Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Toksična veza: 10 znakova da ste u takvoj vezi koja uništava vaš život

Skoro nijedna ljubavna veza nije uvek med i mleko. Postoje dani kada vam je ta veza sve na svetu, kao i dani kada jednostavno, ne možete da gledate lice vašeg partnera ili stvari koje oni rade.

Ali, opustite se. Nema razloga za paniku jer takve stvari su sasvim normalne. Svi parovi, pre ili kasnije, naiđu na poteškoće u vezi. Ali, postoji ogromna razlika između povremenog neslaganja i jednodnevnog ćutanja i toksične veze, koja uništava vaš život.

toksicna veza

Šta je toksična veza i koji su to znakovi koji ukazuju na istu?

Tužno je ali istinito, da mnogi ljudi ne znaju da su u toksičnoj vezi i kako ona utiče na njih i njihov život. Zbog toga, mnogi su zaglavljeni u takvim vezama.

Ukoliko niste sigurni da li je u pitanju ili se samo pitate šta je toksična veza, koje je njeno značenje i kako se ona manifestuje, ovo su 10 znakova koji će vas upozoriti da je (vaša) veza - toksična.

Konstantno svađanje je znak toksične veze

Nemojte me pogrešno shvatiti - s vremena na vreme, svi parovi mogu da dođu u tu situaciju da se posvađaju. Čak i oni najsrećniji parovi. I na neki način, svađanje je normalno pa i zdravo. Ne slagati se znači da brinete o vašem partneru. Da želite da budete saslušani ali i da vam je njihovo mišljenje - bitno.

Međutim, ukoliko se ovi povremeni sukobi pretvore u konstantne svađe, to može da bude znak da je toksična veza u pitanju.

Ne verujete jedno drugom

Drugi znak da ste u toksičnoj vezi je mnogo jednostavan - vi ne verujete jedno drugom. Ukoliko ne postoji poverenje - vi nemate ništa. Ako se osećate ugroženim kada je vaš partner prisutan ili se ne osećate sigurno pored njega, vrlo je očigledno da vaš odnos - nije ono što mislite da jeste. Nepoverenje je tačka ključanja, a kada izgubite poverenje, jedinu stvar koja je održavala vašu vezu, onda znajte da je vašoj vezi - došao kraj.

Vi se takmičite jedno sa drugim

Ljubavna veza ne bi trebala da vam daje osećaj da se takmičite i da ste jedno drugom konkurencija. Isticanje mana umesto postizanja racionalnog kompromisa da se te iste mane prihvate, je jasan znak da je to toksična veza i da ona, polako uništava vaše živote.

Vaša seksualna želja skoro da više ne postoji

Hajde da budemo iskreni - intimnost, kako fizička tako i emotivna je znak da je sa vezom sve u redu i da napredujete kao par. Parovi koji su srećni i zadovoljni, često se dodiruju, bliski su, njihova seksualna energija i seksualni nagon su visoki i takvi parovi vole da provode vreme zajedno.

Da li bi mogli da kažete za sebe i vašeg partnera da ste u takvoj situaciji?

Ako osećate da se distancirate jedno od drugog, možda je vreme da malo zastanate i porazgovarate, kako bi saznali kuda vaša (toksična) veza vodi.

Plašite se da razgovarate o bitnim stvarima

Ukoliko morate da razmislite dva puta da li ćete nešto bitno podeliti sa vašim partnerom, imam za vas ne tako dobre vesti. Ta osoba, vrlo verovatno, nije za vas i velike su šanse da ste u toksičnoj vezi. Jedna ljubavna veza koja funkcioniše, treba da vas čini tako da se osećate sigurno, da se osećate komforno i da se osećate slobodni da budete ono što jeste.

Krivite sebe

Da li se osećate da u poslednje vreme, šta god da uradite - nije ispravno?

A sad, zapitajte se, da li je to zato što imate lične probleme ili zato što vas vaš partner konstantno kritikuje da niste dovoljno dobri?

Vaš partner bi trebao da bude vaša najveća podrška u životu. Vaš partner bi trebao da vam pomogne da se dignete, svaki put kada padnete. Da vas ohrabri da nastavite dalje i da vam kažu da ništa nije večno.

Kao i da će na kraju, sve biti u redu.

Međutim, ukoliko je situacija suprotna, žao mi je. Vaša veza je toksična i vaš partner, ne brine o vama, ma šta god ona ili on govorili.

Kao i uvek, obratite pažnju na dela, ne na reči.

Partnerov život vas ne interesuje previše

Sedite preko puta jednog drugog i večerate u tišini. O vašim hobijima i interesovanjima ne razgovarate. Vaše misli, više ne delite. Jednostavno, prestali ste da pokazujete interesovanja za jedno drugo.

U toksičnoj vezi, ljubomora preovladava

Postoji takva stvar kao što je određena, zdrava doza ljubomore u vezi. Dobar je osećaj znati da osoba koju volite, vas voli više nego bilo šta na ovom svetu i da bi ta osoba, učinila sve da bude sa vama u vezi.

Međutim, kada se takva vrsta zdrave ljubomore pretvori u uvredljivo i ekstremno ljubomorno ponašanje, bez nekog pravog razloga, potrebno je da sebi postavite sledeća pitanja :

  • “Gde smo pogrešili?”
  • “Kako možemo da popravimo situaciju?”
  • i ono što je možda najvažnije “Da li imamo dovoljno snage da to popravimo?”

Toksična veza vam daje osećaj da ste zarobljeni

Kada se u vašoj vezi osećate kao da ste u kavezu i kao da su vam odsečena krila, to je znak da je toksična veza. Osoba koja vas voli, ne bi trebala da vam daje osećaj kao da ste u zatvoru. Oni bi trebali da vam pomognu da otvorite vaša krila i da se razvijate u vašem ličnom ritmu.

Niko ništa ne radi da bi se veza popravila

I ono što je možda najgore od svega je - niko se ne trudi da stvari (ponovo) funkcionišu. Ne postoji interesovanje za rešavanje vaših problem i ne postoji motivacija da se vaša veza sačuva.

Taj znak je definitivno najočigledniji znak da je toksična veza u pitanju.

I možda je vreme da takvu vezu - napustite.

Nemojte se plašiti padova.

Plašite se veze u kojoj se ne osećate dobro i koja može da uništi vaš život.

Zaslužujete bolju vezu i bolji život.