krajnje granice vašeg strpljenja. Da li želite to? Prva ću da dignem ruku. Našla sam se sa muškarcem koji mi je to uradio, jer sam radoznala i nikada ne znam šta je dobro po mene. Ishod? Nakon par nedelja ponovo smo bili u prvoj fazi, zatim drugoj, a dok je došlo do treće faze, bila sam mudrija i znala da prepoznam začarani krug ponašanja toplo-hladno.

Zaslužujete da dobijete iz odnosa sve ono što tražite – ljubav, podršku, pažnju, prisutnost. Zašto biste pristali na odnos sa nekime ko se ponaša toplo-hladno, sa kime nikada ne znate na čemu ste? Naravno, uvek postoji mogućnost da se u njegovom ili njenom životu nešto događa nešto za šta ne znate, što tera na ovakvo ponašanje, ali ukoliko je to slučaj, ciklus faza toplo-hladnog ponašanja se neće ponoviti. Nikada se više nećete naći u prvoj fazi. Na vama je da pružite drugu šansu, jer samo vi možete doneti pravu odluku, ali uvek budite oprezni. Suština je sledeća: osoba koja je iskreno zainteresovana za vas neće rizikovati da vas izgubi. Ako prvi put pogreši, neće rizikovati dva puta.