Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Koji ste tip žene od ovih 9, kada je u pitanju zabavljanje?

Naša prošlost može u velikoj meri da nas oblikuje. Lako je izgubiti sebe u jednom muškarcu koji vas prosto zaludi, ali šta ako se to dogodi i pre nego što ga uopšte upoznate? Toksične veze koje ste imali u prošlosti možda su već izmenile vaš tip ličnosti i, posledično, sabotirale vašu bolju budućnost sa nekim drugim. Ipak, bez brige! Iskusan psiholog specijalizovan za ljubavno područje, doktorka Mišel Kalahan smatra da ima lek za žene čije osobine u svetu upoznavanja i zabavljanja više ne odražavaju ono što su one zaista. Ona je formulisala 9 tipova ličnosti kada je u pitanju zabavljanje, u koje se žene uklapaju, nakon previše odnosa i veza koje se nisu završile baš „slavno“. Pronađite se, kako biste još bolje razumele sebe, te znale da ispravite greške iz prošlosti i ujedno ovladate njima, kako vam više ne bi stojale na putu do sreće i Gospodina „Pravog“!

tip zene

Gospođica „Drugo mesto“

Ovo je tip žene koja je navikla da ugađa partneru, koja na kraju najčešće završi u pozadini, na drugom mestu, posle karijere, hobija ili čak žene svog muškarca. Ova žena koja hronično pristaje na sve, izgubila je iz vida svoju vrednost, nakon previše odnosa u kojima svaki put previše daje prednost njegovim potrebama, umesto svojim. Kao rezultat toga, ona pati od niskog samopouzdanja i niskih očekivanja.

Kako ste možda dospeli dovde: Muškarci sa kojima ste izlazili možda su pokušali da vas uvere da treba konstantno da se slažete sa onime što oni žele, i izlazite njihovim potrebama u susret, jer u suprotnom, ne bi bili sa vama, te ste navikli da zadovoljavate potrebe svojih partnera, pre svojih.

Gospođica „Seks mašina“

Ovaj tip osobe je ukratko karakteristična Samanta Džouns iz serije Seks i grad, koju ste, pretpostavljamo, gledali. Seks koristi za zabavu, kontrolu i sve drugo, osim za zdravu vezu. Ona unosi u vezu fizičko, pre nego što je spremna za emotivno, te na kraju privuče tip muškarca koji će se prema njoj odnositi samo kao prema seksualnom plenu.

Kako ste možda dospeli dovde: Vaša najranija iskustva s momcima verovatno su bila seksualne prirode. Stoga, odrasli ste sa očekivanjem da će do seksualnih odnosa doći veoma rano u svakom odnosu i da će, kao takvi, biti neophodni za uspeh svake veze.

Gospođica „Srodna duša“

Ona je idealista. Gospođica „Srodna duša“ zabavlja se sa svakim muškarcem sa stavom da bi upravo on mogao biti "onaj pravi" i usled toga je toliko nestrpljiva i odlučna da se skrasi, da prerano insistira na obavezivanju. Posle neuspele veze, često strahuje da je ipak neka bivša možda „ona prava“.

Kako ste možda dospeli dovde: Odrastali ste maštajući o danu kada ćete moći da osnujete sopstvenu porodicu, kako bi skonačno dobili ljubav i pažnju koja vam nije bila pružena kao detetu, i konačno mogli da budete najvažniji osoba u nečijem životu.

Gospođica „Kraljica drame“

Ovaj tip žene voli izazov, takmičenje i dramatične „ispade“. Izlazi sa pogrešnim tipovima muškaraca, jer joj teški trenuci i problemi zapravo predstavljaju vid uzbuđenja i zabave. Gospođica „Kraljica drame“ je ona kojoj ne smeta čak ni da pođe za odabranikom svoje prijateljice, samo kako bi videla da li može to da izvede. Adrenalin je glavni pokretač, međutim, posle toga oseća se neprijatno što je bila "ta žena".

Kako ste možda dospeli dovde: Neki muškarci sa kojima ste bili u vezi verovatno su bili skloni prepirkama, dramatičnim svađama ili čak fizičkim obračunima, a umesto da vas to odbije, vas je to još više privlačilo, čak moguće i seksualno.

Gospođica „Druga mama“

Ona preuzima ciljeve svog muškarca kao da su njeni sopstveni, postajući njegov životni trener, psiholog i majka - sve u jednom. Daje sve od sebe da ga unapredi i poboljša, ali na kraju zanemari sopstvene potrebe. Gospođica „Druga mama“ ostaje emotivno iscrpljena (ponekad i finansijski), nakon što njen "projekat" pobegne iz gnezda.

Kako ste možda dospeli dovde: Imali ste ulogu majke u svojoj kući, odrastajući, i vaspitani ste bili na način da u svojoj kući vi „dvorite“ i radite šta je potrebno za muškarce u kući (vašeg oca, braću ili druge muške članove porodice), te ste ovu naviku kasnije preneli i na svoj ljubavni život.

Gospođica „Anakonda“

Ovo je tip žene koji se nehotice uguši u muškarcima sa kojima se viđa. Paranoična da će je on napustiti, gospođica „Anakonda“ se previše čvrsto drži tako što previše pazi na muškarca, manipuliše njime i drži ga podalje od njegovih prijatelja. Kada on ode, umesto da shvati da je problem verovatno bio u njenom pristupu, to joj samo potvrđuje njene sumnje i osuđuje je na sledeću, identičnu toksičnu vezu.

Kako ste možda dospeli dovde: Imali ste poverenja u muškarce sa kojima ste bili zajedno da provode vreme odvojeno od vas, da biste tek kasnije otkrili da su vas za to vreme varali, te stvorili paranoju.

Gospođica „Nezavisna“

Nakon posebno bolnog raskida, gospođica „Nezavisna“ izgradila je oko sebe ne emotivan zid, već čitavu tvrđavu kako bi se što bolje zaštitila od nove boli i razočaranja. Njena, sada cinična, vizija prouzrokuje to da previdi i propušta i sve one dobre osobine kod muškaraca sa kojima izlazi, zbog svog odbrambenog stava. Iako bi volela da počne ispočetka, ne može da se natera da dovoljno spusti gard da zavisi od bilo koga drugog, osim od same sebe.

Kako ste možda dospeli dovde: Muškarci sa kojima ste se viđali nisu bili previše otvoreni, i niste sa njima imali dovoljnu količinu intimnosti i bliskosti, a zbog njihovog hladnog u defanzivnog ponašanja osećali ste se kao da treba da držite distancu.

Gospođica „Ružičaste naočare“

Ovakav tip žene, večni optimista, odbija da uvidi pravo lice čudovišta, čak i kada spava pored njega. Ona ignoriše crvene zastavice, savete prijatelja, pa čak i sopstvena čula kada je u pitanju otkrivanje problema. Kao rezultat toga, ona je podložna tome da bude iskorištena i prevarena.

Kako ste možda dospeli dovde: Moguće je da ste se viđali sa muškarcem koji bi postao vrlo ljut i uznemiren kada biste mu postavljali pitanja i zagrebali dublje, a njegova burna reakcija vas je naučila da se plašite da tražite više bilo kakvih informacija od muškaraca, te da je bezbednije ako jednostavno ništa ne dirate i prihvatite stvari onakve kakve su na površini.

Gospođica „Savršena“

Ovo je tip žene koja teži ka savršenstvu u svakom aspektu svog života, pa i kod svog muškarca. Smatra sebe vrednim „plenom“, te ništa manje ne očekuje ni od svog partnera. Njeni standardi su ekstremno visoki i mnogo muškaraca biva odbijeno upravo zbog njenog prosuđivanja i izbirljivosti. Ne zna da se opusti, čak ni na romantičnom sastanku i deluje hladno.

Kako ste možda dospeli dovde: Vaši roditelji su verovatno imali veoma visoke standarde i tokom čitavog života osećali ste pritisak da budete uspešni, jer bi inače u suprotnom bili oštro kritikovani ili kažnjeni.